Teraz jest 06 wrz 2025, 17:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona
Skarbowcy z Wrocławia i okolic 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 maja 2009, 11:26

POSTY        31
Post Skarbowcy z Wrocławia i okolic
Witam!
Zwracam się z pytankiem, czy ktoś z was chciałby może od listopada 2009r. uczęszczać na studia podyplomowe prawa podatkowego. Do tej pory we Wrocławiu była tylko możliwość pójścia na podyplomówkę na Uniwersytet. Od tego roku Dolnośląska Wyższa Szkoła Służb Publicznych ASESOR też w swojej ofercie ma studia podyplomowe prawa podatkowego. Ja ze swojej strony pragnę dodać że sama studiowałam w ASESORZE na studiach licencjackich i jestem naprawdę zadowolona z tej szkoły. Ja już zapisałam sie na studia pobyplomowe i jedyny problem jest taki, ze jest potrzebnych 20 osób żeby studia się zaczeły, ponieważ jest to nowy kierunek to boję się że nie uzbiera sie ta liczba. Więc chętnych bardzo zapraszam. Bliższe informacje o szkole są na stronie internetowej http://www.asesor.pl
Gdyby ktoś sie zdecydował na studia to proszę dajcie znać na forum.
Pozdrawiam  :D

17 lip 2009, 14:06
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 lis 2006, 10:06

POSTY        42
Osobiście polecam podyplomówkę na UE we Wrocławiu w zakresie Doradztwa podatkowego i zarządzania podatkami - zwłaszcza jeśli ktoś myśli o egzaminie na doradcę
http://www.ue.wroc.pl/wydzialy/1976/dor ... tkami.html

17 lip 2009, 14:23
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 maja 2009, 11:26

POSTY        31
Też fajne, tylko że kierowane raczej do księgowych i dla osób pracujących w biurach rachunkowych. A studia w asesorze są typowe z podatków, z którymi ma się styczność w US i IS. No i ta cena na UE 4200, TROCHE DUZO :(  
W asesorze opłata to 2600 za całe studia.

17 lip 2009, 14:30
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 18:35

POSTY        114
nie ma to jak samemu się nauczyć, szkoda kasy nikt do głowy wiedzy nie włoży. Polecam czytać ustawy, wyroki sądów. I przystąpić do egzaminu na doradcę a nie jest łatwy.Chociaż jak pracuje się w skarbowości to i to nie jest to potrzebne nie ma żadnych dodatkowych profitów(zasadnicze, nagrody). w tym przypadku lepszy egzamin na urzędnika

17 lip 2009, 17:48
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA13 wrz 2009, 13:45

POSTY        4
Ale jak ktoś nie ma ukończonych studiów kierunkowych (prawo,administracja,ekonomia) to chyba takie studia podyplomowe podatkowe przydadzą się, żeby nie mówili że niekształcony pracuje w u.s.???

17 wrz 2009, 18:40
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 18:12

POSTY        118
A ja ukończyłam administrację na Uniwerku we Wrocławiu ale jak szukałam pracy parę lat temu to w skarbowości uważano,ze to nie jest dobry kierunek do tej pracy bo ani prawo ani ekonomia...

18 wrz 2009, 06:16
Znawca

REJESTRACJA22 paź 2006, 20:34

POSTY        209
Ale ktoś nagania. Osoba naganiająca będzie tam wykładać (lub też tam wykłada), czy ktoś ze znajomych ;)?

18 wrz 2009, 06:54
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:16

POSTY        9
Kiedyś  ktoś z Wrocławia  namawiał na kurs  z prawa gospodarczego połączonego z małoprzydatnym karnym skarbowym, Niewyszło ?! dziś nagania na kurs z podatków, :nonono: Sądze że to musi być "SPECJALISTA dużej Klasy" który dąży do poszerzania swojej wiedzy dla dobra służby !!! Ma na pewno dużą wiedzę i doświadczenie :rolleyes: ! No i ma dojście do Swojego, Swojego Szefa.

18 wrz 2009, 08:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 maja 2009, 07:53

POSTY        39
a ja zadam pytanie z "innej beczki". Co dolnośląscy skarbowcy sądzą o odwołaniu Dyrektora IS Dolaty? Dobrze to czy źle?

18 wrz 2009, 09:50
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA13 wrz 2009, 13:45

POSTY        4
Nic nie wiem o odwołaniu Dolaty u nas nic nie mówią na ten temat. Dorze to czy źle? Mówią tylko o konkursie na NUS-a, że lepiej "szanować" szefa SWOJEGO bo można mieć GORSZEGO! POważnie.

18 wrz 2009, 11:00
Zaawansowany

REJESTRACJA07 lip 2009, 13:45

POSTY        48
Na stronie izby widnieje już zdjęcie pani Ewy Kontek z podpisem p.o. dyrektor izby

18 wrz 2009, 12:55
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA01 sie 2009, 21:13

POSTY        2
Tak to prawda, że Dolatę odwołali. Oficjalnie utraciło moc z dniem 17.09.2009r. upoważnienie do pełnienia obowiązków Dyrektor IS. A nieoficjalnie w moim urzędzie wymyśliliśmy wersję, że wszystko to ma związek z nierozstrzygniętym konkursem na NUS pewnego US we Wrocławiu choć tylko tylko jeden kandydat przeszedł wszystkie poziomy konkursu.

19 wrz 2009, 02:16
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2007, 23:20

POSTY        189
asikaa1982                    

Tak to prawda, że Dolatę odwołali. Oficjalnie utraciło moc z dniem 17.09.2009r. upoważnienie do pełnienia obowiązków Dyrektor IS. A nieoficjalnie w moim urzędzie wymyśliliśmy wersję, że wszystko to ma związek z nierozstrzygniętym konkursem na NUS pewnego US we Wrocławiu choć tylko tylko jeden kandydat przeszedł wszystkie poziomy konkursu.

Jak widać w każdym regionie " coś " jest!

20 wrz 2009, 07:54
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
mofnet                    

a ja zadam pytanie z "innej beczki". Co dolnośląscy skarbowcy sądzą o odwołaniu Dyrektora IS Dolaty? Dobrze to czy źle?

noramalnie zachłysnąłem się kawą jak o tym przeczytałem. Ten człowiek budził sporo kontrowersji. Pani Kontek jest znana, przynajmniej w moim gronie, jak dobry fachowiec. Niektóre pisma Dolaty były niepoważne, ale zobaczymy do nam da nowa szefowa. Gratulacje:)

21 wrz 2009, 21:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 16 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona