Teraz jest 06 wrz 2025, 17:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Obcięli Wynagrodzenie w IS Bydgoszcz! 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie

Jak to skąd, zrzucili się przecież po 250zł.  :D

A może dopiero teraz się będą zrzucać a te 250 zł to była przedpłata ;)
To info rozesłano do wszystkich US w województwie - więc czemu tylko oni? Chyba że mi też coś skubneli a nic o tym nie wiem :)

17 sty 2008, 08:16
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 sty 2008, 22:27

POSTY        8

<!--quoteo(post=22448:date=17. 01. 2008 g. 08:11:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 17. 01. 2008 g. 08:11) [snapback]22448[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

To info rozesłano do wszystkich US w województwie - więc czemu tylko oni?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Akurat TEN DIS do wszystkich NUSow z województwa nie musiał przesyłać zaproszenia. Niektorym mogl przekazac ustnie. Prawie wszystkie poNUSy znaja sie z DISkiem. A niektore NUSki jak dobrze się znają... (za dnia i nocy)  :wub:

24 sty 2008, 20:28

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Zazdrość to jeden z siedmiu grzechów głównych :nonono:

24 sty 2008, 20:31
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
PŁOTKA ty chyba jesteś PLOTKA nieprawdaż. Coś jak FAKT bez faktu. Nieładnie.

24 sty 2008, 20:45
Specjalista

POSTY        440

<!--quoteo(post=22449:date=17. 01. 2008 g. 08:16:name=Nicolae)--><div class='quotetop'>(Nicolae @ 17. 01. 2008 g. 08:16) [snapback]22449[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
To info rozesłano do wszystkich US w województwie - więc czemu tylko oni?

Akurat TEN DIS do wszystkich NUSow z województwa nie musiał przesyłać zaproszenia. Niektorym mogl przekazac ustnie. Prawie wszystkie poNUSy znaja sie z DISkiem. A niektore NUSki jak dobrze się znają... (za dnia i nocy)  :wub:
Nie wiem w jaki sposób dotarło to zaproszenie do NUSów z województwa - pisemnie, ustnie czy przy wieczornej kolacji - nie pisałem o oficjalnych zaproszeniach tylko o "info"
Dla mnie jest ważny fakt organizacji imprezy a nie sposób poinformowania o niej.
P.S. Zazdrości ten kto nigdy nie poznał co to prawdziwe uczucie :)

25 sty 2008, 08:46

REJESTRACJA26 sty 2008, 13:00

POSTY        17
w sumie dobrze, że nie wszyscy się tak miłują, bo kto by pracował :)

01 lut 2008, 19:50
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 sty 2008, 22:27

POSTY        8
niech lepiej miłują się niż pracują - dla dobra służb

02 lut 2008, 00:28
Zaawansowany

REJESTRACJA08 sty 2007, 13:53

POSTY        54

<!--quoteo(post=21728:date=04. 01. 2008 g. 20:13:name=Nicolae)--><div class='quotetop'>(Nicolae @ 04. 01. 2008 g. 20:13) [snapback]21728[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Wystosujcie oficjalne pismo do PIP - będą musieli to zbadać (anonimów nie rozpatrują)

Co do tego czy PIP nie rozpatruje anonimów to się pewnie prędzej czy później przekonamy, ale nie byłbym tego taki pewien.

a jednak kilka anonimów poskutkowało kontrolą i nakazem zwrotu nieprawnie potrąconych kwot :D

znaczy się, że żyją na tym ludzkim padole normalni ludzie :piwo:

dobrze, że po odsunięciu poprzedniego DISa powoli wszystko wraca do normalności :brawa:

21 kwi 2008, 10:38
Specjalista

POSTY        440

<!--quoteo(post=21731:date=04. 01. 2008 g. 21:34:name=jtech)--><div class='quotetop'>(jtech @ 04. 01. 2008 g. 21:34) [snapback]21731[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

<!--quoteo(post=21728:date=04. 01. 2008 g. 20:13:name=Nicolae)--><div class='quotetop'>(Nicolae @ 04. 01. 2008 g. 20:13) [snapback]21728[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Wystosujcie oficjalne pismo do PIP - będą musieli to zbadać (anonimów nie rozpatrują)

Co do tego czy PIP nie rozpatruje anonimów to się pewnie prędzej czy później przekonamy, ale nie byłbym tego taki pewien.

a jednak kilka anonimów poskutkowało kontrolą i nakazem zwrotu nieprawnie potrąconych kwot :D

dobrze, że po odsunięciu poprzedniego DISa powoli wszystko wraca do normalności :brawa:

Pani zastępca Błaszczak wróciła...

