Teraz jest 06 wrz 2025, 17:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Problemy z ZAW-E1, ZAW-E2, ZAW-E 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 maja 2007, 20:42

POSTY        33

...
Tylko cały czas zastanawia mnie idea zgłaszania do US osoby upoważnionej i wydawania przez NUS zaświadczenia, ze przyjął do wiadomości istnienie ozoby upoważnionej ( posiadającej certyfikowany podpis elektroniczny).
Czy ktoś mi odpowie na pytanie: po jaką cholerę to wszystko???

Na to pytanie akurat jest logiczne wytłumaczenie: poprzez wydanie ZAS-E powodujemy, że system informatyczny w MF odnotowuje informację który podpis elektroniczny (po to ZAW-E2 wysyła się z podpisem elektronicznym) może być zastosowany do podpisywania dokumentów wskazanego na ZAW-E1 podmiotu.

Resztę pomińmy litościwym milczeniem :glare:

07 mar 2008, 08:04
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 lis 2006, 18:43

POSTY        93
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Podczas 9 prób na 1o jest komunikat serwer nie odpowiada.
Czy macie może jakiś program który klikałby automatycznie za mnie  :wsciekly: co kilka minut aż serwer E-deklaracji raczy odpowiedzieć ? :blink:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Dziś w ciągu ponad 2 godzin pracy udało mi się wydać 1 (słownie: JEDNO) zaświadczenie ZAS-E!!!
Skandal to chyba delikatnie napisane!

Ostatnio edytowano 08 mar 2008, 07:46 przez Taxator, łącznie edytowano 1 raz

07 mar 2008, 17:41
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 18:12

POSTY        118

<!--quoteo(post=24504:date=18. 02. 2008 g. 10:44:name=NIPani)--><div class='quotetop'>(NIPani @ 18. 02. 2008 g. 10:44) [snapback]24504[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...
Tylko cały czas zastanawia mnie idea zgłaszania do US osoby upoważnionej i wydawania przez NUS zaświadczenia, ze przyjął do wiadomości istnienie ozoby upoważnionej ( posiadającej certyfikowany podpis elektroniczny).
Czy ktoś mi odpowie na pytanie: po jaką cholerę to wszystko???

Na to pytanie akurat jest logiczne wytłumaczenie: poprzez wydanie ZAS-E powodujemy, że system informatyczny w MF odnotowuje informację który podpis elektroniczny (po to ZAW-E2 wysyła się z podpisem elektronicznym) może być zastosowany do podpisywania dokumentów wskazanego na ZAW-E1 podmiotu.

Resztę pomińmy litościwym milczeniem :glare:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

No to już mam logiczne wytłumaczenie. Domniemywam,ze chodzi tu o bardzo wysoki poziom zabezpieczenia.
W dalszym ciągu jednak nie rozumiem dlaczego aplikacja dla urzędnika musi byc takim ciężkostrawnym, ledwie zipiącym bublem, który obsługuje się z trudem o czym świadczą wpisy kilku osób na tym forum. Interesuje mnie również komu przeszkadzł poprzedni system, czytelny i prosty w obsłudze oraz przetestowany przez dwa lata, któremu wystarczyło zrobić mały lifting.

07 mar 2008, 18:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2