Teraz jest 06 wrz 2025, 21:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 97 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Zwalnianie się z pracy w urzędach 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 12:37

POSTY        255

Posty, których POszukujesz są w "POlityce prorodzinnej"

Ratatuj się kto może  :D

09 sie 2008, 20:29
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 lip 2008, 18:16

POSTY        17

<!--quoteo(post=14335:date=23. 08. 2007 g. 19:39:name=ania_egz1)--><div class='quotetop'>(ania_egz1 @ 23. 08. 2007 g. 19:39) [snapback]14335[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Czekam do końca roku i chyba też będzie trzeba się ewakuować z tonącego okrętu.

Nie Ty jedna. Ja także czekam do końca roku i jeśli nie będzie znaczących podwyżek wynagrodzeń to także opuszczę ten tonący okręt.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
i wlaśnie o to chodzi ,
jak jesteś dobra poradzisz sobie na zewnątrz,
niech w skarbówce zostaną tylko krewni i znajomi, wówczas tych co nie odeszli trzea będzie rozgonić

10 sie 2008, 12:52
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 17:15

POSTY        9

10 sie 2008, 18:45
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

<!--quoteo(post=14338:date=23. 08. 2007 g. 21:56:name=nowa)--><div class='quotetop'>(nowa @ 23. 08. 2007 g. 21:56) [snapback]14338[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=14335:date=23. 08. 2007 g. 19:39:name=ania_egz1)--><div class='quotetop'>(ania_egz1 @ 23. 08. 2007 g. 19:39) [snapback]14335[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Czekam do końca roku i chyba też będzie trzeba się ewakuować z tonącego okrętu.

Nie Ty jedna. Ja także czekam do końca roku i jeśli nie będzie znaczących podwyżek wynagrodzeń to także opuszczę ten tonący okręt.
i wlaśnie o to chodzi ,
jak jesteś dobra poradzisz sobie na zewnątrz,
niech w skarbówce zostaną tylko krewni i znajomi, wówczas tych co nie odeszli trzea będzie rozgonić
I o to chodzi!
Coraz więcej ludzi idzie po rozum do głowy.
I idzie z urzędu.
Tam gdzie jakieś pieniądze i jakaś przyszłość.
A reszta (szarych mróweczek) "realizuje zadania"  :rotfl:

12 sie 2008, 19:05
Zaawansowany

REJESTRACJA17 sty 2008, 13:44

POSTY        44

(Maxer2007 @ 08. 08. 2008 g. 15:43)
Pracuję u UKS-ie i stwierdzam, że w moim urzędzie nie ma zjawiska polityki prorodzinnej. Polityka taka występuje w sąsiednim urzędzie skarbowym, o KRUSIE i agencjach rolnych już nie wspomnę! To jedynie przykład, a nie sugestia do reszty kraju ...
(Wituś  08. 08. 2008 g. 15:48)
u nas niestety na samej północy kraju pokrewieństwo jest podstawą, bez niego w zasadzie nie ma sensu zaczynać pracy w tej instytucji, dużo osób już to zrozumiało,i samo środowisko z pewnością się nie oczyści

A jednak chyba nie jest tak żle jak ktoś widzi sens pracy

Oktan naoglądałeś się telewizji i takie brednie piszesz  m.in.o krusie.Tylko o nim sie mogę wypowiadać, bo dosyć długo w nim pracowałam.Żale na forum są śmieszne do sytuacji w jakiej są pracownicy krusu - nie mają zwiazków zawodowych kiedyś w całej Polsce na 49 oddziałów regionalnych były tylko 4  i to bardzo zastraszone.Pensyjki dla przykładu dawna moja z 2006r. pensja .Płaca zasadnicza+wysługa -20 lat pracy + premie + oszczędnościówki+nagroda roczna tzw.trzynastka =średnia z roku 1.300zł netto. Do tego praca po godzinach ani zapłacone ani wolne, do tego kiepska atmosfera.Mam pytanie czy nadal Ci sie to podoba. Ludzie nie odchodzą bo z reguły jest to stała praca. Do prywatnych sie boją,że trochę popracują to albo nie zapłacą wynagrodzenia ,albo gdy będą redukcje to pójdą na pierwszy ogień. A tu rodzina i trzeba z czegoś żyć. Tylko co niektórzy maja odwagę,zeby odejść i zaczynać od początku.Może odeszłam od tematu ,ale chciałam dać do zrozumienia ,ze są grupy pracowników,którzy mają gorzej i nikt o nich nie walczy.Jak dalej Ci się podoba polityka prorodzinna to się przenieść do krusu z calą rodzina to napewno starczy Ci do pierwszego.

12 sie 2008, 20:17
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2007, 14:26

POSTY        8
A ja się poważnie dziwię waszym narzekaniom. Byłam pracownikiem skarbówki naprawdę niedługo bo na wysokość zarobków w stosunku do nałożonych na mnie zadań dostawałam białej gorączki. Przeszłam zatem do tzw. sektora prywatnego (duża firma zagraniczna) i to bez problemów opisywanych powyżej (chociaż może dlatego że moją chęć szybkiego opuszczenia skarbówki uznano za pozytyw :). Pracy jest dużo ale motywacja jest finansowa i atmosfera ok. Po co tak jałowo narzekać jacy to jesteście biedni? Zakasać rękawy i zabrać się za poszukiwanie szczęścia! Życzę powodzenia wszystkim odważnym!

