Teraz jest 04 wrz 2025, 10:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 193 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Upał 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 kwi 2017, 10:32

POSTY        212

LOKALIZACJAWrocław
Post Re: Upał
Ciekawy to urząd w którym nie ma rzeczy do wykonania skoro zaległości jest ohoho :P Prędzej konieczne byłyby nadgodziny a nie wyjścia wcześniej :(

13 sie 2018, 13:38
Zaawansowany

REJESTRACJA12 maja 2016, 16:14

POSTY        42
A gdzie taka temperatura w pokoju 36 c i jak w takich warunkach pracować?

13 sie 2018, 15:56
Znawca

REJESTRACJA22 paź 2006, 13:29

POSTY        156
Nadir                    

kocur87                    

Ja wychodząc wczoraj wcześniej (jest pisemna zgoda Dyrektora IAS) usłyszałem od koleżanki z działu zastępującą kierownika w czasie urlopu (klimatyzator w pokoju przy samym biurku), że to, że korzystam z tego przywileju jest nie fair wobec współpracowników, bo oni siedzą i pracują w upale w pocie czoła  :rotfl:

Koleżanka, jak widać, ma ambicje kierownicze. Ale zapomina, że nie każdy ma ten sam wiek i takie same zdrowie.
Ja też chciałem być ambitny i nie tylko siedziałem po 8 godzin, ale po prawie 9 przez 2 tygodnie upałów, bo koleżanka na urlopie, a robota "musi być zrobiona".
I skończyło się na wizycie u lekarza.
I czym skończyła się wizyta u lekarza?

14 sie 2018, 09:18
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
radny                    

I czym skończyła się wizyta u lekarza?

Okresową niezdolnością do pracy :(

14 sie 2018, 17:42
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Na szczęście upały
Załącznik:
upał !!.jpg

Załącznik:
upał dosięga każdego.jpg

Załącznik:
Upał..jpg

Załącznik:
taki upał.jpg

Załącznik:
upał!!!.jpg

Załącznik:
upał!.jpg

Załącznik:
upał!!.jpg

Załącznik:
na upał.jpg

są już tylko wspomnieniem.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

25 sie 2018, 14:18
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Ten konik to nie z upału... Dowiedział się, że przenoszą go do pracy w US... i próbuje się utopić.

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

27 sie 2018, 07:11
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Harakiri                    

Ten konik to nie z upału... Dowiedział się, że przenoszą go do pracy w US... i próbuje się utopić.

To doskonale ilustruje staropolskie przysłowie "co za dużo to i koń nie pociągnie".

W tym roku sam tego doświadczyłem :)

27 sie 2018, 19:13
Zaawansowany

REJESTRACJA29 wrz 2018, 15:40

POSTY        52
Uprzejmie informuję, iż w związku z przedmiotowym upałem gratuluję naszej kadrze kierowniczej ścieżki kariery prowadzącej do pomieszczeń klimatyzowanych.
PS - Temperatura uruchomiła mi tryb urzędniczej nowomowy.

11 cze 2019, 06:00
Znawca

REJESTRACJA02 lut 2013, 17:29

POSTY        136
Przyłączam się do gratulacji. Dzisiaj w moim pokoju było 30 stopni, pomimo włączonego wentylatora  (wentylator oczywiście przyniosłam z domu, bo w urzędzie dostają go tylko wybrańcy).

11 cze 2019, 16:55
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 kwi 2017, 10:32

POSTY        212

LOKALIZACJAWrocław
W urzędach - gmina, powiat a także innych miejscach (policja - pracownicy cywilni) ruszyła akcja skróconych godzin pracy lub zwalniania pracowników do domu bez konieczności odpracowywania. W US po staremu, klimatyzacji brak i gotujemy się :D

11 cze 2019, 19:04
Zaawansowany

REJESTRACJA22 wrz 2011, 11:14

POSTY        60
jemiola                    

Przyłączam się do gratulacji. Dzisiaj w moim pokoju było 30 stopni, pomimo włączonego wentylatora  (wentylator oczywiście przyniosłam z domu, bo w urzędzie dostają go tylko wybrańcy).

To i tak chłodno  :lol: u mnie 33 stopnie, zrobiony przeciąg w postaci otwartych drzwi i okien, oraz dodatkowo włączony wentylator  :( uroki pokoju z oknem od południa :/

11 cze 2019, 21:28
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
nikita8412                    

To i tak chłodno  :lol: u mnie 33 stopnie, zrobiony przeciąg w postaci otwartych drzwi i okien, oraz dodatkowo włączony wentylator  :( uroki pokoju z oknem od południa :/

Też mam okno od południa, ponad 30C w pokoju, ale robisz błąd otwierając okno.
Lepiej rano wywietrzyć pokój, kiedy jeszcze nie ma upału, ale później zamknąć je i zasłonić żaluzje, a otworzyć drzwi na korytarz. Bo w ten sposób wpuszczasz do pokoju upalne powietrze.

11 cze 2019, 21:47
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:01

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
Nadir                    

później zamknąć je i zasłonić żaluzje, a otworzyć drzwi na korytarz. Bo w ten sposób wpuszczasz do pokoju upalne powietrze.

W razie braku żaluzji świetnie sprawdzają się tzw. koce termiczne (wyglądają jak folia aluminiowa). Kiedyś w US sprawdziliśmy i wyszło kilka stopni mniej.

12 cze 2019, 07:24
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2017, 22:43

POSTY        15
W łódzkiej izbie kolejny dzień od samego rana ponad 30 stopni i tak przez cały dzień. Zapraszamy P. Dyrektora do nas, może odpocznie sobie od tego chłodu, który ma w swoim gabinecie.

12 cze 2019, 09:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 193 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona