Teraz jest 04 wrz 2025, 13:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 208 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna strona
Likwidacja trzynastki 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2006, 11:41

POSTY        31
Post Re: Likwidacja trzynastki
Nawiązując do mojej wypowiedzi chcę tylko powiedzieć, że urzędnikiem służby cywilnej jestem od  października 2001r. (to już ponad 10 lat) :P

03 lut 2012, 07:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 mar 2010, 14:15

POSTY        14
Baskinia                    

W dzisiejszym wydaniu "Gazety prawnej" jest artykuł, o tym, że Rada Służby Cywilnej zastanawia się nad likwidacją 13-tej pensji, ponieważ nie jest ona motywująca dla pracowników.

A może lepiej zlikwidować RSC?
Co, zdaniem członków rady, jest bardziej motywujące od szmalu, czy może jest to duma z wykonywanej pracy, choć ta duma będzie chodziła w podartych portkach, czy może jest to szczęście z powodu pełnienia zaszczytnej służby? Dość obłudy i hipokryzji, bo tym nikt nie nakarmi swoich dzieci - szanowna RADA powinna raczej pomyśleć, jak urealnić wynagrodzenia w sferze budżetowej, bo w ciągu ostatnich dziesięciu lat zmalały faktycznie o circa 50%.

04 lut 2012, 15:29
Zaawansowany

REJESTRACJA25 wrz 2010, 05:46

POSTY        62
Nie zapomnę gdy w radiu bodajże rok czy dwa lata temu mówili o wynikach badań(najprawdopodobniej chyba w USA :d) co jest najbardziej motywujące dla pracownika .Okazuje się że najbardziej motywuje do pracy pochwała przełożonego  :lol: .  13stka Time to say goodbye

04 lut 2012, 21:58

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Baskinia                    

W dzisiejszym wydaniu "Gazety prawnej" jest artykuł, o tym, że Rada Służby Cywilnej zastanawia się nad likwidacją 13-tej pensji, ponieważ nie jest ona motywująca dla pracowników.

Najbardziej demotywująca jest pensja. Według angażu należy się jak psu buda i do niczego nie zachęca. DO LIKWIDACJI.

Cóż pozostaje. Remake klasyki pod znamienitym tytułem -  Ga, ga, chwała imbecylom.

04 lut 2012, 22:40
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
To niech tę 13-tkę podzielą na 12 i włączą po 1/12 do pensji za każdy miesiąc.
Mnie to by nie przeszkadzało.

04 lut 2012, 22:44
Zaawansowany

REJESTRACJA26 sty 2008, 11:44

POSTY        55
Badman                    

No i właśnie do tego to chyba zmierza, niestety. Piszę niestety, bo jeśli tak się stanie to w dłuższej perspektywie wszyscy dostaniemy finansowo po  :dupa: .
Pamiętajmy, że obecna pensja (przynajmniej w założeniu) jest niższa niż ta, którą będziemy otrzymywać za kilka lat. No chyba, że "zamrożenie płac" w skarbówce potrwa do końca świata, a nawet o jeden dzień dłużej... :mur:

05 lut 2012, 00:14
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 19:38

POSTY        51
już kiedyś premie kwartalne nam włączyli do pensji i jak na tym wyszliśmy?

05 lut 2012, 00:27

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
TomU69                    

Badman                    

No i właśnie do tego to chyba zmierza, niestety. Piszę niestety, bo jeśli tak się stanie to w dłuższej perspektywie wszyscy dostaniemy finansowo po  :dupa: .
Pamiętajmy, że obecna pensja (przynajmniej w założeniu) jest niższa niż ta, którą będziemy otrzymywać za kilka lat. No chyba, że "zamrożenie płac" w skarbówce potrwa do końca świata, a nawet o jeden dzień dłużej... :mur:

Nie wiem skąd ten bezpodstawny optymizm. Liczenie na włączenie czegokolwiek to jak liczenie na szóstkę w totka. Wszystko odbędzie się prosto, zlikwiduje się 13-tkę zmieniając przepisy z uzasadnieniem, że była niemotywująca (SIC !), z naszej strony będzie trochę krzyku, w telewizji zaś wystąpią mędrcy i mówić będą o rozpasaniu urzędniczym, które właśnie zostało ukrócone.

Takie mamy obecnie standardy OBYWATELSKIE.

05 lut 2012, 08:32
Zaawansowany

REJESTRACJA26 sty 2008, 11:44

POSTY        55
avacs                    

Nie wiem skąd ten bezpodstawny optymizm. Liczenie na włączenie czegokolwiek to jak liczenie na szóstkę w totka. Wszystko odbędzie się prosto, zlikwiduje się 13-tkę zmieniając przepisy z uzasadnieniem, że była niemotywująca (SIC !), z naszej strony będzie trochę krzyku, w telewizji zaś wystąpią mędrcy i mówić będą o rozpasaniu urzędniczym, które właśnie zostało ukrócone.
Takie mamy obecnie standardy OBYWATELSKIE.

AVACS
Obyś się mylił! Choć taki czarny scenariusz przy obecnych - jak to określiłeś - standardach, też nie jest wykluczony..!

05 lut 2012, 10:55
Fachowiec

REJESTRACJA07 gru 2007, 12:19

POSTY        1667
Nam zamknie się usta Kodeksem Etyki Służby Cywilnej!

05 lut 2012, 13:31
Znawca

REJESTRACJA05 gru 2010, 14:54

POSTY        118
u nas 13-tka miała być wypłacona 9-02-2012, ale odwołano  :zly1:
teraz nowy termin 13-02-2012, ale przecież to też nie jest wiążące  :mur:
Ciekawa jestem czy "ełgeniusze" z rządu i  wielce nam panujący JVR też ma wstrzymaną 13-tkę :dupa:

06 lut 2012, 10:20
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA26 maja 2009, 11:12

POSTY        7
ktoś może ma jakies newsy kiedy ta 13tka będzie płacona??

06 lut 2012, 13:59
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 20:22

POSTY        38
zaba222                    

ktoś może ma jakies newsy kiedy ta 13tka będzie płacona??

była płacona z tydzień temu :)

06 lut 2012, 19:20
Początkujący

REJESTRACJA02 sty 2012, 19:36

POSTY        4
U nas dzisiaj poszło pismo, że MF zablokowało fundusze i nie wypłacą jej napewno w I i II dekadzie lutego

09 lut 2012, 17:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 208 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna strona