Teraz jest 06 wrz 2025, 21:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
ISO - cud, który przykryła tona papieru. 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

<!--quoteo(post=22282:date=15. 01. 2008 g. 17:33:name=widow)--><div class='quotetop'>(widow @ 15. 01. 2008 g. 17:33) [snapback]22282[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Ciekaw jestem jak oceniacie wprowadzoną lub wprowadzaną w Waszych jednostkach normę zarządzania jakością ISO. A w szczególności interesuje mnie czy ktoś z Was zauważył plusy tego rodzaju przedsięwzięć, tak dla pracowników, jak i podatników. Kąśliwe uwagi mile widziane, bo warto się pośmiać od czasu do czasu... choćby przez łzy.... ;)

U nas też dział ogólny nic nie robi z racji nieudolności ale pieniądze bierze takie same jak pracownicy komórek merytorycznych i kontroli
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Nie narzekaj - spróbuj ich wychować.

12 kwi 2008, 12:51
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

U nas też dział ogólny nic nie robi z racji nieudolności ale pieniądze bierze takie same jak pracownicy komórek merytorycznych i kontroli

U mnie większe!  :mur:
I ciągle wszystkim robią łaskę, że zrobią coś, co jest w zakresie ich obowiązków.

tranqilo                    

Nie narzekaj - spróbuj ich wychować.

Syzyfowa praca.

12 kwi 2008, 12:58
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023
Urząd Skarbowy Wrocław-Krzyki w roku bieżącym przygotowuje się do wdrożenia Systemu Zarządzania Jakością zgodnie z wymaganiami normy ISO 9001:2001, która gwarantuje wzrost poziomu jakości usług oraz daje możliwość uporządkowania procesu organizacyjnego w Urzędzie.

Naszym celem jest:
- poprzez kompetentną, rzetelną i przyjazną obsługę klientów Urzędu wypełniać zadania przysparzając   Państwu środków finansowych niezbędnych do realizacji jego zadań,
- konsekwentnie pracować nad poprawą relacji Podatnik – Urząd  mimo przeciwstawnych interesów,
- doskonalić system informacyjny między Urzędem a Klientami w sposób najbardziej dla Klienta odpowiedni - przejrzysty, szybki i oczekiwany,
- poprawiać komunikację wewnętrzną (pomiędzy pracownikami),
- stale monitorować efekty własnej pracy,
- badać poziom zadowolenia Klientów, aby we właściwym czasie móc zareagować,
- dbać o wysoki profesjonalizm pracowników, co powinno pomóc w systematycznym wzroście szacunku Klienta i obopólnego zaufania do siebie.

Myślałam, że temat ISO już umarł, ale widać jest wiecznie żywy. Jak Lenin  <_<

02 sie 2008, 20:01
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Myślałam, że temat ISO już umarł, ale widać jest wiecznie żywy.

Ciekawe skąd idzie kasa na ISO - Praktyk kiedyś pisał bodaj o 20.000 za sam start systemu. Czyżby extra kasa z budżetu państwa?

03 sie 2008, 16:58
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 lis 2006, 18:02

POSTY        7
Skąd pieniądze? z Budżetu oczywiście. ISO w tej formie, która jest wprowadzana w skarbówkach to nieporozumieniE.W  poszczególnych urzędach przy pomocy różnych firm,procedury (ich rodzaj i ilość) zależne tylko od pomysłowości twórców  nie, tak powinno być. Gdzie Min.Fin. ? dlaczego zero reakcji , co z planami jednolitego systemu? Może by chociaż zadbać o jednolity wizerunek Firmy na zewnątrz, stron internetowych, listowników?

03 sie 2008, 18:23
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Ciekawe skąd idzie kasa na ISO - Praktyk kiedyś pisał bodaj o 20.000 za sam start systemu.
Czyżby extra kasa z budżetu państwa?

A jeszcze ważniejsze pytanie: do czyjej kieszeni trafia ta kasa?.... :rolleyes:

Ostatnio edytowano 03 sie 2008, 18:37 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

03 sie 2008, 18:37
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 20:17

POSTY        178

LOKALIZACJAwielkopolska
Mam pytanie ile Urzędów <a href="http://mf.gov.pl/dokument.php?const=4&dzial=613&id=52029" target="_blank">z tej wspaniałej listy na</a> stronie MF ma faktycznie prawo posługiwania się certyfikatem. Bo z tego co mi wiadomo swojego czasu napewno MF wstrzymało kasę na audyty firm certyfikujących , a to w rezultacie Urzędy nie mogą się posługiwać certyfikatem. Może ktoś w MF zada sobie trochę trudu i postara się uaktualnić , albo sami Panowie Naczelnicy skierują pisma do MF z informacją, że dany urząd już nie ma certyfikatu  :czytaj:

03 sie 2008, 21:28

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Mam pytanie ile Urzędów <a href="http://mf.gov.pl/dokument.php?const=4&dzial=613&id=52029" target="_blank">z tej wspaniałej listy na</a> stronie MF ma faktycznie prawo posługiwania się certyfikatem...

Poz. 33 nieaktualna, certyfikat wygasł śmiercią "naturalną" :piwo:
Ale może wystarczy tylko zmienić tytuł na:
Jednostki administracji podatkowej, które posiadały certyfikat zarządzania jakością

Ostatnio edytowano 04 sie 2008, 19:00 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

04 sie 2008, 18:58
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Jednostki administracji podatkowej, które posiadały certyfikat zarządzania jakością

To fakt. Chyba co 2 lata trzeba go "aktualizować".
Ale widzę, że na liście są tylko dwie Izby: Gdańsk i Zielona Góra
Z DUSów cztery:
I Śląski US Sosnowiec
II Śląski US Bielsko Biała
Lubuski US Zielona Góra
Podlaski US Białystok
Z Warszawy nie ma nikogo? Ani z Poznania?!  :o
Z Krakowa tylko II US Kraków
UKS'u żadnego ??? :o

04 sie 2008, 20:00
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 20:17

POSTY        178

LOKALIZACJAwielkopolska

<!--quoteo(post=32969:date=03. 08. 2008 g. 21:28:name=Dziadek)--><div class='quotetop'>QUOTE(Dziadek @ 03. 08. 2008 g. 21:28) [snapback]32969[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Mam pytanie ile Urzędów <a href="http://mf.gov.pl/dokument.php?const=4&dzial=613&id=52029" target="_blank">z tej wspaniałej listy na</a> stronie MF ma faktycznie prawo posługiwania się certyfikatem...

dokładnie , ale MF chyba o tym nie wie albo nie chce wiedzieć :piwo:

05 sie 2008, 07:04
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 sty 2008, 18:24

POSTY        24

<!--quoteo(post=32993:date=04. 08. 2008 g. 18:58:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 04. 08. 2008 g. 18:58) [snapback]32993[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=32969:date=03. 08. 2008 g. 21:28:name=Dziadek)--><div class='quotetop'>(Dziadek @ 03. 08. 2008 g. 21:28) [snapback]32969[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

dokładnie , ale MF chyba o tym nie wie albo nie chce wiedzieć :piwo:

Minister i jego świta tak często się zmieniają, że jak zapoznają się z problemem to już ich nie ma u władzy. Moim skromnym zdaniem ISO - to trzepanie piany i niepotrzebnie wydane pieniądze. Po co komu certyfikat na dwa lata ??? :czytaj:

05 sie 2008, 17:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 39 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3