Teraz jest 01 wrz 2025, 12:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Covid i co dalej 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA15 paź 2007, 07:32

POSTY        21
Post Covid i co dalej
Witam serdecznie.
Taka moja uwaga do kierowników i naczelników.
Są sygnały o próbach segregacji w urzędach na szczepionych i niezaszczepionych.
Informuję, że takie działanie to łamanie prawa, co może skutkować rozwiązaniem umowy pracy z osobą taką decyzję wydającą. Dane medyczne podlegają szczególnej ochronie i drodzy decydenci z tego możecie być rozliczeni. Takie zapisy są w dyrektywie ochrony danych osobowych, i jako taka ma pierwszeństwo przed każdą ustawą .Tak więc hamujcie zapędy.
Taką mam informację z PIP, która chętnie to zweryfikuje.
Zdrówka.

09 paź 2021, 11:21
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 cze 2020, 10:38

POSTY        487
Post Re: Covid i co dalej
Wizard                    

Witam serdecznie.
Taka moja uwaga do kierowników i naczelników.
Są sygnały o próbach segregacji w urzędach na szczepionych i niezaszczepionych.
Informuję, że takie działanie to łamanie prawa, co może skutkować rozwiązaniem umowy pracy z osobą taką decyzję wydającą. Dane medyczne podlegają szczególnej ochronie i drodzy decydenci z tego możecie być rozliczeni. Takie zapisy są w dyrektywie ochrony danych osobowych, i jako taka ma pierwszeństwo przed każdą ustawą .Tak więc hamujcie zapędy.
Taką mam informację z PIP, która chętnie to zweryfikuje.
Zdrówka.

PIP chętnie weryfikuje wiele rzeczy...poucza, wystawia mandaty czasem i do sądu (prokuratury) tylko z jednym MAŁYM
zastrzeżeniem...nie dotyczy to "swoich", niestety KAS też się do tego zalicza jako budżetówka.
Nie więc i nie wymagajmy za wiele...Bezpieczniej nie chorować. P.s. na pomoc "pracodawcy" nie ma tu co liczyć, trzeba się
zabezpieczać we własnym zakresie - może to być szczepionka ale nakazu NIE MA (przynajmniej w teorii) palka--==

09 paź 2021, 12:25
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2014, 15:29

POSTY        74
Kolejny absurd, osoby z pierwszego kontaktu z osobami zakażonymi covid nie podlegają kwarantannie i chodzą do pracy a naczelnicy dostają polecenia pracy zdalnej? o co tutaj chodzi ?

22 lut 2022, 14:27
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 sie 2020, 16:11

POSTY        25
armani01                    

Kolejny absurd, osoby z pierwszego kontaktu z osobami zakażonymi covid nie podlegają kwarantannie i chodzą do pracy a naczelnicy dostają polecenia pracy zdalnej? o co tutaj chodzi ?

po 11.02.2022 została zniesienia kwarantanna po kontakcie - bardzo dobrze bo paraliżowało prace, jak i zycie prywatne!

26 lut 2022, 15:28
Specjalista
Własny awatar

POSTY        487
slonkoiwonko                    

armani01                    

po 11.02.2022 została zniesienia kwarantanna po kontakcie - bardzo dobrze bo paraliżowało prace, jak i zycie prywatne!

Co racja, to racja. Szkoda, że paraliż mózgowy decydentów trwał prawie dwa lata, a może złapali jakiegoś mutanta  :glare: i się odmieniło
myślenie, kto wie, badań w tym zakresie nie uświadczysz  pije-===[

26 lut 2022, 20:58
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307
Ależ ten Covid jest wyrobiony politycznie !. Na całej linii ustąpił Putinowi i go prawie ani widać ani słychać w TV... . Chyba to jedyny " plus dodatni " jak mawiał Lecho W. napaści na Ukrainę.

09 mar 2022, 14:29
Specjalista
Własny awatar

POSTY        487
Madagaskar                    

Ależ ten Covid jest wyrobiony politycznie !. Na całej linii ustąpił Putinowi i go prawie ani widać ani słychać w TV... . Chyba to jedyny " plus dodatni " jak mawiał Lecho W. napaści na Ukrainę.

Dziś drgnęło...pojawił się nagły skok, znowu ponad 14 tyś, trzeba się odkazić  pije-===[

09 mar 2022, 16:25
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        74
chciałem zasięgnąć informacji, czy obowiązuje jeszcze w urzędach praca zdalna?

18 mar 2022, 14:17
Specjalista

POSTY        307
Nie obowiązuje, ale jest nadal możliwa na wniosek pracownika w uzgodnieniu z przełożonym.

22 mar 2022, 15:26
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        74
No własnie, dziwne jet to że korzystają z tego tylko naczelnicy i zastepcy

24 mar 2022, 19:20
Specjalista

POSTY        307
Bo w ich przypadku praca zdalna ma największy sens. Nie muszą być fizycznie w urzędzie, gdy scedują uprawnienia do podpisywania ... w dół. Warunkiem jest, aby "wszystko się kręciło jak należy".
Ps. Nie byłem, nie jestem i nie będę żadnym z nich - tak dla jasności szczerości wypowiedzi.

29 mar 2022, 13:25
Specjalista

POSTY        307
"Starszy i mądrzejszy" St. Michalkiewicz ostatnio zauważył nawet, że "Gdyby rosyjski prezydent Putin nie został uznany przez Senat Stanów Zjednoczonych za zbrodniarza wojennego, to mógłby ubiegać się o Nagrodę Nobla w dziedzinie medycyny za położenie kresu epidemii koronawirusa". A tak, to na piedestał w tym względzie wyniosła się nasza stara poczciwa grypa, która na łopatki  położyła Covida. Ja natomiast myślę, że gdy tylko przycichnie wojna na Ukrainie i nie rozleje się dalej, to Covid da nam się jeszcze "znać"... .

01 kwi 2022, 15:22
Specjalista
Własny awatar

POSTY        487
Madagaskar                    

"Starszy i mądrzejszy" St. Michalkiewicz ostatnio zauważył nawet, że "Gdyby rosyjski prezydent Putin nie został uznany przez Senat Stanów Zjednoczonych za zbrodniarza wojennego, to mógłby ubiegać się o Nagrodę Nobla w dziedzinie medycyny za położenie kresu epidemii koronawirusa". A tak, to na piedestał w tym względzie wyniosła się nasza stara poczciwa grypa, która na łopatki  położyła Covida. Ja natomiast myślę, że gdy tylko przycichnie wojna na Ukrainie i nie rozleje się dalej, to Covid da nam się jeszcze "znać"... .

A....Znaczy się COVID zszedł do podziemia pije-===[  tak jak grypa przez dwa lata,,,kto kogo wydymał ??? <_<

01 kwi 2022, 19:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 13 ]