to znaczy koligacji? w takim razie nic się nie zmieniło i nie zmieni dla mnie najważniejsze są predyspozycje do wykonywania danej pracy, ale jestem z tych wiecznie optymistycznych i naiwnych chociaż optymizmu u mnie coraz mniej naiwność chyba pozostanie bez zmian
03 lut 2016, 22:23
Re: Odwołania i powołania DIS i NUS 2015 i 2016
A ja swojego naczelnika będę bronił. Bo choć kobieta, to z jajami.
03 lut 2016, 22:25
super, że bronisz pozazdrościć takiego NUS i broń, i nie tylko Ty, skoro NUS tego wart powodzenia
03 lut 2016, 22:27
utic
A ja swojego naczelnika będę bronił. Bo choć kobieta, to z jajami.
Płeć nie ma znaczenia. Choćby to była nawet ta trzecia.
Osobiście: miałem szczęście do naczelników
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
03 lut 2016, 22:35
Muszę przyznać, że ja też do szefów szczęście miałam. I to na razie jeden z niewielu plusów pracy w US. Niestety małym- poniżej 60 osób (pewnie do likwidacji wg koncepcji przedstawionej w innym wątku tego forum).
03 lut 2016, 22:48
No to może róbmy wybory naczelników, fajny czy nie fajny, lubiany czy nie lubiany. Jak czytam was to nie wiem śmiać się czy płakać. Tak jest z każdym pracownikiem , jednego lubimy bardziej drugiego mniej. Co to ma za znaczenie, to jest praca a nie piaskownica. Kadencyjność skończyła by z obecnymi mobingami i innymi nieprawidłowościami. Prezesi sądów są kadencyjni i nic się złego nie dzieje. Nie ma dworów wokół władców. Każda zmiana takiego władcy wymusza na pracowników nowe przystosowanie się. A tak zna się starego szefa to spokój anielski. To jest chore i nie służy pracy dla państwa.
04 lut 2016, 07:51
Naczelniami zostaną ludzie z UKSów, gdzieś ich trzeba powsadzać bo funkcjonariuszami zostaną nieliczni, a przecież egzamin na IKSa zdany lata temu gwarantuje odpowiednie kompetencje kierownicze.
04 lut 2016, 11:17
A ja nie będę bronił rudego Romana.
04 lut 2016, 14:53
Jest nowe rozporządzenie stanowiskowo płacowe a tu cisza. Żeby zostać naczelnikiem trzeba spełniać jakieś specjalne wymogi, wyższe wykształcenie nie wystarczy. Czy wiecie może o co kaman/ Jest to bardzo tajemnicze.
04 lut 2016, 15:11
Czy odwołani Dyrektorzy i Naczelnicy powinni wracać na swoje poprzednie stanowiska w IS i USach ? Moim zdaniem powinni być usunięci na zieloną trawkę tak jak każdy pracownik usunięty z pracy. Jakie jest zdanie forumowiczów ? U nas doszło do patologi po powrocie jednego który stracił stołek.
08 lut 2016, 17:01
marus007
Jest nowe rozporządzenie stanowiskowo płacowe a tu cisza. Żeby zostać naczelnikiem trzeba spełniać jakieś specjalne wymogi, wyższe wykształcenie nie wystarczy. Czy wiecie może o co kaman/ Jest to bardzo tajemnicze.
Nic się nie zmieniło na dzień dzisiejszy w kwestii wymogów dla NUS
Weksel
Czy odwołani Dyrektorzy i Naczelnicy powinni wracać na swoje poprzednie stanowiska w IS i USach ? Moim zdaniem powinni być usunięci na zieloną trawkę tak jak każdy pracownik usunięty z pracy. Jakie jest zdanie forumowiczów ? U nas doszło do patologi po powrocie jednego który stracił stołek.
To chyba powinno przede wszystkim zależeć od dotychczasowej postawy NUS-a. A co to za patologia i czym się objawia?
08 lut 2016, 20:29
Weksel
ale oni nie zostali usunięci z pracy, tylko zdjęci ze stanowiska na które zostali powołani. Umowa o pracę dalej obowiązuje, a zwolnić pracownika zatrudnionego na czas nieokreślony nie jest tak łatwo. Jeśli istnieją podstawy do zwolnienia dyscyplinarnego, to jak najbardziej można ich "usunąć na zieloną trawkę", ale dlaczego wszyscy z automatu? Wyobraź sobie świetnego NUS albo DIS, który zostaje usunięty ze stanowiska tylko ze względu na wygranie wyborów przez "jedyną i słuszną" opcję polityczną, do której ów NUS lub DIS nie pasuje i jest to jedyny powód odwołania. Dlaczego więc dowalać takiej osobie jeszcze bardziej i wykopywać ją z pracy?
____________________________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.