Z tego co mi wiadomo to US Elbląg w zeszłym roku zajął drugie miejsce a nie trzecie.
03 cze 2009, 19:17
Igrzyska zamiast chleba
Fakt, nie zauważyłam błędu.
____________________________________ myślę więc jestem
04 cze 2009, 14:07
Igrzyska zamiast chleba
koniuszy
Camila
No i jak spartakiada? Napiszcie proszę, kto wygrał i chociaż w dwóch słowach, czy w ogóle było fajnie.
Tam było prawie 3000 ludzi. Zawody rozsypane po całym mieście. Marne szanse na spotkania, a szkoda. Generalnie ocena ciut niższa niż Gizycko, ale biorąc pod uwagę frekwencję to i tak wielki szacunek dla Organizatorów. A tak nawiasem na identyfikatorze mam jako organizatora wpisane Fundacja Skarbowości im. Jana Pawła III. Jest coś o czym nie wiem ?
Pierwszy raz MF nie dofinansowało imprezy. Żeby tylko skarbowcy z Zakopanego nie musieli zastawić budynku US aby opłacić rachunki.
04 cze 2009, 18:25
Igrzyska zamiast chleba
Igrzyska zamiast chleba? Wkrótce może zabraknąć i tego drugiego
PSL chce ograniczyć używanie nazwy "chleb"
Posłowie Polskiego Stronnictwa Ludowego chcą ustawowo zakazać używania nazwy "chleb" dla produktów z dodatkiem chemicznych polepszaczy - pisze "Dziennik". Sprawą zajmą się wkrótce posłowie z podkomisji zdrowia publicznego.
Zdaniem przewodniczącego podkomisji Aleksandra Soplińskiego z PSL, problem jest ważny, gdyż osoby, które przez wiele lat jedzą chleb na polepszaczach, są bardziej narażone na raka jelita grubego, tyją i gorzej się czują. Chleb na zakwasie natomiast zawiera błonnik oraz pałeczki kwasu mlekowego, które zapobiegają nowotworom. Jest pozbawiony toksyn pleśniowych i związków rakotwórczych, które giną w procesie fermentacji - wyjaśnia poseł Sopliński.
Pomysł PSL jest kopią francuskiego dekretu o chlebie z 1994 roku, który wprowadził rozwiązania prawne promujące prawdziwy chleb i jego producentów. W Polsce sprawę miałaby regulować ustawa o zrównoważonym rozwoju przetwórstwa spożywczego. Wprowadzałaby ona definicję chleba jako wyłącznie wyrobu na zakwasie i wymóg podawania, z czego został upieczony.
05 cze 2009, 09:01
Igrzyska zamiast chleba
są bardziej narażone na raka jelita grubego, tyją i gorzej się czują
- uff. Myślałem, że puchliznę głodową mam i taki wielki się robię! A to na szczęście tylko chlebek z ulepszaczami...
05 cze 2009, 09:36
Igrzyska zamiast chleba
My płaciliśmy z własnych domowych funduszy. Najlepiej jak ktoś nie był, a ma tyle do powiedzenia. Najważniejsze, że igrzyska można zaliczyć do udanych i dopisywał prawie wszystkim humor.