<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Jak ja żle pracuję to grozi mi kop w :dupa:
Ciekawe jakie premie dostali (przyznali sobie) prezesi tych spółek?
Dostałem dziś wieści z kilku US-ów. Nie mogłem ich wszystkich sprawdzić osobiście u źródła, bo są objęte supertajemnicą. Kilka jednak sie powtarzało.
NUS-owie (prawdopodobnie po jakimś opr w IS) zapowiedzeli m.in. (to kompilacja kilku informacji):
- absolutnie żadnych przedłużeń umów o pracę - niezależnie od potrzeb urzędu, staży pracy w urzędzie (bywa nawet 5 lat!) i jakości pracownika
- żadnych naborów, zastępstw, odejść na emeryturę
- praca wyłącznie przy zgaszonym świetle (ciekawe czy również w nocy)
- toaleta będzie otwarta jedynie dla podatników (oszczędność wody)
- mydła i taśmy brak od lat czyli tu bez zmian
- zakręcać ogrzewanie, nie używać czajników itp.
- nie wolno wykonywać żadnych telefonów - bez osobistej zgody NUS-a
- ograniczyć ilość wezwań i innej korespondencji
- ograniczyć zużycie papieru (poniżej niezbędnego minimum) i składać z tych oszczędności raporty ( :blink: )
- nie będą kupowane żadne materiały typu koperty, spinacze...
- nie będą uzupełniane brakujące druki - bo to kosztuje
- zakaz kserowania czegokolwiek (to skąd druki?)
- cieszyć się że jeszcze pracujecie wy ... ... jedne i nie liczcie na regularne wypłaty.
Pamiętajcie, że praca w Skarbowości jest dla was wyróżnieniem! (chyba przekleństwem). :zygi:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Chlebowski: pomoc dla bezrobotnych przy spłacie kredytów może być bezzwrotna
(PAP, ar/21.02.2009, godz. 10:45)
Szef klubu PO Zbigniew Chlebowski powiedział w sobotę w TVN24, że pomoc rządu dla bezrobotnych przy spłacie kredytów hipotecznych może być bezzwrotna. Jak zastrzegł, ostateczny kształt projektu będzie znany w ciągu kilku dni.
Zdaniem premiera Donalda Tuska, na pomoc rządu dla bezrobotnych przy spłacie kredytów hipotecznych, będzie potrzebne ok. 300-400 mln zł. Kryterium skali pomocy - według szefa rządu - będzie "metraż albo wysokość miesięcznych zobowiązań wobec banku".
Chlebowski powiedział, że osoby, które tracą pracę będą musiały zarejestrować się w Powiatowym Urzędzie Pracy i wówczas przez rok, rząd - w ramach Funduszu Pracy - udzieli "wsparcia" przy spłacie kredytu hipotecznego takim osobom.
Jak dodał, nie wiadomo jeszcze, jaka będzie wysokość pomocy. - Wszystko będzie zależało od miesięcznej raty spłaty (kredytu) - zaznaczył Chlebowski. "Wszystko na to wskazuje, że jest wielka szansa, żeby to była pomoc bezzwrotna" - oświadczył szef klubu PO.
Chlebowski przewiduje, że pomoc rządu dla bezrobotnych przy spłacie kredytu, może być przeznaczona nawet dla kilkuset tysięcy osób.
Koniec cytatu.
PS
ciekawe czy w chorych umysłach polityków przewidziano pomoc państwa dla Urzędów Skarbowych