Teraz jest 06 wrz 2025, 07:29

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Prośba o pomoc dla naszego cierpiącego współpracownika z urzędu 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 08:01

POSTY        396

Jestem jak najbardziej za pomocą t rudnych sytuacjach, ale takie prośby o pomoc ktoś (np. INSPEKTOR) powinien zweryfikoać jako wiarygodne i dopiero taka prosba o pomoc winna znaleść się na Forum. Samo wydrukowanie i wywieszenie prośby na tablicy Urzędu nic nie da i nikt sie tym nie zainteresuje !!! Ja też nie dopóki nie będę miał pewności, że jest to wiarygodna prośba o pomoc.

Podałem link do strony fundacji. Można obejrzeć czym się zajmują, itd. Jeśli mało, to możesz sprawdzić w wykazie OPP. Możesz sprawdzić w KRS. Dla chcącego nic trudnego. Zamiast poddawać w wątpliwość treść tego ogłoszenia mogłeś napisać do mnie przez pw.
Podałbym numer telefonu do siebie jeślibyś chciał się czegoś więcej dowiedzieć.

Może ktoś z Krakowa wypowie się w tej sprawie?

26 sty 2009, 09:04
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:26

POSTY        247
Post Prośba o pomoc dla naszego cierpiącego współpracownika z urzędu
Nie wiem co sadzić o tych "apelach" Do mnie na skrzynkę w urzędzie coraz częściej wpływają prośby o pomoc. Dzisiaj były aż dwie. Bardzo współczuję tym osobom ale gdzie w tym wszystkim jest państwo, które gwarantuje każdemu obywatelowi pomoc medyczną.

26 sty 2009, 19:54
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=40583:date=15. 01. 2009 g. 22:51:name=Grover)--><div class='quotetop'>(Grover @ 15. 01. 2009 g. 22:51) [snapback]40583[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
[...] bodajże Szpital Kliniczny w Katowicach leczy SM lekami na białaczkę, [...]

Grover, dziękuję.
Mam nadzieję, że sama zainteresowana osoba przeczyta Twoją informację o leczeniu SM w Katowicach.
Pozdrowienia i ukłony.

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Nie jestem dokładnie zorientowany w temacie, ale:

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->SZPITALE REALIUZUJĄCE PROGRAMY LECZENIA STWARDNIENIA ROZSIANEGO W POLSCE (*)

(* dane pochodzą z wojewódzkich stron NFZ, z informatora o podpisanych w 2008 roku umowach)

WOJEWÓDZTWO ŚLĄSKIE

SAMODZIELNY PUBLICZNY SZPITAL KLINICZNY NR 1 IM. PROF. STANISŁAWA SZYSZKO ŚUM W KATOWICACH
ul. 3-Go Maja 13/15, 41-800 Zabrze

SAMODZIELNY PUBLICZNY SZPITAL KLINICZNY NR 7 ŚLĄSKIEGO UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO W KATOWICACH GÓRNOŚLĄSKIE CENTRUM MEDYCZNE
ul. Ziołowa 45/47, 40-635 Katowice

SP CENTRALNY SZPITAL KLINICZNY IM. PROF. KORNELA GIBIŃSKIEGO ŚLĄSKIEGO UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO W KATOWICACH
ul. Medyków 14, 40-752 Katowice

SP ZOZ WOJEWÓDZKI SZPITAL SPECJALISTYCZNY NR 3 W RYBNIKU
ul. Energetyków 46, 44-200 Rybnik

SZPITAL MIEJSKI W RUDZIE ŚLĄSKIEJ
ul. Wincentego Lipa 2, 41-703 Ruda Śląska

SZPITAL SPECJALISTYCZNY NR 1 W BYTOMIU
ul. Żeromskiego 7, 41-902 Bytom <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

źródło: <a href="http://www.pozytywnyimpuls.pl/archiwum.php?id=8&art=164" target="_blank">http://www.pozytywnyimpuls.pl/archiwum.php?id=8&art=164</a>

@Kuraś1 - popytam wśród znajomych medyków, jakby co dam Ci znać na PW

27 sty 2009, 12:02
Specjalista
Własny awatar

POSTY        396

@Kuraś1 - popytam wśród znajomych medyków, jakby co dam Ci znać na PW

Elsinore, bardzo proszę o takie wiadomości. Z pewnością przekażę zainteresowanej osobie. Dziękuję za odpowiedź.

Również jesli inni Forumowicze mają jakieś wieści o postępach medycyny w walce z SM, proszę o komentarz lub wiadomość via "pw".

08 lut 2009, 20:35
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Nie wiem co sadzić o tych "apelach" Do mnie na skrzynkę w urzędzie coraz częściej wpływają prośby o pomoc. Dzisiaj były aż dwie. Bardzo współczuję tym osobom ale gdzie w tym wszystkim jest państwo, które gwarantuje każdemu obywatelowi pomoc medyczną.

