Mam wrażenie, że stołeczni skarbowcy dworują sobie z tego ośrodka. Ale poza "warszawką" jest jeszcze dominująca większość. Gdyby ktoś przybliżył temat, byłoby super. Pozdrawiam z prowincji.
15 lip 2007, 09:54
Po co tak deliberować nad ośrodkami szkolenia Min. Fin. Samo ministerstwo proponuje zniesienie zakładów szkoleniowych, też gospodarstw pomocniczych od 2008. Oczywiście chodzi o zmiany do ustawy o finansach publicznych, o ile wejdą. Wtedy poddamy się zapewne outsourcingowi szkoleniowemu...
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 12:36 przez wowo, łącznie edytowano 1 raz
15 lip 2007, 11:47
teges
Dziś do warszawskich US-ów przysłano polecenie dokonania oceny systemu szkoleń.
Jakie kwestie poruszycie w odpowiedzi???
Taxator
Mam wrażenie, że stołeczni skarbowcy dworują sobie z tego ośrodka. Ale poza "warszawką" jest jeszcze dominująca większość. Gdyby ktoś przybliżył temat, byłoby super. Pozdrawiam z prowincji.
Prostując - żaden ze mnie stołeczny skarbowiec, więc pragnąc się szczerze przejąć tematem zapytuję: a o ssso chozzzzi w tem zapytaniu o ocenę systemu szkoleń i czy tylko W-wa dostała takowe zapytanie?
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 12:39 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
15 lip 2007, 21:03
Sorry, ale żaden naczelnik nie podpisze się pod tym, co myślimy nt. obecnego systemu szkoleń i co tu wypisujemy. W Wawce powołano kolejną "Komisję", której trzeba kłamać w żywe oczy.
A teraz serio: Jak ocenicie jakość i efektywność szkoleń (tzn. co napiszecie do dyrekcji)? Macie jakieś sensowne propozycje zmian i usprawnień dotychczasowego systemu szkoleń?
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 12:39 przez teges, łącznie edytowano 1 raz
16 lip 2007, 17:33
Moim zdaniem jest tak dobrze, że "nie trza psuć"...
16 lip 2007, 17:51
teges
Sorry, ale żaden naczelnik nie podpisze się pod tym, co myślimy nt. obecnego systemu szkoleń i co tu wypisujemy...
To jak pogodzisz szczerą odpowiedź na ankietę, z problemem NUSa. Jak nie chce podpisać, to może niech sam wypełni.
Juhas
Tak, nie cza psódź.
Tylko, żeby częściej, w atrakcyjniejszych lokalizacjach, no i zdecydowanie dluższe - bo z reguły starcza z trudem czasu na część wykładową, a gorzej z częścią dyskusyjną, o rekreacyjno-integracyjnej nie wspominając.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 12:41 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
16 lip 2007, 18:49
Oooooo w jednym faktycznie Wjawor masz rację - można by rozbudować tę część rekreacyjno-integracyjno-koedukacyjno-kop...
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 12:42 przez Juhas, łącznie edytowano 1 raz
16 lip 2007, 18:55
teges
Macie jakieś sensowne propozycje zmian i usprawnień dotychczasowego systemu szkoleń?
Sensowne może by się i znalazły, ale kto sobie bierze to do serca?
Juhas
No właśnie, od pięciu lat nie zdarzyło mi się szkolenie, na którym nie miałbym okazji głośno powiedzieć, że prelegent nie przemyślał wygłaszanych kwestii. Ubaw mam dobry, zwłaszcza jak przyjdzie siedzieć w towarzystwie rozgarniętych.
17 lip 2007, 17:23
Czy wasze IS orgasnizuja dla us-ów pseudo szkolenia? kto je prowadzi?
07 gru 2007, 17:20
Ta, pytania zadać trza 1 m-c przed szkoleniem i podać własne stanowisko poparte cytatami przepisami, tudzież wyrokami sadowymi. I tylko takie są omawiane.
07 gru 2007, 19:46
garnek
Czy wasze IS orgasnizuja dla us-ów pseudo szkolenia? kto je prowadzi?
ramzes
Ta, pytania zadać trza 1 m-c przed szkoleniem i podać własne stanowisko poparte cytatami przepisami, tudzież wyrokami sadowymi. I tylko takie są omawiane.
To i tak macie dobrze. Ja od dwóch lat się upominam. I nic.
07 gru 2007, 19:52
helvet
<!--quoteo(post=20092:date=07. 12. 2007 g. 17:20:name=garnek)--><div class='quotetop'>(garnek @ 07. 12. 2007 g. 17:20) [snapback]20092[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Czy wasze IS orgasmizuja dla us-ów pseudo szkolenia? kto je prowadzi?
To i tak macie dobrze. Ja od dwóch lat się upominam. I nic. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Średnio dwa razy w tygodniu. Komercyjne, dla firm. Oprócz tematu przewodniego, dominuje narzekanie na poziom w us-ach. Dla us-ów raczej rzadko, zależy od pionu. U mnie w ciągu ostatnich dwóch lat było jedno - i liczę że to było ostatnie.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
07 gru 2007, 20:50
A u na śląsku są dość często, ale z tematyką i przydatnością do pracy bywa różnie. Czasem ewidentnie widać, że pracownicy IS nie mają styczności z Podatnikami i trudniej zrozumieć im nasze "problemy dnia roboczego". Ale zdarzają się tez takie perełki jak szkolenia z transakcji wewnątrzwspólnotowych prowadzone przez Panią Edytę Kasprzak . Jak ktoś będzie miał okazję brać w nich udział to polecam.