Witam serdecznie. Taka moja uwaga do kierowników i naczelników. Są sygnały o próbach segregacji w urzędach na szczepionych i niezaszczepionych. Informuję, że takie działanie to łamanie prawa, co może skutkować rozwiązaniem umowy pracy z osobą taką decyzję wydającą. Dane medyczne podlegają szczególnej ochronie i drodzy decydenci z tego możecie być rozliczeni. Takie zapisy są w dyrektywie ochrony danych osobowych, i jako taka ma pierwszeństwo przed każdą ustawą .Tak więc hamujcie zapędy. Taką mam informację z PIP, która chętnie to zweryfikuje. Zdrówka.
09 paź 2021, 11:21
Re: Covid i co dalej
Wizard
Witam serdecznie. Taka moja uwaga do kierowników i naczelników. Są sygnały o próbach segregacji w urzędach na szczepionych i niezaszczepionych. Informuję, że takie działanie to łamanie prawa, co może skutkować rozwiązaniem umowy pracy z osobą taką decyzję wydającą. Dane medyczne podlegają szczególnej ochronie i drodzy decydenci z tego możecie być rozliczeni. Takie zapisy są w dyrektywie ochrony danych osobowych, i jako taka ma pierwszeństwo przed każdą ustawą .Tak więc hamujcie zapędy. Taką mam informację z PIP, która chętnie to zweryfikuje. Zdrówka.
PIP chętnie weryfikuje wiele rzeczy...poucza, wystawia mandaty czasem i do sądu (prokuratury) tylko z jednym MAŁYM zastrzeżeniem...nie dotyczy to "swoich", niestety KAS też się do tego zalicza jako budżetówka. Nie więc i nie wymagajmy za wiele...Bezpieczniej nie chorować. P.s. na pomoc "pracodawcy" nie ma tu co liczyć, trzeba się zabezpieczać we własnym zakresie - może to być szczepionka ale nakazu NIE MA (przynajmniej w teorii)
09 paź 2021, 12:25
Kolejny absurd, osoby z pierwszego kontaktu z osobami zakażonymi covid nie podlegają kwarantannie i chodzą do pracy a naczelnicy dostają polecenia pracy zdalnej? o co tutaj chodzi ?
22 lut 2022, 14:27
armani01
Kolejny absurd, osoby z pierwszego kontaktu z osobami zakażonymi covid nie podlegają kwarantannie i chodzą do pracy a naczelnicy dostają polecenia pracy zdalnej? o co tutaj chodzi ?
po 11.02.2022 została zniesienia kwarantanna po kontakcie - bardzo dobrze bo paraliżowało prace, jak i zycie prywatne!
26 lut 2022, 15:28
slonkoiwonko
armani01
po 11.02.2022 została zniesienia kwarantanna po kontakcie - bardzo dobrze bo paraliżowało prace, jak i zycie prywatne!
Co racja, to racja. Szkoda, że paraliż mózgowy decydentów trwał prawie dwa lata, a może złapali jakiegoś mutanta i się odmieniło myślenie, kto wie, badań w tym zakresie nie uświadczysz
26 lut 2022, 20:58
Ależ ten Covid jest wyrobiony politycznie !. Na całej linii ustąpił Putinowi i go prawie ani widać ani słychać w TV... . Chyba to jedyny " plus dodatni " jak mawiał Lecho W. napaści na Ukrainę.
09 mar 2022, 14:29
Madagaskar
Ależ ten Covid jest wyrobiony politycznie !. Na całej linii ustąpił Putinowi i go prawie ani widać ani słychać w TV... . Chyba to jedyny " plus dodatni " jak mawiał Lecho W. napaści na Ukrainę.
Dziś drgnęło...pojawił się nagły skok, znowu ponad 14 tyś, trzeba się odkazić
09 mar 2022, 16:25
chciałem zasięgnąć informacji, czy obowiązuje jeszcze w urzędach praca zdalna?
18 mar 2022, 14:17
Nie obowiązuje, ale jest nadal możliwa na wniosek pracownika w uzgodnieniu z przełożonym.
22 mar 2022, 15:26
No własnie, dziwne jet to że korzystają z tego tylko naczelnicy i zastepcy
24 mar 2022, 19:20
Bo w ich przypadku praca zdalna ma największy sens. Nie muszą być fizycznie w urzędzie, gdy scedują uprawnienia do podpisywania ... w dół. Warunkiem jest, aby "wszystko się kręciło jak należy". Ps. Nie byłem, nie jestem i nie będę żadnym z nich - tak dla jasności szczerości wypowiedzi.
29 mar 2022, 13:25
"Starszy i mądrzejszy" St. Michalkiewicz ostatnio zauważył nawet, że "Gdyby rosyjski prezydent Putin nie został uznany przez Senat Stanów Zjednoczonych za zbrodniarza wojennego, to mógłby ubiegać się o Nagrodę Nobla w dziedzinie medycyny za położenie kresu epidemii koronawirusa". A tak, to na piedestał w tym względzie wyniosła się nasza stara poczciwa grypa, która na łopatki położyła Covida. Ja natomiast myślę, że gdy tylko przycichnie wojna na Ukrainie i nie rozleje się dalej, to Covid da nam się jeszcze "znać"... .
01 kwi 2022, 15:22
Madagaskar
"Starszy i mądrzejszy" St. Michalkiewicz ostatnio zauważył nawet, że "Gdyby rosyjski prezydent Putin nie został uznany przez Senat Stanów Zjednoczonych za zbrodniarza wojennego, to mógłby ubiegać się o Nagrodę Nobla w dziedzinie medycyny za położenie kresu epidemii koronawirusa". A tak, to na piedestał w tym względzie wyniosła się nasza stara poczciwa grypa, która na łopatki położyła Covida. Ja natomiast myślę, że gdy tylko przycichnie wojna na Ukrainie i nie rozleje się dalej, to Covid da nam się jeszcze "znać"... .
A....Znaczy się COVID zszedł do podziemia tak jak grypa przez dwa lata,,,kto kogo wydymał ???