Ciekawy to urząd w którym nie ma rzeczy do wykonania skoro zaległości jest ohoho Prędzej konieczne byłyby nadgodziny a nie wyjścia wcześniej
13 sie 2018, 13:38
Re: Upał
A gdzie taka temperatura w pokoju 36 c i jak w takich warunkach pracować?
13 sie 2018, 15:56
Nadir
kocur87
Ja wychodząc wczoraj wcześniej (jest pisemna zgoda Dyrektora IAS) usłyszałem od koleżanki z działu zastępującą kierownika w czasie urlopu (klimatyzator w pokoju przy samym biurku), że to, że korzystam z tego przywileju jest nie fair wobec współpracowników, bo oni siedzą i pracują w upale w pocie czoła
Koleżanka, jak widać, ma ambicje kierownicze. Ale zapomina, że nie każdy ma ten sam wiek i takie same zdrowie. Ja też chciałem być ambitny i nie tylko siedziałem po 8 godzin, ale po prawie 9 przez 2 tygodnie upałów, bo koleżanka na urlopie, a robota "musi być zrobiona". I skończyło się na wizycie u lekarza.
I czym skończyła się wizyta u lekarza?
14 sie 2018, 09:18
radny
I czym skończyła się wizyta u lekarza?
Okresową niezdolnością do pracy
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
14 sie 2018, 17:42
Na szczęście upały
Załącznik:
upał !!.jpg
Załącznik:
upał dosięga każdego.jpg
Załącznik:
Upał..jpg
Załącznik:
taki upał.jpg
Załącznik:
upał!!!.jpg
Załącznik:
upał!.jpg
Załącznik:
upał!!.jpg
Załącznik:
na upał.jpg
są już tylko wspomnieniem.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
25 sie 2018, 14:18
Ten konik to nie z upału... Dowiedział się, że przenoszą go do pracy w US... i próbuje się utopić.
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
27 sie 2018, 07:11
Harakiri
Ten konik to nie z upału... Dowiedział się, że przenoszą go do pracy w US... i próbuje się utopić.
To doskonale ilustruje staropolskie przysłowie "co za dużo to i koń nie pociągnie".
W tym roku sam tego doświadczyłem
27 sie 2018, 19:13
Uprzejmie informuję, iż w związku z przedmiotowym upałem gratuluję naszej kadrze kierowniczej ścieżki kariery prowadzącej do pomieszczeń klimatyzowanych. PS - Temperatura uruchomiła mi tryb urzędniczej nowomowy.
11 cze 2019, 06:00
Przyłączam się do gratulacji. Dzisiaj w moim pokoju było 30 stopni, pomimo włączonego wentylatora (wentylator oczywiście przyniosłam z domu, bo w urzędzie dostają go tylko wybrańcy).
11 cze 2019, 16:55
W urzędach - gmina, powiat a także innych miejscach (policja - pracownicy cywilni) ruszyła akcja skróconych godzin pracy lub zwalniania pracowników do domu bez konieczności odpracowywania. W US po staremu, klimatyzacji brak i gotujemy się
11 cze 2019, 19:04
jemiola
Przyłączam się do gratulacji. Dzisiaj w moim pokoju było 30 stopni, pomimo włączonego wentylatora (wentylator oczywiście przyniosłam z domu, bo w urzędzie dostają go tylko wybrańcy).
To i tak chłodno u mnie 33 stopnie, zrobiony przeciąg w postaci otwartych drzwi i okien, oraz dodatkowo włączony wentylator uroki pokoju z oknem od południa :/
11 cze 2019, 21:28
nikita8412
To i tak chłodno :lol: u mnie 33 stopnie, zrobiony przeciąg w postaci otwartych drzwi i okien, oraz dodatkowo włączony wentylator :( uroki pokoju z oknem od południa :/
Też mam okno od południa, ponad 30C w pokoju, ale robisz błąd otwierając okno. Lepiej rano wywietrzyć pokój, kiedy jeszcze nie ma upału, ale później zamknąć je i zasłonić żaluzje, a otworzyć drzwi na korytarz. Bo w ten sposób wpuszczasz do pokoju upalne powietrze.
11 cze 2019, 21:47
Nadir
później zamknąć je i zasłonić żaluzje, a otworzyć drzwi na korytarz. Bo w ten sposób wpuszczasz do pokoju upalne powietrze.
W razie braku żaluzji świetnie sprawdzają się tzw. koce termiczne (wyglądają jak folia aluminiowa). Kiedyś w US sprawdziliśmy i wyszło kilka stopni mniej.
12 cze 2019, 07:24
W łódzkiej izbie kolejny dzień od samego rana ponad 30 stopni i tak przez cały dzień. Zapraszamy P. Dyrektora do nas, może odpocznie sobie od tego chłodu, który ma w swoim gabinecie.