Teraz jest 06 wrz 2025, 14:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Igrzyska zamiast chleba 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2009, 16:50

POSTY        6
Post Igrzyska zamiast chleba
Z tego co mi wiadomo to US Elbląg w zeszłym roku zajął drugie miejsce a nie trzecie.

03 cze 2009, 19:17
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 21:17

POSTY        83

LOKALIZACJAZ Warmii i Mazur
Fakt, nie zauważyłam błędu.

04 cze 2009, 14:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 lut 2008, 17:45

POSTY        84
koniuszy                    

Camila                    

No i jak spartakiada?
Napiszcie proszę, kto wygrał i chociaż w dwóch słowach, czy w ogóle było fajnie.

Tam było prawie 3000 ludzi. Zawody rozsypane po całym mieście. Marne szanse na spotkania, a szkoda. Generalnie ocena ciut niższa niż Gizycko, ale biorąc pod uwagę frekwencję to i tak wielki szacunek dla Organizatorów.
A tak nawiasem na identyfikatorze mam jako organizatora wpisane Fundacja Skarbowości im. Jana Pawła III.
Jest coś o czym nie wiem ? :unsure:
:piwo:

Pierwszy raz MF nie dofinansowało imprezy. :nonono:
Żeby tylko skarbowcy  z Zakopanego nie musieli zastawić budynku US aby opłacić rachunki. :czytaj:

04 cze 2009, 18:25
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Igrzyska zamiast chleba? Wkrótce może zabraknąć i tego drugiego

PSL chce ograniczyć używanie nazwy "chleb"

Posłowie Polskiego Stronnictwa Ludowego chcą ustawowo zakazać używania nazwy "chleb" dla produktów z dodatkiem chemicznych polepszaczy - pisze "Dziennik". Sprawą zajmą się wkrótce posłowie z podkomisji zdrowia publicznego.

Zdaniem przewodniczącego podkomisji Aleksandra Soplińskiego z PSL, problem jest ważny, gdyż osoby, które przez wiele lat jedzą chleb na polepszaczach, są bardziej narażone na raka jelita grubego, tyją i gorzej się czują. Chleb na zakwasie natomiast zawiera błonnik oraz pałeczki kwasu mlekowego, które zapobiegają nowotworom. Jest pozbawiony toksyn pleśniowych i związków rakotwórczych, które giną w procesie fermentacji - wyjaśnia poseł Sopliński.

Pomysł PSL jest kopią francuskiego dekretu o chlebie z 1994 roku, który wprowadził rozwiązania prawne promujące prawdziwy chleb i jego producentów. W Polsce sprawę miałaby regulować ustawa o zrównoważonym rozwoju przetwórstwa spożywczego. Wprowadzałaby ona definicję chleba jako wyłącznie wyrobu na zakwasie i wymóg podawania, z czego został upieczony.

05 cze 2009, 09:01
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2009, 18:01

POSTY        129

LOKALIZACJAŚląsk

są bardziej narażone na raka jelita grubego, tyją i gorzej się czują
- uff. Myślałem, że puchliznę głodową mam i taki wielki się robię! A to na szczęście tylko chlebek z ulepszaczami...

05 cze 2009, 09:36
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2009, 17:01

POSTY        1
My płaciliśmy z własnych domowych funduszy. Najlepiej jak ktoś nie był, a ma tyle do powiedzenia. Najważniejsze, że igrzyska można zaliczyć do udanych i dopisywał prawie wszystkim humor. :piwo:

09 cze 2009, 15:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 34 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3