Zastanawiam się czy w czasie Światowego Kryzysu Gospodarczego etyczne jest urządzać kolejne Mistrzostwa Polski Skarbowców. Wiele rodzin skarbowców żyje znacznie poniżej minimum socjalnego gdyż mężowie kobiet pracujących w skarbowości nierzadko stracili wskutek redukcji zatrudnienia pracę . W naszym dużym US kilkadziesiąt procent rodzin ma średnią zarobków na członka rodziny poniżej minimalnej emerytury, czyli minimum socjalnego. W tym roku przez brak premii średnia ta będzie jeszcze niższa. Powinno się rozsądnie gospodarować i tak skromnymi środkami i przeznaczyć je raczej na pomoc najuboższym skarbowcom.
Ostatnio edytowano 23 kwi 2009, 17:08 przez Justynka, łącznie edytowano 1 raz
23 kwi 2009, 17:07
Igrzyska zamiast chleba
quotemain
Żebracy zarabiają krocie. "Fakt" udowodnił, że ludzie nagabujący kierowców na skrzyżowaniach mogą liczyć na dobre serce i otwarte portfele kierowców. Można w ten sposób uzbierać prawie 60 złotych na godzinę, czyli miesięcznie ponad 10 tysięcy złotych. Wystarczy wyciągnąć rękę. http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article130280/Zebrak_zarabia_10_tysiecy_miesiecznie.html
Nio tak, masz rację na te Mistrzostwa Polski Skarbowców to zjeżdża bogaci skarbowcy i jeszcze zdobywają nagrody! Podzielmy tę kaskę, wyjdzie po jakieś 1,30 w porywach po jakieś 2 zeta na biednych, niesprawnych fizycznie (jak taki ma uczestniczyć w mistrzostwach) skarbowców. Taki niesprawny ma jednak szansę gdzie indziej. Wiesz, że taki żebrak to z 10 kawałków na miesiąc bez podatku wyciąga?
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
23 kwi 2009, 19:10
zielonka
quotemain
Żebracy zarabiają krocie. "Fakt" udowodnił, że ludzie nagabujący kierowców na skrzyżowaniach mogą liczyć na dobre serce i otwarte portfele kierowców. Można w ten sposób uzbierać prawie 60 złotych na godzinę, czyli miesięcznie ponad 10 tysięcy złotych. Wystarczy wyciągnąć rękę. http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article130280/Zebrak_zarabia_10_tysiecy_miesiecznie.html
Nio tak, masz rację na te Mistrzostwa Polski Skarbowców to zjeżdża bogaci skarbowcy i jeszcze zdobywają nagrody! Podzielmy tę kaskę, wyjdzie po jakieś 1,30 w porywach po jakieś 2 zeta na biednych, niesprawnych fizycznie (jak taki ma uczestniczyć w mistrzostwach) skarbowców. Taki niesprawny ma jednak szansę gdzie indziej. Wiesz, że taki żebrak to z 10 kawałków na miesiąc bez podatku wyciąga?
Nie mów, że siebie też liczysz do podziału
23 kwi 2009, 19:16
Sylwiak
zielonka
quotemain
Nie mów, że siebie też liczysz do podziału
Nagród, czy kasy z nagród?
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
23 kwi 2009, 19:27
Sylwiak
Nagród, czy kasy z nagród?
a ja jadę na pewno będzie fajnie, i możecie sobie wypisywać te głupoty!
24 kwi 2009, 06:48
A już myślałem, że to kolejny temat z cyklu dowalamy Platformie :blush:
Nie zgadzam sie z podziałem. Zamierzam wygrać większość konkurencji. Kobiecych też.
24 kwi 2009, 11:47
danny
Nie zgadzam sie z podziałem. Zamierzam wygrać większość konkurencji. Kobiecych też.
Bardzo mi się podoba takie ambitne podejście, więc chociaż mnie tam nie będzie, możesz się czuć że masz kibica. Oczywiście, najpierw wspieram mój US
____________________________________ Wszystko jest prawdą dla pewnej określonej wartości "prawdy"
24 kwi 2009, 13:00
roza88
Zastanawiam się czy w czasie Światowego Kryzysu Gospodarczego etyczne jest urządzać kolejne Mistrzostwa Polski Skarbowców. Wiele rodzin skarbowców żyje znacznie poniżej minimum socjalnego gdyż mężowie kobiet pracujących w skarbowości nierzadko stracili wskutek redukcji zatrudnienia pracę . W naszym dużym US kilkadziesiąt procent rodzin ma średnią zarobków na członka rodziny poniżej minimalnej emerytury, czyli minimum socjalnego. W tym roku przez brak premii średnia ta będzie jeszcze niższa. Powinno się rozsądnie gospodarować i tak skromnymi środkami i przeznaczyć je raczej na pomoc najuboższym skarbowcom.
Bardzo przepraszam, że pytam, ale co to takiego ten Światowy Kryzys Gospodarczy, bo w kontekście użytym przez Ciebie wygląda mi to na nazwę własną jakiegoś zjawiska, a chyba póki co to sami "spece" od finansów nie specjalnie potrafią to to zidentyfikować i jednoznacznie określić. Nad Wisłą z resztą lokalni szamani gadali o gospodarczym spowolnieniu, więc chyba nie do końca wiadomo o co chodzi. Wiele firm wykorzystuje to hasło do cięcia wynagrodzeń i zwolnień, mimo że de facto nie odczuwają pogorszenia płynności w ostatnim okresie. Więc nie ma co straszyć tutaj jakimś tworem pn "ŚKG", zwłaszcza, że "na państwowym" robotę masz pewną (pomijam kwestie pracowników na umowach terminowych)...
@ Danny - worka medali życzę i głosuje na Ciebie jeśli chodzi o Sportowca Roku...
____________________________________ always look on the bright side of life
27 kwi 2009, 11:05
Re: Igrzyska zamiast chleba.
Nasza gospodarka jest niezatapialna niczym Tytanik. Bawmy więc się Niech muzyka do końca gra. Kurtyna
19 maja 2009, 17:50
meloman
Nasza gospodarka jest niezatapialna niczym Tytanik. Bawmy więc się Niech muzyka do końca gra. Kurtyna
Dostrzegam u kolegi deprechę. Syndrom środka tygodnia ani chybi.
____________________________________ always look on the bright side of life
20 maja 2009, 06:19
elsinore
meloman
ale zwróć uwagę z jaką gracją meloman kurtynę spuścił to nie deprecha, chciał się pokazać
20 maja 2009, 22:25
elsinore
meloman
Vincentusie pocieszysz mnie w każdej sytuacji. Twoje słowa są niczym gorący balsam na moje serce.
26 maja 2009, 20:41
Igrzyska zamiast chleba
Justynka
Zastanawiam się czy w czasie Światowego Kryzysu Gospodarczego etyczne jest urządzać kolejne Mistrzostwa Polski Skarbowców.
Oczywiście, że to nie jest etyczne i dlatego nie jadę! Właściwie to zawsze uważałem to za nieetyczne i nigdy nie jeździłem