Ja jako referent jestem od niespełna roku i od samego początku dostaje pełne premie. W żadnym miesiącu nie była pomniejszona. Chyba od woli kierownika zależy jak podzieli premie
22 sty 2020, 19:19
Re: Nagrody 2019
Lordvader
Czy praktyki polegające na tym, że przez pierwszy rok pracy referenci dostają jedynie 50% premii niezależnie od tego co robią i jak wywiązują się ze swoich obowiązków są powszechnie obowiązujące, czy to wymysł mojego US?
Zdecydowanie wymysł Twojego US. Skoro jednak dostajesz połowę premii, to proponuję dostosować poziom pracy do płacy i przyjmować wyłącznie te najłatwiejsze sprawy.
22 sty 2020, 21:06
Niestety w dzisiejszych czasach nasi kierownicy urośli do rangi bogów. Oni przydzielają nam premie praktycznie bez jakiegokolwiek nadzoru z góry. Oni nas oceniają (według swojego 'widzimisie') i niestety oni dbają o nasze ewentualne awanse.
23 sty 2020, 06:10
Pytanie. W tym tygodniu dowiedzieliśmy się w US, że maksymalna premia to 75%. Żeby dostać 100%, to trzeba się wykazać wybitnymi zasługami. Chcę wiedzieć, czy to nasz urząd, IAS ( Warszawa) czy może wszędzie tak jest?
19 lut 2020, 10:42
Lordvader
Pytanie. W tym tygodniu dowiedzieliśmy się w US, że maksymalna premia to 75%. Żeby dostać 100%, to trzeba się wykazać wybitnymi zasługami. Chcę wiedzieć, czy to nasz urząd, IAS ( Warszawa) czy może wszędzie tak jest?
Zależnie od działu, w niektórych sto procent dostaje prawie każdy, w innych (w tym w moim) zależy od oceny kierownika za dany kwartał i sto procent już nie jest tak łatwo dostać, również IAS Warszawa.
25 lut 2020, 14:24
Na Dolnym Śląsku tak jest od ok. 2 lat. Poza tym od premii odliczają jakąś kwotę za każdy dzień zwolnienia lekarskiego. Zaoszczędzone w ten sposób pieniądze trafiają podobno do osób, które zastępują te na L4.