u nas w KUJAWSKO POMORSKIM jest cały czas na fali ze wyplacac mają byc w listopadzie ale ile w tym prawdy to nie wiadomo niby nie ma ustalonyxch kowt dla naczelnikow i stad te komplikacje
23 paź 2008, 12:38
Wschodnicelnik
A propos wypłat. Może wiecie od jakiego miesiąca będą wypłacane pieniążki? U mnie na Podlasiu w urzędzie mówią, że od kwietnia a w innym urzędzie, że od stycznia z wyrównaniami... Wersja druga oczywiście lepsza, ale jak to faktycznie jest?
W kwietniu? którego roku <_<
____________________________________ Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Raz - nie sztuka. My musimy ciągle je wynajdywać.
23 paź 2008, 18:57
Obiło mi się o uszy że już w jakiś US ponoć coś wypłacili ( 0,95 zł za punkt) - wie ktoś coś może na ten temat ? Jeśli to prawda z tą kwotą to normalnie można się załamać :unsure:
____________________________________ Trzeba tak się modlić, jakby cała praca była bezużyteczna i tak pracować, jakby wszystkie modlitwy były na nic.
25 paź 2008, 08:44
U nas 0,40 zł za pkt. Kpiny. Wychodzi niecałe 100 zł do zasadniczego. <_<
25 paź 2008, 20:37
U nas natomiast - w jednym z urzędów w Wielkopolsce - całkiem przyzwoicie, ze zz i przedstawicielami załogi uzgodniono/wypracowano system podziału środków, który w konsekwencji przyniósł - tak mi się przynajmniej wydaje - umiarkowane ukontentowanie. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszyscy okażą zadowolenie, ale tak to już jest od momentu, kiedy to Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Pozdrawiam!
Ostatnio edytowano 25 paź 2008, 23:52 przez outsider, łącznie edytowano 1 raz
25 paź 2008, 23:44
outsider
U nas natomiast - w jednym z urzędów w Wielkopolsce - całkiem przyzwoicie, ze zz i przedstawicielami załogi uzgodniono/wypracowano system podziału środków, który w konsekwencji przyniósł - tak mi się przynajmniej wydaje - umiarkowane ukontentowanie. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszyscy okażą zadowolenie, ale tak to już jest od momentu, kiedy to Fenicjanie wynaleźli pieniądze. Pozdrawiam!
No właśnie. Ci przeklęci Fenicjanie. A u nas na razie nikt nie jest niezadowolony. Ani zadowolony. Wszystko jest okryte głęboką tajemnicą szafy w gabinecie NUS-a.
Ostatnio edytowano 26 paź 2008, 08:16 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
26 paź 2008, 08:15
w wawce 0,40 zł za 1 pkt. niebawem mają płacić.
26 paź 2008, 21:02
Fiufiureczka
w wawce 0,40 zł za 1 pkt. niebawem mają płacić.
40 groszy za punkt??? A więc te 146 zł wystarczy do sfinansowania 365 puntów. Tylko kto tyle ma?
26 paź 2008, 21:54
No to coś tu, lekko mówiąc, śmierdzi. Jeżeli dobrze pamiętam to w wyniku wartościowania stanowisk ŚREDNIA kwota przypadająca na pracownika miała wynieść wspomniane 146 czy 142 zł. Jeśli przyjąć do tego, że: a) nie każdy otrzyma "podwyżkę" (przynajniej tak ja słyszałem), b) z tego co wiem u siebie i z tego co słyszę z innych US, 200-250 pkt to maksymalna ilość uzyskiwana przez niekierowników (większość pracowników nie przekracza progu 200 pkt) to nie wiem jak ma się tu uzyskać tę średnią. Chyba, że w Warszawie oceniono pracowników z zastosowaniem wyższej punktacji.
Ostatnio edytowano 27 paź 2008, 07:53 przez widow, łącznie edytowano 1 raz
27 paź 2008, 07:52
O ile wiem punktacje mają zastosowanie lokalne, a nie globalne. Stąd różne stawki za pkt w róznych urzędach. U nas też podobno nie wszyscy dostaną tzw "podwyżki", a w dziale były tylko 2 wartości punktowe na 15 osób. Tzw. orzecznicy mieli określoną liczbę pkt, pozostali minimalnie mniej. Więc ta stawka za pkt to chyba niekoniecznie będzie miała zastosowanie, skoro podwyżki nie dostana wszyscy?
27 paź 2008, 09:31
Mam takie pytanie - czy te zero coś za punkt to są wasze wyliczenia (czyli kwota wam wypłacona dzielona przez ilość waszych punktów) czy kierownictwo podało że tak będzie płacone dla każdej osoby? Jeżeli kierownictwo tak ustaliło to coraz bardziej to "wartościowanie" mija się z celem, a jak się mija z celem to w niego nie trafia znaczy że jest do :dupa:
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
27 paź 2008, 10:31
czyli idąc dalej tym tropem 95 pkt *0,40 zł = 38 zł no nic tylko biegiem na :piwo: i za zdrowie wszystkich co to wymyślili
____________________________________ Trzeba tak się modlić, jakby cała praca była bezużyteczna i tak pracować, jakby wszystkie modlitwy były na nic.
27 paź 2008, 13:27
no dobra, wypłąty na kocie nie ma, może być te 82 zyla brutto... :mur: ale KIEDY??
27 paź 2008, 15:15
Ligea
no dobra, wypł<!--coloro:#CC0000--><span style="color:#CC0000"><!--/coloro-->ą<!--colorc--></span><!--/colorc-->ty na <!--coloro:#CC0000--><span style="color:#CC0000"><!--/coloro-->kocie<!--colorc--></span><!--/colorc--> nie ma, może być te 82 <!--coloro:#CC0000--><span style="color:#CC0000"><!--/coloro-->zyla<!--colorc--></span><!--/colorc--> brutto... :mur: ale KIEDY??
To prowadzili nową formę wypłat? A jak ja nie mam kota to nie dostanę wcale? Nawet w żyłę? Może chociaż rzucą coś dla pieska...