Teraz jest 06 wrz 2025, 00:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77  Następna strona
Reorganizacja 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 10:22

POSTY        23
Post Re: Reorganizacja
U nas są trzy osoby tylko do VIES (duży US)

06 paź 2011, 07:42
Amator

REJESTRACJA12 gru 2010, 16:50

POSTY        28
U nas są dwie osoby, ale robią tez krzyżówki i inne czynności sprawdzające

06 paź 2011, 18:38
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA30 wrz 2010, 13:18

POSTY        160
Dwie to zawsze lepiej, nawet jak robią jeszcze inne rzeczy, bo mogą się ze sobą konsultować i siebie zastępować. A jak jest jedna (i to jeszcze "nowa") to nawet nie ma sie kogo zapytać bo nikt się na tym nie zna.

Nawiązując do powyższego mam małe pytanko  :P  z tego co udało mi się dowiedzieć to "zerowe" vat-ue, które wpłynęły drogą elektroniczną oraz te które zostały wprowadzone przez pomyłkę mamy zatwierdzać. Czy to prawda?  :unsure:

07 paź 2011, 07:27
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA18 sty 2010, 14:16

POSTY        1
A jak u Was wygląda Obsługa Bieżąca?
U nas są do tego tylko 2-wie osoby (masakra) rejestruje się składane dokumenty w BA, wydaje się zaśw. o dochodach, VAT-24 do tego protokoły z odczytów kas, kasy skradzione, aktualizacje i likwidacje kas, nadawanie nr ewidencyjnych kas, wprowadzanie do serca aktualizacji NIP-3, odnotowywanie przeniesień w POLTAX do innych urzędów, pełnomocnictwa, zgony.
Jendna osoba z tych dwóch ma całość o kasach i zaświadczenia doch. i VAT-24 oraz przeniesienia, zgony i aktualizacje w SERCE. A druga tylko zaświadczenia o doch i VAT-24 oraz pełnomocnictwa.

Zaj...bisty podział zadań co nie?
Ciekawe która ma mniej roboty??? A oczywiście ocenanie są tak samo  :angry2:
No a jeszcze by tego było mało to oczywiście udzielanie infa dot. VAT i dochodowego oraz rejestry i zatwierdzanie deklaracji !!!!! :dupa:

21 paź 2011, 07:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA17 wrz 2010, 16:36

POSTY        75
2 osoby??? <_<

21 paź 2011, 16:52
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 gru 2011, 19:09

POSTY        20
To te dwie to jak X soldiers - ich nie zwolnią - niezastąpione

20 gru 2011, 00:01
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
Gazeta Prawna opublikowała swój ranking najlepszych US-ów. Przyjrzałem się czołówce dużych US-ów (powyżej 150 pracowników) i muszę powiedzieć, że znajduję tam US, w których reorganizacja wystąpiła na papierze a ludzie bez większych zmian zajmują się dokładnie tym, czym się zajmowali przedtem.
I proszę! Są wyniki!
Wychodzi mi na to, że poprzednia struktura była lepsza od obecnej. Może nie była optymalna, ale jednak bardziej wydajna.

21 gru 2011, 08:47
Zaawansowany

REJESTRACJA16 wrz 2007, 18:54

POSTY        70
Nie powiem skąd jestem, ale u nas jakoś w tym roku posypały się ciąże, nie żeby specjalnie, po prostu młoda kadra. Z L4 jest jest za to jak zaobserwowałam raczej specjalnie. Za reorganizację urzędów i mierniku trzeba przyznać medale!!!!!
VIES nie jest zaniedbany, zwroty VAT wołają o pomstę do nieba i wiele innych dziedzin również.
Pojawiła się jednak "iskierka" nadziei.

26 gru 2011, 18:46
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
cacciatora                    

Nie powiem skąd jestem, ale u nas jakoś w tym roku posypały się ciąże, nie żeby specjalnie, po prostu młoda kadra. Z L4 jest jest za to jak zaobserwowałam raczej specjalnie. Za reorganizację urzędów i mierniku trzeba przyznać medale!!!!!
VIES nie jest zaniedbany, zwroty VAT wołają o pomstę do nieba i wiele innych dziedzin również.

Gupi jestem... ale niewiele zrozumiałem z tego postu...

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

27 gru 2011, 08:43

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Harakiri                    

Gupi jestem... ale niewiele zrozumiałem z tego postu...

Jak to nie rozumiesz ? Przecież wyraźnie jest napisane, że młoda kadra raczej specjalnie bierze L4, ale za to nie zaniedbuje VIES-u i myśli o przyznaniu medali za mierniki. Do tego jest głośno, bo wiele różnych dziedzin woła o pomstę do nieba a iskierka, która się pojawiła może stwarzać zagrożenie pożarowe. Reasumując - nie jest lekko, ale dają radę.

Mam nadzieję, że rozwiałem wszelkie wątpliwości  :D

27 gru 2011, 09:08
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
avacs                    

Jak to nie rozumiesz ? Przecież wyraźnie jest napisane, że młoda kadra raczej specjalnie bierze L4, ale za to nie zaniedbuje VIES-u i myśli o przyznaniu medali za mierniki. Do tego jest głośno, bo wiele różnych dziedzin woła o pomstę do nieba a iskierka, która się pojawiła może stwarzać zagrożenie pożarowe. Reasumując - nie jest lekko, ale dają radę.

Mam nadzieję, że rozwiałem wszelkie wątpliwości  :D

Kadra jest młoda i to jest przyczyną wielu ciąż w tym USie, ale nie ze złośliwości ino z powodu młodości, ale są są jeszcze jakieś L4 nie z powodu ciąży i te są "specjalnie" co wyraża chyba podejrzenie autora postu o chorowanie z premedytacją
No i z tą iskierką to chyba raczej chodzi o - iskrzenie, ale nie to skutkujące ciążami, tylko takie elektryczne, a jak wiadomo sprawy informatyczne to opierają się o zjawiska ektr.... i tą iskierką to zapewne jest pojawienia się Ministerstwa Administracji i Cyfryzacji pod światłym przewodem min. Boniego.
Ale zgadzam się z tezą że w sumie jest optymistycznie i dają radę

Ostatnio edytowano 27 gru 2011, 10:54 przez rychu, łącznie edytowano 2 razy

27 gru 2011, 10:51
Zobacz profil WWW
Amator

REJESTRACJA08 lis 2006, 17:06

POSTY        18
cacciatora                    

Tu chyba chodzi o to, że cacciatora jest w ,,niespecjalnej ciąży".
Gratulacje !!!

27 gru 2011, 14:57
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 wrz 2011, 18:58

POSTY        34
jak dobrze że sa jeszcze ludzie pozytywnie zakręceni:))) normalnie popłakałam się ze śmiechu:))))

27 gru 2011, 15:08
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 13:33

POSTY        520
A ja muszę powiedzieć, że zauważyłem przedziwne zjawisko związane z reorganizacją. Otóż po jej przeprowadzeniu premie zyskały nagle ogromne właściwości chorobotwórcze - pomimo, że zmalały :rolleyes:
U nas jakoś tak, każdy kto jakąś premięcinę dostanie, to zaraz podupada na zdrowiu i zmuszony jest iść na zwolnienie :zeby: choć przed premią zdrów był jak byk. ;)

27 gru 2011, 15:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1069 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77  Następna strona