Teraz jest 07 wrz 2025, 11:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Wyrok TK w sprawie zasiłków chorobowych 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 sie 2008, 07:44

POSTY        20
Księgowa serdeczne dzięki, będę pierwszą osobą w moim US która złoży wniosek, dodam jeszcze że najbardziej nielubianą przez NUS-a

18 wrz 2008, 09:24
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Tak sie zastanawiam, czy w przypadkach takich jak sytuacja Grety, kiedy jest sie "oczkiem w głowie" szefa, nie żądać dodatkowo we wniosku pokazania szczegółowego sposobu wyliczenia świadczeń...

18 wrz 2008, 09:37
Amator
Własny awatar

POSTY        20
wniosek złożyłam i zostałam delikatnie zmuszona do jego wycofania, gdyż nasza szanowna IS zwróciła się do MF o zajęcie stanowiska w tej sprawie bo u nas nagrody dostają zawsze ci sami wybrańcy. Jak jest u was. POMOCY !!! Trochę chorowałam i zależy mi na tym.

18 wrz 2008, 11:06
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Mam nadzieje Greta, że mimo nacisków nie wycofałaś...  :angry2:
Co ma piernik do wiatraka że izba nie wie co z tym zrobić. Pieprzenie w bambus że do MF piszą, a MF może nigdy nie odpowie i co bedziesz czekać ?

18 wrz 2008, 11:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:27

POSTY        35
nie dziwcie się że pytam ale u nas twierdzą że robili dobrze tj. nie odliczali zwolnień przy nagrodach (nie pomniejszali nagrody) to nie można wnioskować o  podwyższenie podstawy skoro nie potącali zwolnień przy nagrodach itp

18 wrz 2008, 11:17
Amator
Własny awatar

POSTY        20
Serio widziałam to pismo do MF. Wniosek wycofałam bo jak wspomniałam jestem "ulubienicą" zresztą za to chorowałam i moje dzieci. Poczekam tydzień, zobaczymy. Pani od płac ma bezwzględny zakaz przyjmowania wniosków (tak mi powiedziała). Jeśli chodzi o te nieszczęsne nagrody to jak jest u was, dostają zawsze wszyscy czy wybrańcy ?.  Może napisze ktoś, gdzie pieniądze wypłacono, jak to przebiegało.

18 wrz 2008, 11:19
Zaawansowany

REJESTRACJA23 paź 2006, 12:04

POSTY        50
Tak samo było z zasiłkami chorobowymi po likwidacji premii...
Najpierw dali, potem kazali zwrócić bo tak IS i MF kazało /naruszenie dyscypliny budżetowej/ a potem na koniec roku wypłacili za styczeń ale juz bez odsetek.
Teraz nie będę czekać.
Pierwsze zdanie wniosku jest dla mnie ochroną - udzielenie informacji. Jeśli wszystko było dobrze, to mi powiedzą.
GRETA nie daj się. Jak się sama nie upomnisz, to nikt się o ciebie nie będzie martwił.
Natomiast data złożenia uchroni Cię przed przedawnieniem roszczenia.
Czytając wcześniejsze posty dochodzę jednak do wniosku, że coś się nam należy, skoro coś tam wypłacają...

18 wrz 2008, 11:21
Amator
Własny awatar

POSTY        20
Księgowa widzę że jesteś w temacie więc zapytam jeszcze kiedy może się przedawnić. Ile mogę sobie pozwolić czekać ? Wiem że jak się uprę to wniosek przyjmą, ale dostanę odpowiedź, że " ... w związku z pismem skierowanym do itd...". Proszę o odpowiedź.

18 wrz 2008, 11:28
Zaawansowany

POSTY        50
Może za bardzo w temacie nie jestem, ale wychodzę z założenia, że zapytać można o wszystko. Z tego co sie dowiedziałam to chodzi przedewszystkim o "oszczędności" ale czy na pewno to głowy nie dam. Może ktoś na forum udzieli nam dokładniejszej odpowiedzi, bo przyznam, że też chciałabym wiedzieć więcej. W moim US po złożeniu przeze mnie wniosku inni też zaczęli składać. Im nas wi.ęcej, tym mniej konsekfwncji wobec pojedynczych osób.
Złoż i czekaj na odpowiedź, kiedyś muszą Ci jej udzielić.

18 wrz 2008, 11:55
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Greta nie czekaj tylko złóż ten wniosek i już. Co to znaczy że ktoś ma zakaz przyjmowania czegoś ? Jak nie tak, to pocztą. I tak jak pisze Księgowa - PRZEDAWNIENIE  :excl: zwlekając do następnego m-ca ze złożeniem wniosku możesz tylko stracić - nic zyskać.

18 wrz 2008, 11:58
Amator
Własny awatar

POSTY        20
Niech wam będzie. Za chwilę zostanę MEGA ULUBIENICĄ. Naprawdę się boję.  :blink:

18 wrz 2008, 12:03
Zaawansowany

POSTY        50
Dopiero teraz zobaczyłam, jakie literówki zrobiłam - PRZEPRASZAM.

18 wrz 2008, 12:04
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
I jeszcze jedno Greta bo pytałaś o termin przedawnienia: zgodnie z art.291 par.1 KP roszczenia ze stosunku pracy ulegają przedawnieniu z upływem 3 lat od dnia, w którym roszczenie stało się wymagalne.

Nie doszukałem się innego terminu, ale może bardziej biegli w prawie pracy (Melon, Uksik, Admini) mnie poprawią.

18 wrz 2008, 12:20
Amator
Własny awatar

POSTY        20
Dowiedziałam się przed chwilą, że nasz regulamin tak jest opracowany, że ten wyrok naszego US nie dotyczy oraz że nawet jeśli MF każe wypłacać to my nie mamy o czym marzć. W regulaminie jest zaznaczone, że nagrody nie dostają wszyscy tylko CI SWOI za szczególne osiągnięcia. Chyba zaraz <_<

18 wrz 2008, 12:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 87 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona