Trzynastka jest nagrodą za brak absencji chorobowej i innej w przepracowanym roku. Ci, którzy przekroczyli ilość dni nie przepracowanych powyżej obowiązującego pułapu, nie otrzymują jej.
Kominiarz, jakby został w służbach skarbowych, to nie miałby czego zazdrościć, jeśli chodzi o otrzymywanie trzynastej pensji, bo też ją by otrzymywał. A teraz napuszcza ludzi spoza aparatu skarbowego na ludzi pracujących w służbach skarbowych z powodu zazdroszczenia trzynastek.
____________________________________ Jedynie prawda jest ciekawa.
11 sty 2017, 17:42
Re: Trzynastka
kominiarz
Jakoś odpowiedzi brak :wysmiewacz:
Ja nie wyjdę, bo mnie to nie dotyczy - już od dość dawna jestem poza skarbówką, ale TY? Czy Ty wyjdziesz? :dokuczacz:
Pinero
nie sądziłam, że kiedykolwiek zacytuję tą ..., a jednak: Jedna ze zmian zakłada, że zniknąć mają trzynaste pensje. Pieniądze te zostałyby w urzędach, ale zamiast trafiać raz w roku do wszystkich zatrudnionych, wypłacane byłyby tylko najlepszym urzędnikom w formie premii czy podwyżki."
W Polsce pensje są wypłacane comiesięcznie, miesięcy - póki co - mamy 12, to za co 13 pensja?
Jesteś poza skarbówką to może rób wpisy na forum hodowców jeleni... buhahahha Poza tym trzymanie się wyłącznie nazewnictwa u Kominiarza znaczyłoby że siedzisz w czarnym... buhahaha
11 sty 2017, 18:17
Trzynastka jest zawsze ok. 20 lutego
13 sty 2017, 19:45
Plotki niosą, że 13 w IS Warszawa mają wyjść do końca miesiąca. Czy może ktoś potwierdzić?
____________________________________ Ja jestem tylko zwykłym żołnierzem, wykonuję rozkazy. Bitwy wygrywają wodzowie.
19 sty 2017, 19:52
gyokuro
Kominiarz, jakby został w służbach skarbowych, to nie miałby czego zazdrościć, jeśli chodzi o otrzymywanie trzynastej pensji, bo też ją by otrzymywał. A teraz napuszcza ludzi spoza aparatu skarbowego na ludzi pracujących w służbach skarbowych z powodu zazdroszczenia trzynastek.
Gyokuro - nie żartuj, nikogo nie napuszczam. Zażartowałem z nazwy "13-ta pensja" jako że mamy 12 miesięcy w roku, a więc i 12 pensji. Gdybyś otrzymywała te same "salary" w 12 pensjach, które teraz otrzymujesz włącznie z ''13-tką" to robiłoby Ci to jakąś różnicę?
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
19 sty 2017, 21:37
W IS Poznań 13-tka też ma być podobno na koniec stycznia br wypłacona.
19 sty 2017, 22:38
a ktoś coś wie o IS Wrocław? kiedy wypłata 13?
20 sty 2017, 07:40
Witam. Ma ktoś informację na temat wypłaty "13stki" w IAS Gdańsk?
20 sty 2017, 08:56
A czy coś wiadomo kiedy DWR za 2016 r. w Łódzkiej JAS ?
20 sty 2017, 11:03
A czy ktoś jeszcze potwierdza plotki co do trzynastki pod koniec stycznia w IS Warszawa?
20 sty 2017, 13:41
Herbatnick
@Kominiarz A górnicy na jakim kalendarzu jadą, że 14 pensję mają? Majów?
zgadza się ! widać, że niektórzy zazdroszczą 13-tki
20 sty 2017, 18:38
IS Warszawa są jakieś potwierdzone informacje kiedy wypłata 13?
23 sty 2017, 08:44
Jeśli chodzi o IS Warszawa to np. ja słyszałem że 13-tki mają być wypłacone do 10 lutego. Oczywiście nie podpiszę się pod tym.