Teraz jest 06 wrz 2025, 17:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Nagrody, oszczędności, premie 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:15

POSTY        570

Ostatnio edytowano 20 gru 2007, 21:18 przez Us_nip, łącznie edytowano 1 raz

20 gru 2007, 21:18

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Bo nie jestem z IS Bydgoszcz :)

Ale może i u Was kiedyś takie piękne czasy nastaną. Nie trać nadziei.

20 gru 2007, 21:33
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2007, 08:00

POSTY        18
Co ma wpływ na wysokość wypłacanych "oszczędności"? Staż pracy, podstawa wynagrodzenia, ilość dni na zwolnieniu czy coś innego? Czy dodatek sc również jest brany pod uwagę? Przy okazji czy dodatek sc powinno się uwzględniać przy 13-tce? Jak ktoś wie coś na ten temat, bardzo proszę o pomoc.
WESOŁYCH ŚWIĄT!

24 gru 2007, 11:04

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

<!--quoteo(post=20986:date=20. 12. 2007 g. 09:18:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 20. 12. 2007 g. 09:18) [snapback]20986[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Tylko nie mów, że to było 60PLN, bo już wykonałem parę telefonów by przenieść się do Bydgoszczy :(

Kto oszczędza i dobrze gospodaruje ten ma.
Ja to proszę pana też jeżdżę do Bydgoszczy, mam bardzo dobre połączenie. Wstaję rano za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem. Śniadanie jadam na kolację. Tylko wstaję i wychodzę. Do PKS mam pięć kilometry. O czwartej za piętnaście jest PKS. Nie zdanżam, ale i tak mam dobrze, bo jest przepełniony i się nie zatrzymuje. Przystanek idę do mleczarni. To jest godzinka. Potem szybko wiozą mnie do Szymanowa. Mleko, wisz pan, ma najszybszy transport, inaczej się zsiada…
I zdanżam na czas, proszę pana, jest za piętnaście siódma! To jeszcze mam kwadrans. To sobie obiad jem w bufecie, to po fajrancie już nie muszę zostawać, żeby jeść tylko prosto do domu. I góra 22.50 jestem z powrotem. Golę się. Jem śniadanie i idę spać.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Brakuje jeszcze opisu przejazdu przez Bydgoszcz komunikacją miejską.  :lol:

24 gru 2007, 11:39
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 08:57

POSTY        5

Co ma wpływ na wysokość wypłacanych "oszczędności"? Staż pracy, podstawa wynagrodzenia, ilość dni na zwolnieniu czy coś innego? Czy dodatek sc również jest brany pod uwagę? Przy okazji czy dodatek sc powinno się uwzględniać przy 13-tce? Jak ktoś wie coś na ten temat, bardzo proszę o pomoc.
WESOŁYCH ŚWIĄT!

W moim urzędzie wpływ na wysokość oszczędnościówki, czy jakiejkolwiek innej nagrody ma tylko i wyłącznie sympatia kierownictwa do podwladnego. Jeżeli ktoś posiada dodatek do sc. z reguły stoi na straconej pozycji i dostaje mniej ( nie można być lepszym od kierownika). Dodatek ten jest natomiast uwzględniany przy naliczaniu 13-ki

25 gru 2007, 12:19
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:05

POSTY        17

<!--quoteo(post=21239:date=24. 12. 2007 g. 11:04:name=kurt)--><div class='quotetop'>(kurt @ 24. 12. 2007 g. 11:04) [snapback]21239[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
WESOŁYCH ŚWIĄT!

W moim urzędzie wpływ na wysokość oszczędnościówki, czy jakiejkolwiek innej nagrody ma tylko i wyłącznie sympatia kierownictwa do podwladnego. Jeżeli ktoś posiada dodatek do sc. z reguły stoi na straconej pozycji i dostaje mniej ( nie można być lepszym od kierownika). Dodatek ten jest natomiast uwzględniany przy naliczaniu 13-ki
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

U mnie wyplacono po równo- łacznie z kierownictwem ,potracono tylko za usprawiedliwioną nieobecność w pracy.

25 gru 2007, 21:49

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:51

POSTY        197
A jeśli była to nieobecność nieusprawiedliwiona ...?

25 gru 2007, 21:53
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:05

POSTY        17

A jeśli była to nieobecność nieusprawiedliwiona ...?

Tym bardziej , ale takiego przypadku nie bylo.

27 gru 2007, 12:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA07 maja 2007, 12:51

POSTY        139
niech mnie ktoś oświeci <_< bo nie wiem co to jest " 3% fundusz nagród". W moim US kasa z tego tytułu do podziału na koniec roku przewyższała oszczędności i fundusz nagród razem wzięte. Dostaliśmy- my szeregowcy- około 1450zł (brutto), ale oszczędności nasz NUS wypłaca tylko raz do roku :glare: .
Przy okazji składam wszystkim skarbusiom ŻYCZENIA NOWOROCZNE  - pensji, które cieszą; przejrzystych przepisów nie wymagających interpretacji i mądrych NUS-ów. :piwo:

28 gru 2007, 13:34

REJESTRACJA15 lis 2007, 21:14

POSTY        141
Fundusz wynagrodzeń powiększony jest o 3% fundusz nagród ,co gwarantuje ustawa o SC ,na ogół kwota powstała z tych 3% może być wypłacana kwartalnie w wysokości 1/4, a więc praktycznie już w styczniu wiadomo jaka jest kwota przeznaczona na nagrody, w praktyce kwota ta jest większa o oszczędności np. choroby ,urlopy bezpłatne, vacaty, czy też niewykorzystane kwoty dodatków kontrolerskich.W praktyce największa jest za IV kw. właśnie przez dodatki kontrolerskie .

28 gru 2007, 15:41
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA01 paź 2008, 17:47

POSTY        9
A czy słyszeliście o tym,że mają likwidować nagrody kwartalne i włączyć je do poborów?Ciekawe czy też wg wartościowania?

20 sty 2009, 20:53
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

A czy słyszeliście o tym,że mają likwidować nagrody kwartalne i włączyć je do poborów?Ciekawe czy też wg wartościowania?

O likwidacji owszem słyszałem - ciągle już od kilku lat.
O włączeniu nie.
Słyszałem też o podniesieniu jakości pracy poprzez wzrost znaczenia dodatków motywacyjnych (w tym nagród).
Gdzie jest prawda ? Zapytaj górali w Dolomitach  :rotfl:

20 sty 2009, 21:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2006, 22:52

POSTY        33

Fundusz wynagrodzeń powiększony jest o 3% fundusz nagród ,co gwarantuje ustawa o SC ,na ogół kwota powstała z tych 3% może być wypłacana kwartalnie w wysokości 1/4, a więc praktycznie już w styczniu wiadomo jaka jest kwota przeznaczona na nagrody, w praktyce kwota ta jest większa o oszczędności np. choroby ,urlopy bezpłatne, vacaty, czy też niewykorzystane kwoty dodatków kontrolerskich.W praktyce największa jest za IV kw. właśnie przez dodatki kontrolerskie .

Największe oszczędności powstają gdy pracownik choruje dłużej niż 33 dni, bo wtedy chorobowe  w całości płaci ZUS.
Dużo też może pochodzić z rezerwy na odprawy emerytalne, jeśli ktoś jednak zostaje nadal.Oszczędności z dodatków
to mit -u nas to 2 % sumy dodatków /jak powiadają panie z budżetu/

20 sty 2009, 22:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 153 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11