Myślę że najskuteczniejsze (i chyba najprostsze) jest rozesłanie maili do wszystkich Izb, a Izby prześlą wtedy do Urzędów, które zamieszczą to na intranecie. Wtedy 99% ludzi będzie poinformowanych. Czy źle myślę?!

08 lut 2009, 22:02
Specjalista
Własny awatar

POSTY        396

Myślę że najskuteczniejsze (i chyba najprostsze) jest rozesłanie maili do wszystkich Izb, a Izby prześlą wtedy do Urzędów, które zamieszczą to na intranecie. Wtedy 99% ludzi będzie poinformowanych. Czy źle myślę?!

Z tego co wiem całkiem niedawno zostały z urzędu, w którym pracuje ta osoba, rozesłane listy do innych urzędów/izb.
Jeśli już gdzieś dotarły proszę o wiadomość.

24 lut 2009, 23:03

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Z tego co wiem całkiem niedawno zostały z urzędu, w którym pracuje ta osoba, rozesłane listy do innych urzędów/izb.

Do mojego dotarło. Informacja została wywieszona na tablicy informacyjnej poświęconej sprawom pracowniczym.

Ostatnio edytowano 25 lut 2009, 08:10 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

25 lut 2009, 08:10
Specjalista
Własny awatar

POSTY        396

Do mojego dotarło. Informacja została wywieszona na tablicy informacyjnej poświęconej sprawom pracowniczym.

Helvet,
dziękuję bardzo za wiadomość.

Mam nadzieję, że jak ktoś miał jeszcze wątpliwości czy informacja jest prawdziwa, przestanie już je mieć.

27 lut 2009, 07:20
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

<!--quoteo(post=43069:date=24. 02. 2009 g. 23:03:name=Kuraś1)--><div class='quotetop'>(Kuraś1 @ 24. 02. 2009 g. 23:03) [snapback]43069[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Z tego co wiem całkiem niedawno zostały z urzędu, w którym pracuje ta osoba, rozesłane listy do innych urzędów/izb.

Już mogłeś nie oszczędzać na powierzchni (jest bezpłatna) i zacytować całego posta  :rolleyes:

28 lut 2009, 09:24

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=43074:date=25. 02. 2009 g. 08:10:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 25. 02. 2009 g. 08:10) [snapback]43074[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=43069:date=24. 02. 2009 g. 23:03:name=Kuraś1)--><div class='quotetop'>(Kuraś1 @ 24. 02. 2009 g. 23:03) [snapback]43069[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Z tego co wiem całkiem niedawno zostały z urzędu, w którym pracuje ta osoba, rozesłane listy do innych urzędów/izb.

Już mogłeś nie oszczędzać na powierzchni (jest bezpłatna) i zacytować całego posta  :rolleyes:
Ciężkie życie ma ten Helvet.
Zacytuje jednego z forumowiczów źle, nie zacytuje, jeszcze gorzej  :D

A "powierzchnia" tak na marginesie też ma swoją pojemność, cytowanie całych postów bez potrzeby, akurat nie jest tak do końca "neutralne" dla docelowego funkcjonowania portalu.

28 lut 2009, 10:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 lip 2008, 16:49

POSTY        42
Razem z moimi znajomymi przyłączam się do akcji :D

PAMIĘTAJ DOBRO ZAWSZE POWRACA

02 mar 2009, 21:09
Specjalista

REJESTRACJA14 sie 2007, 20:56

POSTY        330
Aby powróciło na szczyt. W pierwszym poście wkradł sie błąd, jest "Salwy" a ma być "Salawy". Wiadomo, urzędasy sie czepiają :)
Ja już przekazałem, wiele tego nie było,  bo zarobki marne.

Ostatnio edytowano 13 mar 2009, 09:17 przez widow, łącznie edytowano 1 raz

13 mar 2009, 09:17
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
widow                    

Aby powróciło na szczyt. [...]

Również w kwestii przypomnienia...

18 mar 2009, 15:15
Specjalista
Własny awatar

POSTY        396
widow                    

Aby powróciło na szczyt. W pierwszym poście wkradł sie błąd, jest "Salwy" a ma być "Salawy". Wiadomo, urzędasy sie czepiają :)
Ja już przekazałem, wiele tego nie było,  bo zarobki marne.

Racja, popełniłem literówkę. Dziękuję za sprostowanie.

30 kwietnia 2009 r. już niedługo, więc dla tych, którzy jeszcze nie złożyli zeznanka i nie zdecydowali o 1 % przypomnę się z prośbą jak w temacie.

28 kwi 2009, 06:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 29 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona