Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r.
Autor
Treść postu
Re: Kolejna reorganizacja urzędów skarbowych 1.01.2014(5) r.
Tego typu dokumenty to komuna w czystej postaci. Za jakiś czas nikt nie będzie chciał się przyznać do autorstwa takich gniotów.
05 sie 2015, 21:17
A tam takie kwiatki jak tworzenie powszechnie obowiązujących przepisów. Czyżby Konstytucja się zmieniła i sejm nie uchwala już ustaw? Zapewnienie klientom możliwości kserowania choć dokumentów dopuszcza się aby wykonywała to firma zewnętrzną to po konsolidacji były już jakieś przetargi na wynajem powierzchni biurowej w zarządzie IS? Zapewnienie wody, kawy, herbaty opcjonalnie przez firmę zewnętrzną. Stworzenie szatni dla klientów to akurat w sezonie jesiennym to należy raczej jest ciepło ubrać bo ogrzewanie słabe , a zimie to to nawet zimno. No i fakt , że 90% spraw to zeznania PIT 36. PIT 37, VAT 7 zaświadczenia czyli pozostali to tylko przerzucają papiery. A dłużnicy co cóż .....
06 sie 2015, 11:08
Asystenci podatnika jak Wam jest? jakie macie obowiązki?
09 wrz 2015, 13:47
nie ma wśród nas asystentów podatnika? od stycznia tez będę pełnić te funkcje dlatego chciałabym się czegoś więcej dowiedzieć od kolegów którzy już walczą jako asystenci
16 wrz 2015, 07:15
A wiadomo coś w sprawie tego rozporzadzenia dot. kolejnej reorganizacji w US. Czy wiadomo czy wejdzie itp?
16 wrz 2015, 07:59
na razie sprawa ucichła, jednak to co nie weszło teraz, zapewne wejdzie od stycznia, a to chociażby z tego względu że mowy system wymusza pewne zmiany w strukturze - chodzi przede wszystkim o łączenie czynności i postępowań - taką informację uzyskałem od osoby, która uczestniczyła w wielu szkoleniach dotyczących SSP
____________________________________ "jestem jak chiński znak równowagi - trochę głupoty - tyle samo rozwagi..."
16 wrz 2015, 12:38
Co roku dostają pieniądze Unijne za reorganizację ? Jeżeli tak to nigdy to się nie skończy ,dokąd ktoś nie zauważy że nie można brać wielokrotnie pieniędzy na ten sam cel.
16 wrz 2015, 20:42
- System e-Podatki wejdzie, nie ma co do tego złudzeń. W jakim stponiu nam pomoże, o tym przekonają się już tylko pracownicy US. Po kilku szkoleniach mogę z całą pewnością stwierdzić, że programy przygotowują ludzie, którzy nie mają na co dzień do czynienia z pracą w skarbowości. To że ktoś poczyta na temat administracji podatkowej w pl, nie oznacza że jest w stanie ją ot tak poprawić nowym programem... tj. SZD i SSP
____________________________________ Boże ratuj... bo pomysły góry przewyższają moje siły.
16 wrz 2015, 21:22
Judi
nie ma wśród nas asystentów podatnika? od stycznia tez będę pełnić te funkcje dlatego chciałabym się czegoś więcej dowiedzieć od kolegów którzy już walczą jako asystenci
Ja też bardzo chętnie się czegoś dowiem. Również od stycznia "walczę" jako asystent, a na razie "walczę" aby zdobyć tę całą wiedzę i alfą i omegą zostać
08 paź 2015, 21:19
Czy wiadomo już coś o strukturze działów OB i PP od 1 stycznia 2016.
Gdzie będą czynności sprawdzające (w pp czy ob) i jak będzie wyglądał podział OB w US pow. 60 pracowników - czy to będzie znaczyło że w takich US będzie minimum cztery komórki OB (OB1 - sala obsługi lub cop, OB2 nip, OB3 wprowadzanie danych i odpowiedzi na zapytania, OB4 czynności sprawdzające) bez możliwości łączenia ich zakresów?
14 paź 2015, 10:19
Alan1986k
Czy wiadomo już coś o strukturze działów OB i PP od 1 stycznia 2016.
Gdzie będą czynności sprawdzające (w pp czy ob) i jak będzie wyglądał podział OB w US pow. 60 pracowników - czy to będzie znaczyło że w takich US będzie minimum cztery komórki OB (OB1 - sala obsługi lub cop, OB2 nip, OB3 wprowadzanie danych i odpowiedzi na zapytania, OB4 czynności sprawdzające) bez możliwości łączenia ich zakresów?
Jeśli dobrze rozumiem tej projekt to faktycznie nie można zadań z zakresu OB3 i OB2 z COP (OB1). Czynności sprawdzające wg statutu urzędu (zał. 3 do projektu) par. 1 pkt 3 w OB, a wg par.2 pkt 6 w uzasadnionym przypadku można przenieść zadania czyn. spr. do PP.
14 paź 2015, 11:16
Wczoraj w telewizji rzuciła mi się pewna informacja: mają być likwidowane małe us, a w ich miejsce mają powstać punkty obsługi podatnika. Czy ktoś ma jakieś bliższe informacje na ten temat?
14 paź 2015, 17:12
Pracownik2008
Wczoraj w telewizji rzuciła mi się pewna informacja: mają być likwidowane małe us, a w ich miejsce mają powstać punkty obsługi podatnika. Czy ktoś ma jakieś bliższe informacje na ten temat?
Podaj jakieś namiary na stację TV i program - może pamiętasz, kto to powiedział?
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
14 paź 2015, 17:14
Wczorajsze wiadomości na TVP1. To mają być biura, a nie punkty. Pomyliło mi się