Teraz jest 06 wrz 2025, 10:47

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Tragedia podczas zawodów sportowych 
Autor Treść postu
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post Tragedia podczas zawodów sportowych

Dwóch urzędników zmarło podczas zawodów sportowych w Kazachstanie. Do tragedii doszło podczas biegów narciarskich rozgrywanych w ramach urzędniczej spartakiady - donosi agencja Interfax.
Jak poinformowały służby prasowe organów bezpieczeństwa Kazachstanu, urzędnicy zmarli z powodu ataku serca na trasie biegu przed przyjazdem karetki.

W biegu wzięło udział około 200 pracowników kazachstańskiej administracji.
( http://wiadomosci.onet.pl/2141297,12,tr ... ,item.html )

Dlatego na wszelki wypadek nie biorę udziału w zawodach skarbowców - węszę tu spisek na moje życie - i innych pracowników skarbówki!!! Ale będą mieli niektórzy używanie - znaleźli sposób na zmniejszenie zatrudnienia w urzędach! SPORT TO ZDROWIE!

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

14 mar 2010, 22:26
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 wrz 2009, 18:27

POSTY        13
Ten komentarz chyba nie jest na miejscu!!!
Nie życzę nikomu, a szczególnie Tobie harakiri, znaleźć się w sytuacji córki, żony czy matki jednego z tych mężczyzn...
Powala mnie Twój brak taktu !!!

14 mar 2010, 23:21
Site Admin

POSTY        705
Przepraszam wszystkich Kazachów - a szczególnie rodziny tragicznie zmarłych urzędników - czytających to forum. Pozwolę sobie tylko dodać, że nie chciałabyć Ewelinko wiedzieć co 90% podatników myśli o Tobie i czego Ci życzy - jeśli jesteś "skarbowcem".  Z pewnością nie sukcesów sportowych...
Tak na marginesie - poczytaj Ewelinko co to jest sarkazm i ironia - i spróbuj przeczytać mój pierwszy post z uwzględnieniem tych terminów i ciągłymi planami ograniczania zatrudnienie przez MF (oczywiście nie w MF tylko US i IS...).
No a właściwie dlaczego "szczególnie" mnie tego nie życzysz - jestem jakimś cudownym wyjątkiem? Nikomu nie powinno się tego życzyć - bo to nieładnie...

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

15 mar 2010, 08:54
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
Harakiri - myślę, że Ewelinka ma zdecydowaną rację. Mnie też się Twój komentarz nie podoba i uważam, że jest zdecydowanie nie na miejscu :nonono:

Przepraszam wszystkich Kazachów - a szczególnie rodziny tragicznie zmarłych urzędników - czytających to forum

Taką ironię też  możnaby sobie darować.

nie chciałabyć Ewelinko wiedzieć co 90% podatników myśli o Tobie i czego Ci życzy - jeśli jesteś "skarbowcem". Z pewnością nie sukcesów sportowych...
Przepraszam wszystkich Kazachów - a szczególnie rodziny tragicznie zmarłych urzędników - czytających to forum. Pozwolę sobie tylko dodać, że nie chciałabyć Ewelinko wiedzieć co 90% podatników myśli o Tobie i czego Ci życzy - jeśli jesteś "skarbowcem". Z pewnością nie sukcesów sportowych...

A to już pozostawmy ich sumieniom...

15 mar 2010, 09:03
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2009, 11:48

POSTY        5
Mnie się też nie podoba komentarz HARAKIRI  a tłumaczenie się, że miał on mieć inny sens jest pokrętne.Niestety jak się czyta komentarze Skarbowców to ma się wrażenie że w ogóle brak im wrażliwości a nie brak złego smaku i złośliwości .Sami o sobie wydajecie złą opinię a potem zdziwienie, że nas nikt nie lubi. Po przeglądze komentarzy na forum też bym nielubiła braci Skarbowców. Przykre to.

15 mar 2010, 12:36
Site Admin

POSTY        705
Tak naprawdę to mój brak taktu jest posunięty tak daleko - że nie rozumiem o co Wam chodzi... Czy napisałem, że byli idiotami i brali udział bez przygotowania kondycyjnego w zawodach sportowych? Nie. Czy pisałem, że nie współczuję ich rodzinom? Nie.
Z mojego listu wynika jedynie, że nie biorę w tego typu imprezach udziału - oraz, że znajdą się ludzie, którzy będą to komentowali właśnie w taki prosty żeby nie powiedzieć prostacki sposób jak to zrozumiałyście - że jest to metoda na ograniczenie zatrudnienia. Ponadto uwaga, że sport to zdrowie - no chyba w tym wypadku umieszczenie jej jest uzasadnione - jako przestroga - aby brać pod uwagę własne możliwości zanim podejmie się wyzwanie... Mam nadzieję, że spartakiady skarbowców (w których od lat z ogromnym powodzeniem) nie biorę udziału - są lepiej zorganizowane - chociaż z komentarzy na Onecie wynika co innego.
Od lat obserwuję na różnych forach komentarze do wypadków ludzi w górach, na drogach i wielu innych - i jestem absolutnie przekonany, że mój komentarz (zarówno pierwszy jak i drugi) był bardzo stonowany. I na poziomie. Ale wiele zależy oczywiście od osób, które czytają to co się napisze - nie zawsze to co jest napisane jest tym samym co się przeczyta - a już na pewno każdy zrozumie to po swojemu i jednemu trafi to do przekonania a drugiego oburzy. Szkoda kruszyć kopii. Dla mnie EOT (dla niewtajemniczonych - koniec wątku).

15 mar 2010, 12:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2009, 15:52

POSTY        43
Ja może z szacunku dla zmarłych kolegów proszę o zakończenie tematu. Przekazane zostało. Kto miał coś napisać napisał więc zakończmy. Uczcijmy ich "ciszą" w tym wątku.

15 mar 2010, 13:50
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 7 ]