Teraz jest 05 wrz 2025, 23:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona
Brak osób na umowy zlecenia 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 maja 2009, 07:53

POSTY        39
Post Brak osób na umowy zlecenia
Czy w Waszych US też od nowego roku brak jest osób wykonujących zlecenia? Problem jest poważny, zwłaszcza m. in. w EA. Wiadomo, co będzie ze zleceniami dalej?

02 sty 2016, 09:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2015, 17:52

POSTY        15
Post Re: Brak osób na umowy zlecenia
Tak, masz rację brak umów zleceń, w egzekucji może być koszmarnie. Pozdrawiam.

02 sty 2016, 21:12

REJESTRACJA21 lis 2015, 23:10

POSTY        25
Bez przesady. Każda Izba ma jakoś kasę i na umowy będzie.

02 sty 2016, 21:34
Zaawansowany

REJESTRACJA02 lip 2011, 11:05

POSTY        74
Jarekmarek                    

Bez przesady. Każda Izba ma jakoś kasę i na umowy będzie.

Problemem nie jest brak pieniędzy, ale to, że najprawdopodobniej trzeba będzie przeprowadzić przetarg. Do tej pory każdy US zatrudniał na zlecenia we własnym zakresie i nie przekraczał 30 tys euro, natomiast po konsolidacji pojawił się problem, bo nikt nie wie jak opisać taki przedmiot zamówienia. Część osób twierdzi, że zlecenia nie podlegają Pzp ale nikt nie chce podjąć decyzji, że robimy zlecenia bez przetargu.

02 sty 2016, 21:52

REJESTRACJA21 lis 2015, 23:10

POSTY        25
Nadal bez przesady. Są przecież w Izbach, MF specjaliści wiec już powinni nad tym pracować. Dajmy szansę nowym władzom w Ministerstwie i w Izbach bo wszak jak głosiło hasło wyborcze "DAMY RADĘ"  :wysmiewacz:

02 sty 2016, 21:58
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 maja 2007, 19:15

POSTY        154
Spoko? Ja nie przewiduję spoko - od 4.01.2016 mierniki (nad którymi zamierzałam pracować ze zdwojoną siłą) pójdą o co najmniej połowę w dół :( ...do tego ogarnianie spaw poza miernikowych :(
Tekst na moim kubku kawowym będzie trza wprowadzić siłą w życie - "ile trzeba mieć rzeczy w doopie, to się w głowie nie mieści" oraz po drugiej stronie kubka: "nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiona jestem" - WSZYSTKO W ZESPOLE EGZEKUCYJNYM MOIM SPADNIE NA MÓJ KARK! Chyba pójdę na chorobowe na biodro - wysiadło mi, że chodzić nie mogę! Lepsze biodro niż kark!

03 sty 2016, 00:54
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 14:23

POSTY        16
Pracuję w egzekucji już albo dopiero 15 lat osob na zlecenie mieliśmy jedną i tylko do wprowadzania tytułów resztę robimy sami obecnie jako egzekutor wszystko od poczty zwrotek kopertowania po postanowienia, obciążenia wierzyciela kosztami decyzje w Poltax itp itd więc jakoś specjalnie mnie to nie rusza każda nasza prośba o pomoc lub podwyżkę jest kwitowana " przecież macie prowizje inni nie mają a robią to samo"

03 sty 2016, 12:29
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA11 sty 2016, 19:23

POSTY        4
Witam

odnawiam wątek czy wiadomo coś na temat pracowników zatrudnianych na umowa zlecenie ? wiecie coś ?

12 sty 2016, 11:42
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
matylda28                    

Witam

odnawiam wątek czy wiadomo coś na temat pracowników zatrudnianych na umowa zlecenie ? wiecie coś ?

Na Warmii już nas nastawiają, że zleceń nie będzie i w akcję PIT będzie zaangażowany cały Urząd. Wszystko będzie leżeć, a my będziemy wprowadzać wszystko do POLTAXU itd itp. Za frajer rzecz jasna. A później do grudnia będziemy nadrabiali zaległości...

12 sty 2016, 11:53
Początkujący
Własny awatar

POSTY        4
czyli raczej przesądzone nie ma co się łudzić ? Nie wyobrażam sobie  jakos tego... :(

12 sty 2016, 12:14
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
Herbatnick                    

matylda28                    

Witam

Na Warmii już nas nastawiają, że zleceń nie będzie i w akcję PIT będzie zaangażowany cały Urząd. Wszystko będzie leżeć, a my będziemy wprowadzać wszystko do POLTAXU itd itp. Za frajer rzecz jasna. A później do grudnia będziemy nadrabiali zaległości...

Jak za frajer. To wypłaty wam wzięli na Warmii?
Poza tym trzeba coś wprowadzić do POLTAXu żeby później mieć te zaległości w grudniu (CS, Kontrole etc.) jak nie wprowadzicie to na czym chcecie pracować?

12 sty 2016, 13:58
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Jasne, że za frajer, bo kiedyś do poltaxu wprowadzało się dane po godzinach za dodatkową kasę. Tak, że przez dwa miesiące można było zarobić wiecej niż przez 4 miesiące normalnej pracy. A teraz swoją pracę odkładasz być może na 2-3 miesiące, a poźniej musisz do niej wrócić i kopać...

12 sty 2016, 14:45
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
Przecież "dodatkowe zadania zlecone przez przełożonego" zawierają się w zakresie czynności - dostajesz za to wynagrodzenie.

12 sty 2016, 18:10
Początkujący
Własny awatar

POSTY        4
Czy dalej nic nie wiadomo na temat osób zatrudnianych na umowa zlecenie jak jest u was?

21 sty 2016, 12:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 24 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona