Teraz jest 11 wrz 2025, 17:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 151  Następna strona
Czystki,czystki (PiS), zmiany,zmiany (PO) 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 gru 2007, 20:43

POSTY        20
Mambolino , w Łodzi w UKS-ie jest to samo. Dyktatorstwo, apodyktum, asekuranctwo,  wsłuchiwanie się w donosy ,brak zaufania do ludzi  - sięga zenitu. Pani  DUKS  powolana od razu przez PIS dziwnym trafem bez p.o.  chociaż do ogloszonego konkursu na dyrektora wcale nie stanęła. Stanęła inna,ale konkurs sie nie odbył.
I co ty na to ?

26 sty 2008, 10:39
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

<!--quoteo(post=22590:date=19. 01. 2008 g. 19:29:name=ega_expert)--><div class='quotetop'>(ega_expert @ 19. 01. 2008 g. 19:29) [snapback]22590[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Chyba chodzi tobie o JEDYNY przykład -ZUS

Wiesz co? Nie rozśmieszaj mnie.
A prokuratura, a spółki skarbu państwa?
Zresztą poczytaj sobie sam trochę prasy.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Chociażby tutaj:
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1680527,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1680527,11,item.html</a>

Odsunięto prokuratora, który rozbijał mafię

Od prowadzenia śledztw zostanie odsunięty prokurator Marek Woźniak, jeden z najbardziej doświadczonych śledczych, który rozbijał m.in. mafię mokotowską – dowiedział się "Wprost".
     Woźniak doprowadził do osądzenia czołowych postaci gangu mokotowskiego i skazania zwyrodnialców z gangu "Ala Capone" – najgroźniejszej bandy z południowej Polski. Na jego koncie jest kilkanaście prawomocnych wyroków dożywocia. Przyczynił się też do utworzenia w Polsce delegatury największej amerykańskiej agencji antynarkotykowej DEA.

Prokurator Woźniak został już przed tygodniem odwołany ze stanowiska szefa krakowskiego wydziału Biura Przestępczości Zorganizowanej. Wróci do pracy w prokuraturze apelacyjnej.
    Jak ustaliliśmy, trafi do wydziału sądowego, zwanego ostatnio "kompanią karną", ponieważ do takich wydziałów kierowane są najczęściej osoby, które za kadencji ministra Zbigniewa Ziobro pełniły funkcje kierownicze.  

Sam Woźniak nie chciał rozmawiać z "Wprost". Komentarza odmówiła też prok. Ewa Piotrowska, rzecznik prasowy prokuratora generalnego. Gdy dzień wcześniej pytaliśmy czy któregokolwiek z prokuratorów elitarnego Biura Przestępczości Zorganizowanej odwołano z funkcji i odsunięto od prowadzenia śledztw, usłyszeliśmy, że to mało prawdopodobne, bo w takich jednostkach potrzebna jest każda para rąk i doświadczeni ludzie.

Informatorzy "Wprost" twierdzą, że powodem dymisji Woźniaka może być to, że w okresie, gdy kierował wydziałem Przestępczości Zorganizowanej, postawiono zarzuty byłej posłance SLD Małgorzacie Ostrowskiej. Prokuratura podejrzewa ją o przyjęcie blisko 155 tys. zł łapówki od "barona paliwowego" Piotra K. W grę może też wchodzić ewentualny konflikt Woźniaka z prokuratorem Markiem Wełną, obecnym szefem krakowskiego biura Przestępczości Zorganizowanej
--------------------------------------------------------------------------
Co kolega 'Ega_expert'  na to ???

26 sty 2008, 10:46

REJESTRACJA15 lis 2007, 21:14

POSTY        141
Nimitz "człowieku bez honoru" bo chyba do tej kasty należysz, 1,5 roku jako p.o. to przynajmniej o rok za dużo, a więc jako p.o. są strasznie zasiedzieli. Gratuluję prostoty logiki, jeżeli ktoś ma inne zdanie niż ty to stosuje "prostackie zagrywki"?. Jeżeli chodzi o różnicę , to jak by nie było różnicy to by się ludzie nie całowali w usta tylko w d... dla mnie jest różnica,jeżeli  dla ciebie nie ma to twój wybór.

Ostatnio edytowano 26 sty 2008, 11:00 przez aligator1, łącznie edytowano 1 raz

26 sty 2008, 10:52
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192

<!--quoteo(post=22594:date=19. 01. 2008 g. 21:48:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 19. 01. 2008 g. 21:48) [snapback]22594[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=22590:date=19. 01. 2008 g. 19:29:name=ega_expert)--><div class='quotetop'>(ega_expert @ 19. 01. 2008 g. 19:29) [snapback]22590[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Chyba chodzi tobie o JEDYNY przykład -ZUS

Wiesz co? Nie rozśmieszaj mnie.
A prokuratura, a spółki skarbu państwa?
Zresztą poczytaj sobie sam trochę prasy.

Chociażby tutaj:
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1680527,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1680527,11,item.html</a>

Odsunięto prokuratora, który rozbijał mafię

Od prowadzenia śledztw zostanie odsunięty prokurator Marek Woźniak, jeden z najbardziej doświadczonych śledczych, który rozbijał m.in. mafię mokotowską – dowiedział się "Wprost".
     Woźniak doprowadził do osądzenia czołowych postaci gangu mokotowskiego i skazania zwyrodnialców z gangu "Ala Capone" – najgroźniejszej bandy z południowej Polski. Na jego koncie jest kilkanaście prawomocnych wyroków dożywocia. Przyczynił się też do utworzenia w Polsce delegatury największej amerykańskiej agencji antynarkotykowej DEA.

Prokurator Woźniak został już przed tygodniem odwołany ze stanowiska szefa krakowskiego wydziału Biura Przestępczości Zorganizowanej. Wróci do pracy w prokuraturze apelacyjnej.
    Jak ustaliliśmy, trafi do wydziału sądowego, zwanego ostatnio "kompanią karną", ponieważ do takich wydziałów kierowane są najczęściej osoby, które za kadencji ministra Zbigniewa Ziobro pełniły funkcje kierownicze.  

Sam Woźniak nie chciał rozmawiać z "Wprost". Komentarza odmówiła też prok. Ewa Piotrowska, rzecznik prasowy prokuratora generalnego. Gdy dzień wcześniej pytaliśmy czy któregokolwiek z prokuratorów elitarnego Biura Przestępczości Zorganizowanej odwołano z funkcji i odsunięto od prowadzenia śledztw, usłyszeliśmy, że to mało prawdopodobne, bo w takich jednostkach potrzebna jest każda para rąk i doświadczeni ludzie.

Informatorzy "Wprost" twierdzą, że powodem dymisji Woźniaka może być to, że w okresie, gdy kierował wydziałem Przestępczości Zorganizowanej, postawiono zarzuty byłej posłance SLD Małgorzacie Ostrowskiej. Prokuratura podejrzewa ją o przyjęcie blisko 155 tys. zł łapówki od "barona paliwowego" Piotra K. W grę może też wchodzić ewentualny konflikt Woźniaka z prokuratorem Markiem Wełną, obecnym szefem krakowskiego biura Przestępczości Zorganizowanej
--------------------------------------------------------------------------
Co kolega 'Ega_expert'  na to ???

O ile wiem, to sądy powszechne w tym kraju wydają wyroki w oparciu o zgromadzony przez prokuraturę materiał dowodowy. W przypadku takich spraw, gdzie wykazywał sie Pan Woźniak, na sukces zapracował cały zespół prokuratorów. Pewnie Pan Woźniak tylko oskarżał później skazanych przestępców i sukces jest jemu zapisywany (nie obyło się pewnie bez świadka koronnego, bez niego dobrać się do mafii bardzo trudno). Niezależnie od tego miał ten Pan pewnie wiele sukcesów, no ale cóż. Wśród zwolnionych przez PiS nus-ów i dus-ów też byli ludzie z sukcesami, dobrymi wynikami itp.

26 sty 2008, 11:00
Zawodowiec

POSTY        3465

O ile wiem, to sądy powszechne w tym kraju wydają wyroki w oparciu o zgromadzony przez prokuraturę materiał dowodowy. W przypadku takich spraw, gdzie wykazywał sie Pan Woźniak, na sukces zapracował cały zespół prokuratorów.

Idąc tym tropem należałoby stwierdzić: jeśli urząd ma dobre wyniki, to nie zasługa naczelnika - tylko pracowników!

ega_expert                    

Wśród zwolnionych przez PiS nus-ów i dus-ów też byli ludzie z sukcesami, dobrymi wynikami itp.

Idąc dalej tym tropem: to co za różnica czy naczelnik z PiSu czy nie z PiSU ???

Widzę sprzeczność i brak logiki. Chociaż widzę prawidłowość:
co PiS to źle, co PO (choćby to było to samo) to dobrze.
Ale to logika Kalego.

Ostatnio edytowano 26 sty 2008, 11:08 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

26 sty 2008, 11:08
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2007, 19:42

POSTY        5
A kiedy się coś ruszy w mazowieckim? (Siedlce, Sokołów, Węgrów)???

26 sty 2008, 11:26
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 kwi 2007, 14:28

POSTY        34

Nimitz "człowieku bez honoru" bo chyba do tej kasty należysz, 1,5 roku jako p.o. to przynajmniej o rok za dużo, a więc jako p.o. są strasznie zasiedzieli. Gratuluję prostoty logiki, jeżeli ktoś ma inne zdanie niż ty to stosuje "prostackie zagrywki"?. Jeżeli chodzi o różnicę , to jak by nie było różnicy to by się ludzie nie całowali w usta tylko w d... dla mnie jest różnica,jeżeli  dla ciebie nie ma to twój wybór.

Daruj sobie takie chamskie zagrywki i nie obrażaj ludzi na forum. To nie Onet czy Interia gdzie możesz sobie pofolgować i pogadać z ludzmi o podobnej kulturze. Tak się składa, że wypowiadasz się na forum związkowym, więc może trochę taktu i szacunku dla Kolegów i Koleżanek z "firmy". Ja Cię nie obrażałem ani Koleżanka - możesz miec inny pogląd na sprawę, ale wypowiadaj się bez osobistych wycieczek i odsądzania kogoś od braku czegoś co mam nadzieję wiesz co znaczy (a może i nie).
Logika wypowiedzi może i jest prosta, bo nie trzeba się specjalinie wysilać aby pojąć kilka rzeczy jakie się wydarzyły, ale z całą pewnościa nie prostacka vide porównanie Kolegi w przedmiocie całowania. No  chyba, że wyrafinowanego stylu Kolegi po prostu nie jestem w stanie ogarnać. W końcu nie każdy jest tak błyskotliwy.

Ostatnio edytowano 26 sty 2008, 12:47 przez Nimitz, łącznie edytowano 1 raz

26 sty 2008, 12:45

REJESTRACJA15 lis 2007, 21:14

POSTY        141
Nimitz nie jest moim celem kogokolwiek obrażać, po prostu odpowiedziałem ci w konwecji którą sam narzuciłeś. Jeżeli czujesz się obrażony to przepraszam  bo nie miałem takich intencji. Kończmy zostając przy swoich zdaniach.

26 sty 2008, 12:57
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192

<!--quoteo(post=22939:date=26. 01. 2008 g. 11:00:name=ega_expert)--><div class='quotetop'>(ega_expert @ 26. 01. 2008 g. 11:00) [snapback]22939[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
O ile wiem, to sądy powszechne w tym kraju wydają wyroki w oparciu o zgromadzony przez prokuraturę materiał dowodowy. W przypadku takich spraw, gdzie wykazywał sie Pan Woźniak, na sukces zapracował cały zespół prokuratorów.

Idąc tym tropem należałoby stwierdzić: jeśli urząd ma dobre wyniki, to nie zasługa naczelnika - tylko pracowników!

ega_expert                    

Wśród zwolnionych przez PiS nus-ów i dus-ów też byli ludzie z sukcesami, dobrymi wynikami itp.

