____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
16 sie 2008, 12:40
Dziadek
Prosiłbym jednak o konkrety w temacie :czytaj:
No to chyba musiałbyś zaprosić do dyskusji DISów i NUSów , a i oni nie wiem czy mieliby coś do powiedzenia
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
16 sie 2008, 14:49
Dziadek
Prosiłbym jednak o konkrety w temacie :czytaj:
Mówisz i masz! Konkretnie to ... diabli wiedzą
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
16 sie 2008, 21:08
I za te 20zł do pensji przez miesiąc będę musiał się zginać w ukłonach <_<
Bardziej ciekawe jest to, ile w ramach taniego państwa zarabia Pani Minister Pitera. I Co robi za taką kasę oraz po co jej pracownicy.... Chyba że tyra za darmo i po godzinach.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
17 sie 2008, 20:05
Drago
I za te 20zł do pensji przez miesiąc będę musiał się zginać w ukłonach <_< ...
No to poprawisz sobie elastyczność kręgosłupa i jeszcze Ci za to będą płacić. Ludzie kupę kasy płacą w studiach fitness, by trochę skłonów poćwiczyć. :piwo:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
17 sie 2008, 20:16
To u mnie w US już wypłacili i jak zwykle tylko wyśmiać taką kwotę - 34 zł na miesiąc wyszło - nawet dziecku paczki pampersów za to nie kupię
18 sie 2008, 08:34
ryba51179
To u mnie w US już wypłacili i jak zwykle tylko wyśmiać taką kwotę - 34 zł na miesiąc wyszło - nawet dziecku paczki pampersów za to nie kupię
Pytanko czy wypłacili wszystkim równo, czy różnicowano wyskość dodatku dla poszczególnych pracowników ?
____________________________________ Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce
Ostatnio edytowano 18 sie 2008, 09:24 przez dziadek, łącznie edytowano 1 raz
18 sie 2008, 09:20
A czy jest jakiś termin do którego te dodatki winny zostać wypłacone ?
____________________________________ always look on the bright side of life
18 sie 2008, 09:31
terminu do kiedy wypłacony ma być to nie ma, ale ze spłatą od stycznia
18 sie 2008, 09:48
A u mnie w US powiedzieli, że na razie nie wiadomo kiedy i po ile dostaniemy. W sierpniu mają jedynie do pensji po jakieś 80 zł dorzucić. A tak poza tym, to "może coś we wrześniu z wyrównaniem od stycznia, ale też nie wiadomo czy i po ile" Normalnie brak słów!
18 sie 2008, 10:28
klina
A u mnie w US powiedzieli, że na razie nie wiadomo kiedy i po ile dostaniemy. W sierpniu mają jedynie do pensji po jakieś 80 zł dorzucić. A tak poza tym, to "może coś we wrześniu z wyrównaniem od stycznia, ale też nie wiadomo czy i po ile" Normalnie brak słów!
Tte 80,00 zł to jest ten dodatek, który ma byc z wyrównaniem od stycznia, póżniej ma być "coś" dotyczące wyników wartościowania. U nas nie podzielono jeszcze dodatków, może pod koniec tygodnia. :piwo:
18 sie 2008, 13:18
W naszym US podział dodatku specjalnego odbył sie w uzgodnieniu ze związkami, których propozycja podziału była inna niż NUS-a i oczywiście stanęło na podziale przedstawionym przez Zw.Zawodowe. Ustalono VI grup pracowniczych:
I - 130 Naczelnik ( ta kwota została przyznana przez DIS-a) II - 120 z-cy naczelnika, III - 115 gł.księgowy, IV - 100 kierownicy działów i referatów, V - 90 koordynatorzy,orzecznicy i stan.samodzielne, VI - 85 pozostali pracownicy.
Podział ten nie był powiązany z wynikami warościowania i nie było w tej kwestii "pretensji"
18 sie 2008, 13:23
To są kwoty brutto?
18 sie 2008, 14:01
Taki podział jest ewentualnie możliwy przy dużej liczbie pracowników ( ok 150 pracowników), a co w Urzędzie o połowę mniejszym ? jak by tyle dać kierownikom i NUS-om to do pracowników zostanie jakieś 75 złoty brutto na miesiąc.
Ostatnio edytowano 18 sie 2008, 14:04 przez dziadek, łącznie edytowano 1 raz