Czy każdy dostanie, nawet jeśli jest na długim zwolnieniu albo umowa kończy mu się w listopadzie??
A, jak myślisz Teges? To nic, że jest niedzielny poranek - rusz odrobinę głową! :czytaj:
14 wrz 2008, 08:49
Pytam dlatego, ponieważ u nas w kadrach dowiedziałem sie, że jak było sie na zwolnieniu od początku roku, to dopiero po powrocie ze zwolnienia będzie przyznany dodatek, a ja byłem od grudnia 2007 do czerwca 2008. Wnioskuję stąd, że za ten czas moge sobie pomarzyc o dadatku, a angaż dostane dopiero od lipca a nie od stycznia.
14 wrz 2008, 09:45
teges
Pytam dlatego, ponieważ u nas w kadrach dowiedziałem sie, że jak było sie na zwolnieniu od początku roku, to dopiero po powrocie ze zwolnienia będzie przyznany dodatek, a ja byłem od grudnia 2007 do czerwca 2008. Wnioskuję stąd, że za ten czas moge sobie pomarzyc o dadatku, a angaż dostane dopiero od lipca a nie od stycznia.
Przyznany będzie od stycznia, ale wypłacony od dnia powrotu ze zwolnienia. W trakcie zwolnienia wypłacany jest zasiłek chorobowy, który oblicza się w oparciu o średnią pensję z miesięcy (nie wiem ilu) przed zwolnieniem. To samo dotyczy kobiet w ciąży na zwolnieniach lekarskich.
14 wrz 2008, 16:19
W moim UKS-e dodatek właśnie został wypłacony. Wynosi on od 45 do 67 zł netto (brutto wynosi ok 70 - 95 zł). Dodam, że oprócz indeksacji w styczniu 2008 roku o 2,3% to jedyny zastrzyk gotówki od 3 ostatnich lat. Jak jest u Was???
16 wrz 2008, 20:49
Maxer2007
W moim UKS-e dodatek właśnie został wypłacony. Wynosi on od 45 do 67 zł netto (brutto wynosi ok 70 - 95 zł). Dodam, że oprócz indeksacji w styczniu 2008 roku o 2,3% to jedyny zastrzyk gotówki od 3 ostatnich lat. Jak jest u Was???
w "moim" o dodatkach cisza. wstyd pracować dla pieniędzy czy co?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
16 wrz 2008, 21:10
My dyskutujemy o podwyżkach "śmieciowych", w granicach 1-3%. Inni mają normalnie <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Robert Kubica nie wie jeszcze w jaki zespole F1 będzie jeździł w przyszłym sezonie, ale może być pewien, że dostanie podwyżkę. Polak jest najskuteczniejszym kierowcą w całej stawce. Z 14 wyścigów w 12 zdobywał punkty. Patrząc na zarobki kierowców F1 Kubica do bogaczy nie należy. Obecnie zarabia około 3 miliony dolarów, ale niezależnie od tego, w którym teamie będzie jeździł w kolejnych sezonie, to może liczyć na znaczną podwyżkę. Być może będzie to nawet powyżej 10 mln dolarów.
Obecnie kolega Kubicy z BMW Sauber Nick Heidfeld rocznie zarabia 11 milionów dolarów.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Widać, że tylko opuszczenie tego kraju, może zbliżyc człowieka to normalności. Czy nie było by lepiej i taniej, aby opuścili go politycy? :za2:
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
18 wrz 2008, 06:44
Pomorskie. Komisarz Skarbowy. 12 lat stażu. Dział VAT. 94 zł brutto z wyrównanie od 01.01.2008r. przyznane do 31.12.2008r.
18 wrz 2008, 06:52
supersaper
[...] tylko opuszczenie tego kraju, może zbliżyc człowieka to normalności. [...]
Jasne, a zaraz za Odrą czeka na Ciebie (jak i każdego opuszczającego nasz kraj) agent z gotowym milionowym kontraktem... tylko w tych swoich marzeniach nie rozpędzaj sie za bardzo na autobahnie bo zamiast milionów dolców możesz co najwyżej wyskoczyć z kilkuset ojro...
____________________________________ always look on the bright side of life
18 wrz 2008, 08:29
supersaper
My dyskutujemy o podwyżkach "śmieciowych", w granicach 1-3%. Inni mają normalnie <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Robert Kubica nie wie jeszcze w jaki zespole F1 będzie jeździł w przyszłym sezonie, ale może być pewien, że dostanie podwyżkę. Polak jest najskuteczniejszym kierowcą w całej stawce. Z 14 wyścigów w 12 zdobywał punkty. Patrząc na zarobki kierowców F1 Kubica do bogaczy nie należy. Obecnie zarabia około 3 miliony dolarów, ale niezależnie od tego, w którym teamie będzie jeździł w kolejnych sezonie, to może liczyć na znaczną podwyżkę. Być może będzie to nawet powyżej 10 mln dolarów.
Obecnie kolega Kubicy z BMW Sauber Nick Heidfeld rocznie zarabia 11 milionów dolarów.
Widać, że tylko opuszczenie tego kraju, może zbliżyc człowieka to normalności. Czy nie było by lepiej i taniej, aby opuścili go politycy? :za2: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
11 mln ........baaaaardzo przyjemna normalność........
Btw: świat chyba jednak kompletnie zwariował. Wszystko stoi na głowie!
____________________________________ [...] w duchu poszanowania tak ważnej zdobyczy jaką jest wolność słowa [...]
Ostatnio edytowano 18 wrz 2008, 08:57 przez Camila, łącznie edytowano 1 raz
18 wrz 2008, 08:53
Chciałabyś te 11 baniek w formie dodatku specjalnego ? Ja wolałbym raczej w podstawie...
18 wrz 2008, 09:00
elsinore
Chciałabyś te 11 baniek w formie dodatku specjalnego ? Ja wolałbym raczej w podstawie...
Nie jestem wybredny. Może być w formie dodatku (oczywiście 11 miesiecznie).
18 wrz 2008, 13:24
W US Warszawa Mokotów cisza.. :angry2:
18 wrz 2008, 23:46
Crimson79
W US Warszawa Mokotów cisza.. :angry2:
Bo pewno na ósmą do roboty przychodzą ...
19 wrz 2008, 05:38
w niektórych województwach cisza nad ciszami w najmniejszym województwie nawet pensji w terminie nie zapłacili nie mówiąc już o dodatkach a jak jest u was? wszystko w terminie wypłacone?