Idąc dalej tym tropem: to co za różnica czy naczelnik z PiSu czy nie z PiSU ???

Widzę sprzeczność i brak logiki. Chociaż widzę prawidłowość:
co PiS to źle, co PO (choćby to było to samo) to dobrze.
Ale to logika Kalego.

Widzę, że masz luki w pamięci, przecież po objęciu rządów przez PiS i przystawki było tak samo. Obawiam się, że teraz masz się czego bać.
Na marginesie, przez te kilkanaście miesięcy rządów p.o. nus-a widziałem więcej "przekretów" no może nieprawidłowości w jego działaniu niż wcześniej przez jego poprzedniczkę przez wiele lat. O spie......u atmosfery wśród pracowników nie wspomnę.

26 sty 2008, 13:06
Zawodowiec

POSTY        3465

Na marginesie, przez te kilkanaście miesięcy rządów p.o. nus-a widziałem więcej "przekretów" no może nieprawidłowości w jego działaniu niż wcześniej przez jego poprzedniczkę przez wiele lat.
O spie......u atmosfery wśród pracowników nie wspomnę.

Nie jestem żadnym "nawiedzonym moherem" i tutaj zgadzam się z Tobą, że ta nieudna zamiennik z KAS spie......a atmosferę chyba we wszystkich urzędach.

więcej "przekretów" niż wcześniej - tu też nie neguje.
Nie od przynależności partyjnej to zależy a od Człowieka.

26 sty 2008, 13:13
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 19:48

POSTY        9

Mam nadzieję, że w konkursach udział wezmą tylko ci kandydaci na NUS DIS-ów , którzy posiadają  wiedzę w zakresie podatków zrządzania kadrą w szczególności pracownicy US a nie UKS niestety z przykrością muszę stwierdzić ,że p.o. NUS w Wielkopolsce prawie wszyscy wywodzą sie z UKS szczególnie Wywiad skarbowy i daleko im do osiągnięcia mistrzostwa w zakresie wiedzy podatkowej  chociażby do.osób fizycznych..... :stop:

Nasz DIS ma podobną ścieżkę zawodową i zasób wiedzy.  :excl: Wieść niesie, że nie był nawet inspektorem w UKS-ie. Obecnie chemik (wykształcenie) nadal zarządza. Ale jak długo?...

Ostatnio edytowano 26 sty 2008, 17:30 przez mamba, łącznie edytowano 1 raz

26 sty 2008, 16:42
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

<!--quoteo(post=22925:date=26. 01. 2008 g. 10:14:name=mambolina)--><div class='quotetop'>(mambolina @ 26. 01. 2008 g. 10:14) [snapback]22925[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Mam nadzieję, że w konkursach udział wezmą tylko ci kandydaci na NUS DIS-ów , którzy posiadają  wiedzę w zakresie podatków zrządzania kadrą w szczególności pracownicy US a nie UKS niestety z przykrością muszę stwierdzić ,że p.o. NUS w Wielkopolsce prawie wszyscy wywodzą sie z UKS szczególnie Wywiad skarbowy i daleko im do osiągnięcia mistrzostwa w zakresie wiedzy podatkowej  chociażby do.osób fizycznych.....

Nasz DIS ma podobną ścieżkę zawodową i zasób wiedzy.  Wieść niesie, że nie był nawet inspektorem w UKS-ie. Obecnie chemik (wykształcenie) nadal zarządza. Ale jak długo?...
Mambolina i Mamba mówią jednym głosem!  :brawa:
Nie częste wśród płci pięknej.... A już zwłaszcza w polityce  ;)

26 sty 2008, 16:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2007, 18:15

POSTY        45
Sorry że pytam ale nie jestem w temacie. Gdzie znajdę ogłoszenia w jakich miastach zostały ogłoszone konkursy na nowego naczelnika itp?

26 sty 2008, 18:58
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lis 2006, 08:44

POSTY        101

26 sty 2008, 19:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 151  Następna strona