a ja mam pytanko jeśli ktoś się orientuje odnośnie zasad przyznawania dodatku. Tzn jak jest przy zowlnieniu, a dokładniej jeśli ktoś był cały miesiąc na zwolnieniu to czy nie przysługuje mu dodatek wcale czy przysługuje tak jak przy wynagrodzeniu zasadniczym w wysokości 80%? Nie mogłem tego znaleźć w ustawie.
23 lis 2009, 07:40
Dodatki specjalne
Urrrraaaaaa! W Kieleckim wypłacili! 47 zł brutto:brawa: Scyzoryk sam się otwiera
23 lis 2009, 08:06
Dodatki specjalne
mam pytanie dot. przyznawania dodatków w przypadku przeniesienia służbowego. Nastąpiła zmiana US i IS pod którą podlegałam. Poprzedni urząd nie wypłacił mi nagrody za III kwartał a nowy nie przyznał. Który US powinien wypłacić mi wyrównanie od 01.01.2009r jeżeli chodzi o dodatek? Może ktoś coś wie na ten temat?
23 lis 2009, 12:56
Dodatki specjalne
U nas wypłacili dzisiaj. Całe 26 zł netto na głowę. Idę w miasto na sklepowe "szaleństwo"
23 lis 2009, 12:59
Dodatki specjalne
A moja firemka dalej ma pracowników w
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
23 lis 2009, 17:13
Dodatki specjalne
kbzz
mam pytanie dot. przyznawania dodatków w przypadku przeniesienia służbowego. Nastąpiła zmiana US i IS pod którą podlegałam. Poprzedni urząd nie wypłacił mi nagrody za III kwartał a nowy nie przyznał. Który US powinien wypłacić mi wyrównanie od 01.01.2009r jeżeli chodzi o dodatek? Może ktoś coś wie na ten temat?
Jeżeli chodzi o dodatek specjalny: - od stycznia do dnia przeniesienia służbowego urząd w którym pracowałaś; - od dnia przniesienia do dnia dziejszego - obecny urząd
23 lis 2009, 18:32
Dodatki specjalne
dzięki za odp. To dlaczego poprzedni US mi nie wypłacił a pozostałym pracownikom tak?
24 lis 2009, 06:37
Dodatki specjalne
łódzkie: 32 netto. można zaszaleć
24 lis 2009, 08:10
Dodatki specjalne
Opolskie - 29 zl. netto - śmiać się czy płakać ?
24 lis 2009, 08:28
Dodatki specjalne
kbzz
dzięki za odp. To dlaczego poprzedni US mi nie wypłacił a pozostałym pracownikom tak?
Zwróć się na piśmie do starego NUS-a. Z tego tyt. masz roszczenie do pracodawcy i możesz wystąpić nawet do Sądu Pracy z gwarancją wygranej.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
24 lis 2009, 17:16
Dodatki specjalne
marcinekmk
a ja mam pytanko jeśli ktoś się orientuje odnośnie zasad przyznawania dodatku. Tzn jak jest przy zowlnieniu, a dokładniej jeśli ktoś był cały miesiąc na zwolnieniu to czy nie przysługuje mu dodatek wcale czy przysługuje tak jak przy wynagrodzeniu zasadniczym w wysokości 80%? Nie mogłem tego znaleźć w ustawie.
Z tego co wiem to podczas dłuższego chorobowego nie należy się wcale, a przy krótszych obcinają 20% ale o detale trzeba pytać w płacach. Tak jest u mnie w US za w styczniu br miałam do 18 zwolnienie i za to nie dostałam wcale a za pozostałe 13 dni dostałam .