Czy ktoś już coś słyszał w swoim U.S. o premiach za III kw?bo jak mniema może być z tym różnie ....powódz, druga tura wyborów.. a to kosztuje... pewnie wszystko z naszych kieszeni
23 cze 2010, 06:08
3% nagrody kwartalne
słyszałem, że za III kawartał będą w październiku
23 cze 2010, 06:24
3% nagrody kwartalne
inspektor
Pan Sławomir Brodziński Szef Służby Cywilnej Przewodniczący Zespołu doraźnego Trójstronnej Komisji ds. pracowników samorządowych oraz służby cywilnej
Wnosimy o niezwłoczne zajęcie się problemem naruszania prawa w resorcie finansów w związku z brakiem uzgodnień zasad podziału środków na premie i nagrody kierowników zakładów pracy z funkcjonującymi w nich związkami zawodowymi. ........ O podjętych w tej sprawie działaniach prosimy nas poinformować.
czy może już wpłyneła odpowiedź na to pismo.
23 cze 2010, 12:52
3% nagrody kwartalne
Iwona123
Czy ktoś już coś słyszał w swoim U.S. o premiach za III kw?bo jak mniema może być z tym różnie ....powódz, druga tura wyborów.. a to kosztuje... pewnie wszystko z naszych kieszeni
Chciałbym dostać premię za I kw. 2010...
23 cze 2010, 17:31
3% nagrody kwartalne
Czy może ktoś słyszał, czy może ktoś wie jak te chore nagrody się nalicza? O ile wiem to w ich skład wchodzi 3% i jakieś tam ewentualne oszczędności, a czy coś jeszcze? Jak sobie przypominam to w 2008 roku Min.Fin. przkazywało jeszcze "resztki" po dawnych nagrodach kwartalnych tworzonych z dodatkowych wpływów. W roku ubiegłym tą kasę ministerstwo zamroziło. A z tego, co słyszałem to Pan MM rodem z Poznania obiecał, że tą kasę w tym roku wypłaci. Czy ja dobrze słyszałem, czy się mylę?
24 cze 2010, 07:42
3% nagrody kwartalne
specmen
Czy może ktoś słyszał, czy może ktoś wie jak te chore nagrody się nalicza? O ile wiem to w ich skład wchodzi 3% i jakieś tam ewentualne oszczędności, a czy coś jeszcze? Jak sobie przypominam to w 2008 roku Min.Fin. przkazywało jeszcze "resztki" po dawnych nagrodach kwartalnych tworzonych z dodatkowych wpływów. W roku ubiegłym tą kasę ministerstwo zamroziło. A z tego, co słyszałem to Pan MM rodem z Poznania obiecał, że tą kasę w tym roku wypłaci. Czy ja dobrze słyszałem, czy się mylę?
a znasz to powiedzenie ? obiecanki cacanki a głupiemu radość
24 cze 2010, 08:46
3% nagrody kwartalne
Zajrzyj do regulaminu wynagradzania, powinno być wszystko jasno opisane
24 cze 2010, 09:02
3% nagrody kwartalne
co to za pieniądze??500 zl-smieszne-na proszek do prania ale...lepiej zeby choc to wypłacili
30 cze 2010, 19:24
3% nagrody kwartalne
zgodnie z planem finansowym urzędu śr. na nagrody zabezpieczane są na 4 kwartały z góry do tego dolicza mądra księgowa pozostałe śr, z chorobowego część oszczędności i nie wykorzystane odprawy i jubileusze. jak wiecie każda jednostka US dostaje śr, z IS na fundusz wynagrodzenia bez wyszczególnienia ile stanowią śr. na nagrody ile na pensie ile na dod. kontrolerskie, i ma się gospodarzyć aby na wszystko starczyło. I tak krawiec kraje jak mu materiału staje. tyle wiem z moich ustaleń nieformalnych.
30 cze 2010, 19:42
3% nagrody kwartalne
no to jak krawiec kraje,?? i gdzie skraca a gdzie farbuje ?? niski śląsk=wiedzy brak.
08 lip 2010, 11:58
3% nagrody kwartalne
Do KRYSIA1 Twoje informacje nieformalne nie są do końca prawdziwe. Urząd dostaje plan finansowy na wynagrodzenia w rozbiciu na: -limit na 3 % fundusz nagród, - dodatki kontrolerskie, - PFRON W kwocie tej jest również wysokość wypłat jednorazowych.
08 lip 2010, 13:28
3% nagrody kwartalne
Czy ktoś już coś dostał za ii kwartał??Marne bo marne grosze przewiduje ale zawsze coś:(
09 lip 2010, 07:31
3% nagrody kwartalne
W warmińsko-mazurskim ani słowa. Dyrektor IS i Naczelnicy reagują alergicznie na jakiekolwiek zapytanie o premie. Na razie nie pytaliśmy też o te 2% podwyżki za ubiegły rok co to JVR mówił, że wszyscy dostali. A Wy swoich pytaliście ?
09 lip 2010, 07:58
3% nagrody kwartalne
do amaranta - nie wierz w te 2% - to lukrowane "wielkie podwyżki" faktycznie średnia była 36-42 zł brutto czyli ok. 440 zł za 12 miesięcy. skok stopy życiowej jak tłoka w wartburgu.