Teraz jest 06 wrz 2025, 17:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Nagrody, oszczędności, premie 
Autor Treść postu

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

U nas tez placili i normalnie koparka mi opadła. Dostałam ok 6000 brutto!!! Wszyscy dostali równo od kierownika do pracownika. Takich pieniędzy jeszcze nie widziałam na raz. Co ja mam z nimi zrobić??? :piwo:

Może przestań ćpać  :nonono:

18 gru 2007, 18:36
Zaawansowany

REJESTRACJA08 sty 2007, 13:53

POSTY        54

U nas tez placili i normalnie koparka mi opadła. Dostałam ok 6000 brutto!!! Wszyscy dostali równo od kierownika do pracownika. Takich pieniędzy jeszcze nie widziałam na raz. Co ja mam z nimi zrobić??? :piwo:

proponuję część, większą część mamony przeznaczyć na stworzenie ołtarzyka Tego, który to w swej hojności obdarzył Cię tak wielką łaską i nie zważając na swą wielką godność, własną piersią w trudzie i znoju wywalczył ogromne dobrodziejstwa dla motłochu

18 gru 2007, 22:24
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Takich pieniędzy jeszcze nie widziałam na raz. Co ja mam z nimi zrobić??? :piwo:

Rozdaj wszystko, a uczyni to twą duszę szlachetną. A mieszek i kałdun pustymi.
— Andrzej Sapkowski

Jeśli tak ciężko pracujemy, by zarobić pieniądze, dlaczego mielibyśmy jeszcze wysilać się, żeby je zaoszczędzić?
— Don Herold

Pieniądze ma się po to, aby ich nie mieć.
— Tadeusz Kotarbiński

Moim zdaniem seks to jedna z najpiękniejszych, najbardziej naturalnych, najzdrowszych rzeczy, jakie można kupić za pieniądze.
— Tom Clancy

To niesamowite, jak garść pieniędzy czyni nędzę znośną.
— George Bernard Shaw

18 gru 2007, 22:42

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=20897:date=18. 12. 2007 g. 16:07:name=Walerka)--><div class='quotetop'>(Walerka @ 18. 12. 2007 g. 16:07) [snapback]20897[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Takich pieniędzy jeszcze nie widziałam na raz. Co ja mam z nimi zrobić??? :piwo:

...To niesamowite, jak garść pieniędzy czyni nędzę znośną.
— George Bernard Shaw
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Trafny wybór. :piwo:

Swoją drogą jednak proponuję zwrócić jak najszybciej kase i zlożyć doniesienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez Szefa/Szefową, bo "wygospodarowanie" takich oszczędności, z daleka pachnie... niegospodarnością. :(

Ostatnio edytowano 18 gru 2007, 22:56 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

18 gru 2007, 22:55
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2006, 22:52

POSTY        33
Chyba nie znasz zasad powstawania "oszczędności". Wystarczy, że znaczna grupa osób nie przeszła na emerytury  - NUSowi pozostały pieniądze przeznaczone na odprawy. Do tego jeszcze trochę zwolnień lekarskich i jest co dzielić. Ani to zasługa, ani wina NUSa - to my sami tworzymy te oszczędności.

18 gru 2007, 23:13

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Chyba nie znasz zasad powstawania "oszczędności"...

Chyba znam.
Widać jednak, że miał wyjątkowy fart z tą znaczną ilością niedoszłych emerytów. No i nie bierz wszystkiego tak poważnie.  
W przyszłym roku zaproponuję chyba Głównej Księgowej by w planie finansowym wystapiła o zarezerwowanie odpraw dla wszystkich pracowników, szczególnie przy nadal zapowiadanych reformach w resorcie:D

18 gru 2007, 23:25
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Interesuje mnie czy dłuższy urlop wypoczynkowy np.26 dni w III kwartale 2007, fizycznie w pracy około 30 dni - jest brany pod uwagę czy wyklucza przyznanie oszczędnościówki "nagrody".

