Teraz jest 06 wrz 2025, 17:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 117, 118, 119, 120, 121
Projekt ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej 
Autor Treść postu

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:51

POSTY        197
ELSINORE - Dzięki, że spowodowałaś (eś), że usnę smiejąc się sam do siebie...:))) I nie chodzi mi wcale o to, że poparłaś (eś) moją argumentację ale o to stwierdzenie - " źródło: za Juhasem ". :)) Obiecuję - nawet bez tego dopisku nie pozwałbym Cię o naruszenie praw autorskich:)))

20 lis 2007, 19:12
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej

Wybacz Inspektor, ale ja jakoś inaczej zrozumiałem tego niusa, którego też czytałem... NARAZIE tymi trzema projektami !
Podam linka, może niech każdy sam stwierdzi jak rozumie ten artykuł...
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1644616,11,rzad_kontynuowane_beda_prace_nad_trzema_projektami,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1644616,11,rzad_...ktami,item.html</a>

A poza tym - do miliona musimy dobić !!! Nie ma gadania...:))

Masz rację - nie doczytałem, albo nie zrozumiałem. No cóż, starość idzie...

20 lis 2007, 19:24
Zobacz profil WWW
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Ale jeśli projekt zostanie wycofany to już będzie inna bajka na nowy topik - nieprawdaż ?

20 lis 2007, 19:30
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Ale jeśli projekt zostanie wycofany to już będzie inna bajka na nowy topik - nieprawdaż ?

Nie wierzę w cuda....  :blink:

20 lis 2007, 19:32

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Czas zamknąć temat. Rząd zdecydował we wtorek, że w Sejmie będą kontynuowane prace nad trzema projektami ustaw, które opracował gabinet Jarosława Kaczyńskiego - poinformowało w komunikacie Centrum Informacyjne rządu po pierwszym, roboczym posiedzeniu nowej Rady Ministrów.
Chodzi o projekty nowelizacji: Karty Nauczyciela, ustawy o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych i ustawy o doradztwie podatkowym.

Juhas                    

Wybacz Inspektor, ale ja jakoś inaczej zrozumiałem tego niusa, którego też czytałem... NARAZIE tymi trzema projektami !...

inspektor                    

...Masz rację - nie doczytałem, albo nie zrozumiałem. No cóż, starość idzie...

tranqilo                    

Nowa ekipa zajmowała się narazie projektami, które przez poprzedników zostały skierowane do Sejmu, a z różnych przyczyn nie zakończono "biegu" legislacyjnego.
KASie do tego etapu było jeszcze bardzo daleko, przecież nawet nie wystartowała do biegu, a właściwie to była dopiero w okresie przygotowania treningowego, no może po paru sprawdzianach ( "konsultacje" ze zz ). W każdym  razie do Wiejskiej był jeszcze kawał dystansu, tak więc komentowany news nijak się miał do ewentualnej reformy naszych służb.  :)

Ostatnio edytowano 20 lis 2007, 19:58 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

20 lis 2007, 19:56
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 wrz 2007, 07:36

POSTY        29

LOKALIZACJAsercem z Warmii i Mazur
Kluczowe jest chyba to jakie podejście ma do tej formy zmiany skarbowości MF, a ponadto, czy ktoś mu podsunie projekt KAS do przeczytania (czyli po prostu zreferuje mu go).

Pozdrowienia z BKIPu.

21 lis 2007, 10:06

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Kluczowe jest chyba to jakie podejście ma do tej formy zmiany skarbowości MF, a ponadto, czy ktoś mu podsunie projekt KAS do przeczytania (czyli po prostu zreferuje mu go).

Pozdrowienia z BKIPu.

Jeśli będzie czekał, aż ktoś mu ten projekt podsunie to  :dupa:  z niego a nie Minister Finansów. W pierwszej kolejności powinien zająć się sytuacją swoich służb, dzięki którym to się jeszcze kręci. :angry:

21 lis 2007, 23:37
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
W pierwszej kolejności Wjawor to niech On się zajmie swoim własnym statusem prawnym: <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showtopic=422&pid=18823&st=60&#" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...d=18823&st=60&#</a>

21 lis 2007, 23:51

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

W pierwszej kolejności Wjawor to niech On się zajmie swoim własnym statusem prawnym: <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showtopic=422&pid=18823&st=60&#" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...d=18823&st=60&#</a>

Tym akurat powinny się raczej zająć inne służby... :D

22 lis 2007, 00:07
Zaawansowany

REJESTRACJA22 paź 2006, 22:03

POSTY        64

LOKALIZACJAza rzeką

<!--quoteo(post=18780:date=21. 11. 2007 g. 10:06:name=sulimak)--><div class='quotetop'>(sulimak @ 21. 11. 2007 g. 10:06) [snapback]18780[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Pozdrowienia z BKIPu.

Jeśli będzie czekał, aż ktoś mu ten projekt podsunie to  :dupa:  z niego a nie Minister Finansów. W pierwszej kolejności powinien zająć się sytuacją swoich służb, dzięki którym to się jeszcze kręci. :angry:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Wjaworze - idealisto niepoprawny! - a dlaczego tak optymistycznie zakładasz, że sytuacja skarbowców obchodzi kogokolwiek poza samymi zainteresowanymi i ich rodzinami? czy którykolwiek z poprzedników naszego New Big Bossa interesował się nami? jakiekolwiek oznaki tego zauważałem w śladowych ilościach u pojedynczych osobników tuż przed wyborami, a poza tym ... "widzę ciemność! ciemność widzę!!!"  :zygi:

wjawor                    

<!--quoteo(post=18835:date=21. 11. 2007 g. 23:51:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 21. 11. 2007 g. 23:51) [snapback]18835[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Tym akurat powinny się raczej zająć inne służby... :D
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

ale nadanie NIP-u to "nasza bajka"  :D

22 lis 2007, 00:16
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:48

POSTY        5
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Przewodniczący Federacji otrzymał z Kancelarii Ministra Finansów informację, że Pan Minister Jan Vincent-Rostowski dziękuje za złożone życzenia w związku z powołaniem na stanowisko Ministra Finansów oraz że wyraża gotowość na spotkanie i rozmowę z przedstawicielami FZZPS, po zakończeniu prac nad budżetem państwa<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

<a href="http://www.skarbowiec.strefa.pl/index.php?dz=Wyd&id=1183&akcja=Czytaj" target="_blank">http://www.skarbowiec.strefa.pl/index.php?...83&akcja=Czytaj</a>

22 lis 2007, 00:32

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Wjaworze - idealisto niepoprawny! ...

Ja nic nie zakładam, tylko stwierdzam i oceniam ( również poprzedników ). Jeśli będzie miał w  :dupa: swoich pracowników w resorcie ( szczególnie w terenie )  to jego ewentualne dokonania na niwie wskaźników makro i mikro ekonomicznych  będą dla mnie g...o warte.
gryzipiór                    

...ale nadanie NIP-u to "nasza bajka"  :D

To akurat faktycznie nasz obowiązek, ale akurat z tym nie ma żadnego problemu, z chwilą gdy zacznie w naszym kraju zarabiać ( kwestia ograniczonego lub nieograniczonego obowiązku podatkowego to rzecz wtórna ).
Inna sprawa to obywatelstwo/obywatelstwa i tego konsekwencje, ale to inne "poletko" na którym z braku wystarczającej wiedzy nie mogę narazie podjąć dyskusji.

22 lis 2007, 00:35
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 117, 118, 119, 120, 121