Teraz jest 06 wrz 2025, 14:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Redukcja zatrudnienia w administracji skarbowej 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lip 2009, 09:42

POSTY        39
Post Redukcja zatrudnienia w administracji skarbowej
mimbla                    

Vanitas vanitatium..... et omnia vanitas.

Astorfisie: dla czystości: vanitas VANITATUM, a nie vanitatium, ale co do treści, niestety racja, vanitas...

Sorki, "i" mi się wklepło... niechcący.

19 sie 2009, 11:04
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
za WIKIPEDIĄ

Słowo marność (łac. vanitas), pochodzi z łacińskiego przekładu drugiego wersetu księgi (vanitas vanitatum et omnis vanitas - marność nad marnościami, a wszystko marność) (Koh 1,2). Motyw marności najbardziej widoczny jest w epoce średniowiecza i baroku (fascynacja śmiercią przejawiała się w sztuce i literaturze). W innych epokach pojawiały się również związane z przemijaniem świata przemyślenia na tle egzystencjalnym.

W wersji hebrajskiej do czynienia mamy ze słowem hewel, którego najlepszym tłumaczeniem jest (przemijanie). Parafraza więc brzmiałaby przemijanie nad przemijaniem; wszystko przemija. Tłumaczenie tych słów w Przekładzie Ekumenicznym brzmi: ulotne, jakże ulotne, wszystko jest takie ulotne. Przyjęcie tej nie utartej w mowie potocznej wersji często pomaga spojrzeć na całość księgi nie tylko, jako tekst o tym, iż wszystko jest "bez sensu", na co wskazywać by mógł słynny aforyzm vanitas vanitatum (...).

19 sie 2009, 11:23
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Tabele z symulacjami są w uzasadnieniu projektu. Z tabel wynika wyraźnie, że w skarbówce szukają sporo zwolnień:

Załącznik:
zrzut015.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

19 sie 2009, 15:16
Zobacz profil WWW
Zaawansowany

REJESTRACJA26 cze 2009, 06:14

POSTY        32
inspektor                    

Tabele z symulacjami są w uzasadnieniu projektu. Z tabel wynika wyraźnie, że w skarbówce szukają sporo zwolnień:

To jest po prostu jakaś kpina; łudziłem się, że chcą zrobić skok na samorządówkę; naiwniak ze mnie  <_<

Swoją drogą - czy już wiadomo coś odnośnie nowego Dyrektora Generalnego? Na razie weszło tylko zarządzenie o zastępstwie.

19 sie 2009, 15:27
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Może to jest zachęta ze strony Ministerstwa abyśmy przeszli na stronę prowadzących działalność :)

19 sie 2009, 16:27
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA13 lip 2009, 12:31

POSTY        7
ALEŻ PANIE I PANOWIE
Czego tak naprawdę się obawiacie?
Zwolnią nas? I bardzo dobrze!
W końcu za te marne ochłapy nie będziemy pracować.
A wiem z własnego doświadczenia że trudno jest podjąć decyzję o odejściu z pracy gdyż przyzwyczajenie do jednego stołka jest najgorszą rzeczą jaka mogła nas na tym świecie spotkać.
Chcą tego ok przyjdzie czas gdy ostatni zgasi światło majątek narodowy zostanie sprzedany do ostatniej resztówki i nikt naszych bonów skarbowych kupić nie będzie chciał. O podatkach mogą już powoli zacząć zapominać. Do widzenia.

19 sie 2009, 17:40
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 paź 2007, 08:37

POSTY        30
Zlikwidować wszystko, służbę zdrowia, urzędy miasta, wojewódzkie, skarbowe, sądy, policję itd. i będzie spokój  :lol:  
Hmm... Kononowicz na prezydenta ??  :wacko:

P.S. Zapomniałbym o posłach... po co oni potrzebni skoro i tak ustawy są jakie są ... nie mówiąc już o ich wykształceniu ... W końcu "mądrzy" niby ludzie to sobie dadzą radę.

19 sie 2009, 18:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 63 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5