Odpowiedź na to możesz łatwo znaleźć w zakładowym regulaminie dotyczącym procesu przyznawania nagród. Z reguły urlop nie ma znaczenia ale wpływ na wysokość nagrody mają wszystkie nieobecności z powodu choroby powodując procentowe obniżenie kwoty nagrody . Stąd taki nowy zwyczaj by jeśli się da wychorować się na krótkim urlopie a najlepiej nie chorować.

Ostatnio edytowano 19 gru 2007, 22:39 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

19 gru 2007, 22:37
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=18425:date=16. 11. 2007 g. 12:25:name=Natalii)--><div class='quotetop'>(Natalii @ 16. 11. 2007 g. 12:25) [snapback]18425[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Interesuje mnie czy dłuższy urlop wypoczynkowy np.26 dni w III kwartale 2007, fizycznie w pracy około 30 dni - jest brany pod uwagę czy wyklucza przyznanie oszczędnościówki "nagrody".

[...] Z reguły urlop nie ma znaczenia ale wpływ na wysokość nagrody mają wszystkie nieobecności z powodu choroby powodując procentowe obniżenie kwoty nagrody . Stąd taki nowy zwyczaj by jeśli się da wychorować się na krótkim urlopie a najlepiej nie chorować.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Z tego pewnie powodu - w ramach dobrze rozumianej zdrowej rywalizacji - chorzy smarkający łażą do roboty zarażając wszystkich na około...  :angry2:

20 gru 2007, 00:07

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Te 6000 to była nagroda, oszczędności, a może wszystko razem i do tego z grudniową pensją włącznie ?
Dobrze "pasek" sprawdziłaś ?
No i za jaki okres to się zebrało, za kwartał, półrocze, rok a może jakieś zaległości z lat ubiegłych ? :D

Mam tylko nadzieję, że nie była to Twoja odprawa, bo może już niepotrzebnie przychodzisz do pracy ? :(

20 gru 2007, 08:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 11:24

POSTY        98
Tak bywa kiedy nie czyści się klawiatury. Po pewnym czasie klawisze zwierają i powielają wpisywane znaki, np. zera...

20 gru 2007, 09:14

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Tak bywa kiedy nie czyści się klawiatury. Po pewnym czasie klawisze zwierają i powielają wpisywane znaki, np. zera...

Tylko nie mów, że to było 60PLN, bo już wykonałem parę telefonów by przenieść się do Bydgoszczy :(

20 gru 2007, 09:18
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Tylko nie mów, że to było 60PLN, bo już wykonałem parę telefonów by przenieść się do Bydgoszczy :(

Kto oszczędza i dobrze gospodaruje ten ma.
Ja to proszę pana też jeżdżę do Bydgoszczy, mam bardzo dobre połączenie. Wstaję rano za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem. Śniadanie jadam na kolację. Tylko wstaję i wychodzę. Do PKS mam pięć kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS. Nie zdanżam, ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i się nie zatrzymuje. Przystanek idę do mleczarni. To jest godzinka. Potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko, wisz pan, ma najszybszy transport, inaczej się zsiada…
I zdanżam na czas, proszę pana, jest za piętnaście siódma! To jeszcze mam kwadrans. To sobie obiad jem w bufecie, to po fajrancie już nie muszę zostawać, żeby jeść tylko prosto do domu. I góra 22.50 jestem z powrotem. Golę się. Jem śniadanie i idę spać.

20 gru 2007, 20:11
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570

Te 6000 (słownie: SZEŚĆ TYSIĘCY ZŁOTYCH) to nie pomyłka :(

20 gru 2007, 21:11

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Te 6000 (słownie: SZEŚĆ TYSIĘCY ZŁOTYCH) to nie pomyłka :(

To skąd ta smutna minka ?

20 gru 2007, 21:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 153 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona