Teraz jest 06 wrz 2025, 10:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 222 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Następna strona
Motywacja do pracy w skarbówce 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Jak się czyta posty w tym topiku to z radością dostrzegam , że to piszą w wiekszości "dziadkowie" i "babcie" i to praca w urzędzie zmusiła ich do nauczenia się posługiwania komputerem i  nauczyła śmiałości wypowiedzi na tym internetowym forum.    To nic , że noszą  grube szkła.  Ich 24" ekrany LCD pozwalają wyświetlać naprawdę duże litery i nawet w emerytalnym wieku 65 lat będą mogli/mogły  wysyłać do swoich wnuków emaile i mp3.

Ale co tu ściągnęło młodzież? vakaty ???

Ostatnio edytowano 19 sie 2008, 20:25 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

19 sie 2008, 20:24
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA13 paź 2007, 22:28

POSTY        70
Babcią jeszcze nie jestem ale może wkrótce będę,  jestem tą "starszą" młodzieżą z długoletnim stażem. Pracuje ze mną młodzież wykształcona (akademie ekonomiczne, uniwersytety) i co ich ściągnęło do skarbówki? Przypadek, wakat, bo nie myśleli o pracy w US-ach ale już pracują 3-5 lat i na razie nie odejdą. Powód? W małych miejscowościach brak rynku pracy a pozakładali rodziny, mają mieszkanie, bo mogli uzyskać kredyt (stały dochód). No i płaca nienajgorsza w porównaniu do innych koleżanek z rocznika. Zapewne są jeszcze inne powody ale z nich się nie zwierzają, dla niektórych to ciekawa praca a dla innych stanowisko "urzędnik" choć bez certyfikatu.

05 wrz 2008, 22:37
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Zastanawiałam się gdzie to umieścić, ale tu chyba najlepiej :)

KROWA CHŁOPSKO –URZĘDOWA

Prokuratura Rejonowa w Zamościu oskarżyła Stanisława B. (l. 54) o to, że od września do 6 listopada 2007 r. znęcał się na hodowanymi przez siebie krowami i bykami w ten sposób, że nie podawał im systematycznie i w dostatecznych ilościach paszy.
W lipcu Sąd Rejonowy w Zamościu stwierdził, że gospodarz jest winny znęcania się nad zwierzętami. Skazał za to mężczyznę na 8 miesięcy pozbawienia wolności, zawieszając wykonanie kary na 4 lata tytułem próby. Orzekł też przepadek bydła.

Sąd wydał wyrok, akta powędrowały do wydziału wykonawczego. Ten przekazał wyrok do egzekucji Urzędowi Skarbowemu w Zamościu, aby w imieniu skarbu państwa zabezpieczył krowy. Czyli opisał, wycenił, zlicytował, a to, co zostanie, wpłacił na konto budżetu państwa.
W przypadku nieruchomości lub samochodów sprawa jest w miarę prosta, ale co zrobić z ryczącymi, głodnymi krowami? Zanim krowy zostaną zlicytowane, trzeba je przecież poić, karmić i doić, zapewnić im opiekę weterynaryjną.
- Postępujemy z tą sprawą bardzo ostrożnie. Nie mieliśmy jeszcze takich przypadków. Nie bardzo wiemy co zrobić, a wyrok trzeba przecież wykonać – mówi Henryk Zubala z działu egzekucji Urzędu Skarbowego w Zamościu.
Andrzej Jeleń, naczelnik Urzędu Skarbowego w Zamościu nie jest pewien, czy jego instytucja w ogóle powinna zajmować się tą sprawą. W odpisie wyroku, który dotarł do urzędu nie jest napisane wprost, że sprawą ma zająć się fiskus.
- Może tym powinna zająć się gmina lub inna instytucja, niekoniecznie my. Poprosimy sąd o wykładnię, bo to sprawa specyficzna i wyjątkowa. W swojej praktyce z czymś takim jeszcze się nie spotkałem – mówi naczelnik Jeleń.

PS. - sędzia zmienił postanowienie
Wgląda na to, że naczelnik Jeleń może już spokojnie odetchnąć. Gorzej z krowami.
Kiedy przygotowywaliśmy tekst do druku, sędzia Mariusz Firek p.o. przewodniczącego Wydziału Wykonawczego Sądu Rejonowego w Zamościu zmienił wcześniejsze postanowienie. Stwierdził, że krowami Stanisława B. powinno zająć się Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami.

Kronikatygodnia.pl

I nie narzekać mi proszę! W końcu nie musimy wyprowadzać krów (tudzież innych) rano na trawnik przed urzędem. O wprowadzaniu dyżurów do dojenia nie wspomnę :D
Przy takich wyrokach to akcje, dyżury, jedno okienko, to mały pikuś.

Ostatnio edytowano 22 wrz 2008, 16:57 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz

22 wrz 2008, 16:43

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...I nie narzekać mi proszę! W końcu nie musimy wyprowadzać krów (tudzież innych) rano na trawnik przed urzędem. O wprowadzaniu dyżurów do dojenia nie wspomnę :D
...

A szkoda, coś mi się wydaje, że takie obowiązki dałyby mi dużo więcej satysfakcji zawodowej.  :D

23 wrz 2008, 00:21
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Szkoda , że to nie byki. Można by corridę urządzić przed urzędem a pozostaje nam walka z prawnymi "bykami" pOsłów.

23 wrz 2008, 15:27

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Szkoda , że to nie byki. Można by corridę urządzić przed urzędem (...)

Wielbiciel krwawej rozrywki? To już może lepiej wzorem Szwajcarów urządzić walki krów. Obywa się bez ofiar.
Choć to też barbarzyństwo...

23 wrz 2008, 19:04
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

<!--quoteo(post=34560:date=22. 09. 2008 g. 16:43:name=Pinero)--><div class='quotetop'>(Pinero @ 22. 09. 2008 g. 16:43) [snapback]34560[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...I nie narzekać mi proszę! W końcu nie musimy wyprowadzać krów (tudzież innych) rano na trawnik przed urzędem. O wprowadzaniu dyżurów do dojenia nie wspomnę :D
...

A szkoda, coś mi się wydaje, że takie obowiązki dałyby mi dużo więcej satysfakcji zawodowej.  :D

Jak by się tam trafiła między tymi krówkami jakaś kózka i jeszcze by potrafiła gotować...

23 wrz 2008, 19:19
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Jak by się tam trafiła między tymi krówkami jakaś kózka i jeszcze by potrafiła gotować...

Z tej strony to jeszcze kolegi nie znałem.

24 wrz 2008, 20:29
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA28 lut 2008, 21:52

POSTY        2

Niezłe zarobki, miła atmosfera, szacunek przełożonych...

ty jestes z kosmosu? !!!! jaki szacunek ? szacunek umarł 10 lat temu

Marakesz                    

To można być zmotywowanym do pracy w skarbówce?? Ciekawe! Z podejściem obecnych szefów, w stylu mam 10 na Twoje miejsce, to o motywowaniu nie ma mowy. Nie ma prawdziwych zarządców w skarbówce, pewnie tylko wyjątki które potwierdzą regułę. :excl:

zgadzam się co do kadry na stołeczkach , kłamstwa obłuda lizid.... i to wszystko

25 wrz 2008, 20:01
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=9384:date=06. 05. 2007 g. 13:49:name=Juhas)--><div class='quotetop'>(Juhas @ 06. 05. 2007 g. 13:49) [snapback]9384[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Niezłe zarobki, miła atmosfera, szacunek przełożonych...

ty jestes z kosmosu? !!!! jaki szacunek ? szacunek umarł 10 lat temu

Marakesz                    

To można być zmotywowanym do pracy w skarbówce?? Ciekawe! Z podejściem obecnych szefów, w stylu mam 10 na Twoje miejsce, to o motywowaniu nie ma mowy. Nie ma prawdziwych zarządców w skarbówce, pewnie tylko wyjątki które potwierdzą regułę. :excl:

zgadzam się co do kadry na stołeczkach , kłamstwa obłuda lizid.... i to wszystko
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
nie to nie jest wszystko. Wymieniłeś jedynie te przyjemniejsze cechy.

25 wrz 2008, 20:04
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA28 lut 2008, 21:52

POSTY        2

Jakoś nikt nie zauważył ,że w grudniu jesteśmy dodatkowo motywowani bo dostajemy paczki świąteczne lub bony i w dodatku pracujemy krócej z powodu świąt ;-))

nie dostaje bonów ani paczek moja kadrowa ma na to jedno zdanie "nie wolno" u nas niczego niewolno

25 wrz 2008, 20:05
Specjalista

REJESTRACJA08 lis 2007, 16:36

POSTY        597
Ja Was szanuję, jeśli to Was jakoś pocieszy. Mama dla Was uznanie, że każdy jeżdzi po Was jak po łysej kobyle, Wasi przełożeni mają to gdzieś a Wy dalej trwacie na posterunku... Gdybym ja pracował na kasie w markecie i każdy klient wyzywał by mnie, bo cena na półce nie zgadza się z tą, wybitą na kasie, szef miał by to gdzieś to nie wytrzymałbym w takiej pracy. Niektózy sądzą, że może zarobki Was tam trzymają... Bo "coś" musi być ;)

20 sty 2009, 22:39
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Niektózy sądzą, że może zarobki Was tam trzymają... Bo "coś" musi być ;)

Aleś mi zabił ćwieka!
Prześpię się z tym i jutro pomyślę co to jest to "coś" co mnie trzyma  :lol:

20 sty 2009, 23:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 222 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 16  Następna strona