13 sie 2008, 11:24
Amator

REJESTRACJA05 sie 2008, 07:44

POSTY        20
Z mojego US w ostatnim czasie odeszło 6 doskonałych fachowców, wykształconych z długoletnim stażem. Dodam jeszcze że właśnie takie osoby są u nas dyskryminowane. Szanowne szefostwo skomentowało ten fakt jednym zdaniem "problemy lubią rozwiązywać się same". Na ich miejsca przyjęto kolesi z IS którzy nie mają doświadczenia . Ludzie się nie liczą liczy się ISO

13 sie 2008, 12:30
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2008, 21:55

POSTY        161
parę lat temu, jak byłam jeszcze na studiach, pomyślałam, że fajnie byłoby zdac egzamin na DP - taka moja fanaberia;) bo pewnie i tak pracowałabym w US;) ale jak zaznajomiłam się z zakresem wiedzy, który na ten egzamin byłby potrzebny, to mi się odechciało... fanaberia minęła i jest ok. ale czasem rozwalają mnie pewne sytuacje - dzwonię do kancelarii DP, rozmawiam z samym DP, zadaję banalne pytanie - mówię, że coś jest źle, trzeba sprawdzic i ewentualnie skorygowac - a DP nie ma bladego pojęcia, o czym ja mówię. myślę sobie - jak to się dzieje?! jak DP stał się DP? może jednak nie za wysokie progi...;)

14 sie 2008, 21:56

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Dość ożywioną dyskusję prowadzicie. Dla przypomnienia jednak zwrócę Wam uwagę, iż tematem tego topicu jest:
a nie problem, który tak Was nurtuje. :nonono:

15 sie 2008, 15:32
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Dość ożywioną dyskusję prowadzicie. Dla przypomnienia jednak zwrócę Wam uwagę, iż tematem tego topicu jest:
a nie problem, który tak Was nurtuje. :nonono:

Słusznie  :brawa:
Problem wyższości egazminu na DP nad egzaminem na IKS'a (lub odwrotnie) należy rozstrzygać we właściwym do tego miejscu.
Tutaj rozstrzyga się problem:
to be or not to be urzędnikiem skarbowym ;)

Posty (13 sztuk) przeniosłem do topiku "Egzamin na iks-a"
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showtopic=128" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...p?showtopic=128</a>

Zresztą autor Pasikonik post 11. 08. 2008 g. 22:20
sam napisał w pierwszym poście:
Nie wiedziałem gdzie zamieścić tego linka więc dałem go tutaj !

A Ordnung musi być!   B)))

Ostatnio edytowano 15 sie 2008, 16:27 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

15 sie 2008, 16:23
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Wypowiedzi pasowały raczej do tematu "przyjmowanie sie do pracy doradców w urzędach"
Zawsze można mieć nadzieję, że jak sie przyjma, to kiedys sie zwolnia - więc jakis tam związek był :blush:

15 sie 2008, 22:18

REJESTRACJA28 sty 2008, 08:23

POSTY        39
Ale w sumie pasowałyby też do tematu -  "Premie za II kwartał". Bo jak już w końcu przyjdą pracować do skarbówki, to napewno chcieliby otrzymywać premie za swoją pracę ( w tym również premię za II kwartał)...

Ostatnio edytowano 16 sie 2008, 07:49 przez Pasikonik, łącznie edytowano 1 raz

16 sie 2008, 07:48
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 06:31

POSTY        74

parę lat temu, jak byłam jeszcze na studiach, pomyślałam, że fajnie byłoby zdac egzamin na DP - taka moja fanaberia;) bo pewnie i tak pracowałabym w US;) ale jak zaznajomiłam się z zakresem wiedzy, który na ten egzamin byłby potrzebny, to mi się odechciało... fanaberia minęła i jest ok. ale czasem rozwalają mnie pewne sytuacje - dzwonię do kancelarii DP, rozmawiam z samym DP, zadaję banalne pytanie - mówię, że coś jest źle, trzeba sprawdzic i ewentualnie skorygowac - a DP nie ma bladego pojęcia, o czym ja mówię. myślę sobie - jak to się dzieje?! jak DP stał się DP? może jednak nie za wysokie progi...;)

A w Urzędach Podatnik nie spotyka się z czymś takim??? Sama niestety spotkałam się z taką niekompetencją w rodzimym urzędzie. Są urzędnicy kompetentni i tacy, którzy tworzą obraz niewykształconego urzędasa. Tacy niekompetenci zdarzają się w każdej grupie zawodowej. Wiesz przecież, że jak się człowiek zaweźmie, to zda, co chce. Jeśli nie za pierwszym, to za którymśnastym razem.  :D .

Rzeczywiście "nieco" odbiegliśmy od tematu, ale proszę Moderatora o wyrozumiałość, wszak temat był ważki ;)  :D .

16 sie 2008, 08:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 97 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7