Kolega z PIP mówił mi że ogólnie przyjęte jest że anonimów sie nie rozpatruje - ale tylko jest przyjęte, w praktyce to kierownik decyduje - przeważnie idzie inspektor niby tak tylko rutynowo na kontrole.
Opowiadał mi o jednym anonimie który do nich wpłynął - więc nie powinni go rozpatrywać - jednak zdecydowali się wysłać inspektora - w dzień kontroli - po około 7 dniach od wpływu wniosku - telefon od głównego inspektora, że wpłyneła skarga i co w sprawie robią - ale nie powinni rozpatrywać anonimów.

Ostatnio edytowano 21 kwi 2008, 11:17 przez Nicolae, łącznie edytowano 1 raz

21 kwi 2008, 11:15
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427

Nazywasz żałosnych tchórzliwych intrygantów posługujących się anonimami "normalnymi ludźmi". Szok  :blink:

21 kwi 2008, 18:43
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 sty 2008, 15:21

POSTY        6
Nazywasz żałosnych tchórzliwych intrygantów posługujących się anonimami "normalnymi ludźmi". Szok  :blink:
[/quote]
Co do normalnych ludzi to chyba chodziło o tych którzy zrobili kontrolę i uznali, że dokonanie potrącenia z pensji pracowników bez ich wiedzy i zgody jest niezgodne z prawem. Natomiast co do tych co to zgłosili to zrozumiałe jest, że nie chcieli ujawniać swojej tożsamości. Biorąc pod uwagę, że chodziło w zgłoszenie wykroczenia przeciwko prawom pracowniczym nie jest to nic złego.
Natomiast pisanie o "żałosnych tchórzliwych intrygantach" jest na pewno dowodem dużej odwagi;), szczególnie, że jest anonimowe.

21 kwi 2008, 21:36
Zaawansowany

REJESTRACJA08 sty 2007, 13:53

POSTY        54

Tak, domaganie się praworządności jest dla mnie normalnością, natomiast Ciebie nie nazwę normalnym człowiekiem bo Twój stosunek do innych świadczy tylko i wyłącznie o braku zrozumienia innych. Pragnę zaznaczyć, że anonimowo oskarżyłeś/oskarżyłaś o tchórzliwość i wszczynanie intryg osoby, których nie znasz osobiście (anonimy). Trudno mi zrozumieć takie zachowanie tym bardziej, że inspekcja potwierdziła zaistniałe nieprawidłowości!

25 kwi 2008, 14:22
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:48

POSTY        427

Tak, domaganie się praworządności jest dla mnie normalnością

Tu się zgadzamy.
jtech                    

Pragnę zaznaczyć, że anonimowo oskarżyłeś/oskarżyłaś o tchórzliwość i wszczynanie intryg osoby, których nie znasz osobiście (anonimy).

Nie znam i nie chcę znać. Dla mnie wystarczy samo zachowanie (jak np. pisanie anonimów), by wyrobić sobie opinię o człowieku. Jego dane personalne są mi do niczego niepotrzebne.
Co do tego, że sam pozostaję anonimowy, to się mylisz, bo:
1) nick "ajed" używam na wszystkich forach internetowych,
2) jest to skrót od imienia i nazwiska i z rozmów z kolegami z mojej IS wiem, że jest rozpoznawany. Jeśli jednak potrzebujesz moich danych osobowych (np. chcesz skrobnąć na mnie anonim), to daj znać chętnie je udostępnię.
jtech                    

Trudno mi zrozumieć takie zachowanie tym bardziej, że inspekcja potwierdziła zaistniałe nieprawidłowości!

Nieprawidłowości (z którymi trzeba walczyć) to jedno, a tchórzostwo i chowanie się za anonimami to zupełnie co innego. Mi nie chodziło o samo doniesienie, tylko o jego formę, którą zdaje się pochwalasz. No ale to już Twoja sprawa i  Twojej etyki.

25 kwi 2008, 15:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 55 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4