"Jestem pełny nadziei i wiary na lepsze jutro braci skarbowej".
No, no...
Wysłałam koło południa i jeszcze nic od nich nie dostałam. Czy to znaczy, że zapchaliśmy im skrzynki?
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
Ostatnio edytowano 10 lis 2006, 20:09 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz
10 lis 2006, 20:08
Ja wysyłałem wczoraj koło północy. W piątek koło południa, to w takich instytucjach nawet komputery pewnie nie pracują.
Dzisiaj ponowię z prośbą o potraktowanie pisma jako petycji w rozumieniu kpk. No i uwagą, że automatyczna odpowiedź skrzynki mnie nie satysfakcjonuje.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 16:32 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
10 lis 2006, 20:14
Też dostałem odpowiedź z automatu. Listy poszły wczoraj.
Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 16:32 przez Iskierka, łącznie edytowano 1 raz
10 lis 2006, 20:30
A może opublikować w prasie jako list otwarty? Chociażby jako ogłoszenie płatne.
____________________________________ "Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie. Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę."
11 lis 2006, 08:18
Kto wysłal list do Kaczyńskiego? Ciekawa jestem, czy skrzynka ww. została zapchana...? Z mojego urzędu posłano 90 listów. A jak u Was? :rolleyes:
Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 16:33 przez Tamara, łącznie edytowano 1 raz
11 lis 2006, 11:18
Jeśli Szanowni Zbulwersowani zechcą wykazać odrobinę cirpliwości, a Admin puści tekst, który wczoraj poszedł na Skarbowcach do publikacji, to będziecie mieli okazję empirycznie doświadczyć, jak wygląda korespondencja nie tylko z Prezydentem, ale też z całą plejadą Pierwszych w Państwie - czy Państwie Prawa i Sprawiedliwości, to już można będzie samemu ocenić.
Dla urzędników z doświadczeniem w pracy w administracji rządowej, nie powinno być to trudne, choć tekst diablo długi i dla osobników spoza administracji może być nie tylko nie do przebrnięcia, ale i do zrozumienia.
Czy dostajecie odpowiedź z "automatu", czy też jednak ktoś osobiście się potrudzi, by sklecić kilka słów, to w gruncie rzeczy nie ma większego znaczenia. Skutek jest ten sam.
Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 16:34 przez Wifi, łącznie edytowano 1 raz
11 lis 2006, 12:56
Dzisiaj wysłałam list do biura pis. Na ten drugi adres mailowy nie doszło (komunikat od operatora systemu). Zachęcam innych do wysyłki i aby się nie obawiali konsekwencji. List napisany jest poprawnie, rzetelnie i nie narusza etyki skarbowca.
Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 16:35 przez aneleh, łącznie edytowano 1 raz
11 lis 2006, 12:59
Z adresu: <a href="mailto:biuro.organizacyjne@pis1.home.pl">biuro.organizacyjne@pis1.home.pl</a> dostałem odpowiedź: <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Państwa wiadomość została zarejestrowana. Dziękujemy. Prawo i Sprawiedliwość<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Z adresu: <a href="mailto:cirinfo@kprm.gov.pl">cirinfo@kprm.gov.pl</a> dostałem odpowiedź: <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Dziekujemy za przeslanie do nas listu. Postaramy sie jak najszybciej odpowiedziec lub przeslemy Panstwa list do odpowiedniego adresata. Centrum Informacyjne Rzadu<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Widocznie administrator zablokował adres, żeby nie nadsyłać korespondencji. A swoją drogą to wstyd, że w Urzędzie Rady Ministrów POLSKIEGO Rządu odpowiedź na autoresponderze nie ma polskich liter...
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
11 lis 2006, 13:40
Listy listami. Odpowiada automatyczna sekretarka. Może warto połączyć siły skarbowcy i celnicy i pokazać się pod MFem? Co o tym myślicie? Pozdrawiam wszystkich Skarbowców.
Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 16:36 przez celnik, łącznie edytowano 1 raz
11 lis 2006, 14:50
PiotrP
A może opublikować w prasie jako list otwarty? Chociażby jako ogłoszenie płatne.
Myślę, że pomysł jest świetny! Najlepiej w Rzeczpospolitej. Albo w Wyborczej. A może w Dzienniku? A może we wszystkich trzech?! Szeroki, publiczny zasięg. Bez łaski odpowiadania przez "automatyczną sekretarkę". Tylko trzeba przedstawić prawdę i wyjaśnić "średnią płacę". Same zalety. :piwo:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 16:36 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz
11 lis 2006, 15:17
Witam
Wysłałem list w piątek, a dziś puściłem informację do znajomych z innych US-ów w Mazowieckim... Mają się zmobilizować i napisać... powinno być kilkadziesiąt listów więcej... zobaczymy co z tego wyjdzie.
Potwierdzenie dostałem tylko z Biura PiS-u.
Czyżby serwer KPRM blokował maile z zawartością tego listu?
Pozdrawiam Grzegorz
Ostatnio edytowano 12 lis 2006, 17:58 przez skarbgeek, łącznie edytowano 1 raz
11 lis 2006, 21:29
Minęło 46 godzin i nadal nie mam potwierdzenia. Wysyłać jeszcze raz?
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
12 lis 2006, 10:04
Nie zaszkodzi, ja też powtórzę. Ale ważne, czy ktokolwiek otrzyma jakąkolwiek odpowiedź...
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
12 lis 2006, 10:12
Cześć Chciałem poinformować, że również otrzymałem odpowiedź z biura PiS-u. Wiadomość została zarejestrowana. Pozostali adresaci - cisza. A może to nie jest jeszcze ta bajka, że władza rozmawia ze wszystkimi? Tak czy inaczej popieram inicjatywę, w końcu nikt za nas nic nie zrobi.
Ostatnio edytowano 12 lis 2006, 17:58 przez wrozka, łącznie edytowano 1 raz