Teraz jest 04 wrz 2025, 10:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 222 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
Motywacja do pracy w skarbówce 
Autor Treść postu

REJESTRACJA03 lis 2017, 14:10

POSTY        83

LOKALIZACJAŚląsk
Post Re: Motywacja do pracy w skarbówce
Muszę Cię rozczarować - nawet wymarcie nie pomoże bo stanowiska obsadzone są już na 5 pokoleń do przodu (przynajmniej w moim US) więc choćbyś zapier... na wysokości lamperii to i tak na nic bo awanse i splendory mają już dziś przypisane właściwe osoby  :dokuczacz:

27 lis 2018, 17:40
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2009, 11:32

POSTY        42
Na prawdę myślisz, że to kwestia kadry? Każdy pracodawca płaci tylko tyle ile musi. Jak pracownicy ani się za bardzo nie buntują ani nie uciekają do konkurencji, to po co płacić więcej.

27 lis 2018, 18:03
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 lut 2007, 22:52

POSTY        6
Seven11                    

Ja mam dobrą motywację nie z kasy ale z jednego tematu który nam się ostatnio urodził.
Mianowicie osoba, która była mobbingowana przez bezpośrednią przełożoną została szefem wszystkich szefów i ten mobber teraz robi w gacie - tak że głowa mała. :)  
PS . kto czeka na motywację w kwestii finansowej niech sobie zapamięta jedno -" No Way Sweet".
Kadra, która rządzi obecnie w urzędach musi wymrzeć - dopiero kiedy pojawią się młodzi ludzie na stanowiskach - wtedy coś się ruszy.  Moim zdaniem musi minąć min. 5 lat - trzeba to przetrwać.

Nieprawda, są już nowi i nic się nie zmienia, nowi i młodzi szybko przejmują  zachowania starszych poprzedników, statystyka dalej królową nauk...

27 lis 2018, 19:02
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2018, 19:30

POSTY        429
marek16130                    

Każdy pracodawca płaci tylko tyle ile musi.
Jak pracownicy ani się za bardzo nie buntują ani nie uciekają do konkurencji, to po co płacić więcej.

Trudno zaprzeczyć. To wilcze prawo wolnego rynku.

27 lis 2018, 20:16
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
Seven11                    

Ja mam dobrą motywację nie z kasy ale z jednego tematu który nam się ostatnio urodził.
Mianowicie osoba, która była mobbingowana przez bezpośrednią przełożoną została szefem wszystkich szefów i ten mobber teraz robi w gacie - tak że głowa mała. :)  
PS . kto czeka na motywację w kwestii finansowej niech sobie zapamięta jedno -" No Way Sweet".
Kadra, która rządzi obecnie w urzędach musi wymrzeć - dopiero kiedy pojawią się młodzi ludzie na stanowiskach - wtedy coś się ruszy.  Moim zdaniem musi minąć min. 5 lat - trzeba to przetrwać.

Gratuluję przedmiotu motywacji. Jakie to małostkowe

29 lis 2018, 20:30
Znawca

REJESTRACJA18 lip 2016, 20:56

POSTY        232
Nicolae, mobbing jest dla Ciebie małostkowy? I największe prawo świata, że karma wraca wcześniej czy później - również?  :nonono:

29 lis 2018, 20:39
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
Małostkowym jest to że ktoś znajduje motywacje do pracy w tym że dawny mobingowany teraz "dojeżdża" mobbera.

29 lis 2018, 20:45
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Nicolae                    

Małostkowym jest to że ktoś znajduje motywacje do pracy w tym że dawny mobingowany teraz "dojeżdża" mobbera.

Może ten ktoś też był mobbingowany, a teraz przestał być mobbingowanym?
I dopiero teraz poczuł ulgę? I nabrał motywacji do pracy?
Niezbadane są wyroki opatrzności Bożej...

29 lis 2018, 21:50
Zaawansowany

REJESTRACJA16 maja 2017, 13:45

POSTY        53
marek16130                    

Na prawdę myślisz, że to kwestia kadry? Każdy pracodawca płaci tylko tyle ile musi. Jak pracownicy ani się za bardzo nie buntują ani nie uciekają do konkurencji, to po co płacić więcej.
Jednak zgodnie z regulaminami, ustawami - palcem nie kiwniemy, prawda? Taka jest prawda. Smutna prawda.

mariunio30                    

Nieprawda, są już nowi i nic się nie zmienia, nowi i młodzi szybko przejmują  zachowania starszych poprzedników, statystyka dalej królową nauk...
I nawet przejmują szybciej niż można przypuszczać. To nie jest kwestia nawet lat, a kilku - kilkunastu tygodni. Takie realia. I szczerze... Może jestem głupia, może dalej wierzę ślepo w ideały, ale jestem przerażona, że zamiast widząc śmierć niektórych zachowań, one dalej trwają, bo są w ciągłym użyciu i to nie przez pokolenie, które idzie zaraz na emeryturę, czy też już poszło, ale przez osoby, które przyszły czasem i pół roku temu.

Nadir                    

Może ten ktoś też był mobbingowany, a teraz przestał być mobbingowanym?
I dopiero teraz poczuł ulgę? I nabrał motywacji do pracy?
Niezbadane są wyroki opatrzności Bożej...
Zgadzam się z Twoimi słowami, ale obawiam się, że chodzi o... innych pracowników. Widząc, że osoba mobbingowana jest teraz wyżej niż mobber widzi w tym swoją szansę, nadzieję - nie wiem, jak to nazwać - że też kiedyś się odgryzą (?).

Motywacji brak. Pozostaje smutek, rozżalenie, rozgoryczenie. Pora się stąd zabierać chyba.

29 lis 2018, 23:21
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Sana                    

Zgadzam się z Twoimi słowami, ale obawiam się, że chodzi o... innych pracowników. Widząc, że osoba mobbingowana jest teraz wyżej niż mobber widzi w tym swoją szansę, nadzieję - nie wiem, jak to nazwać - że też kiedyś się odgryzą (?).

W 2006 roku byłem (wraz z pozostałymi osobami w dziale) w takiej sytuacji, że wszyscy życzyliśmy Czarnej Mambie jak najgorzej. Później to minęło. Było, minęło...
Wszak "wszystko przemija, nawet najdłuższa żmija" - jak pisał Stanisław Jerzy Lec.

01 gru 2018, 12:40
Zaawansowany

REJESTRACJA16 maja 2017, 13:45

POSTY        53
Nadir                    

W 2006 roku byłem (wraz z pozostałymi osobami w dziale) w takiej sytuacji, że wszyscy życzyliśmy Czarnej Mambie jak najgorzej. Później to minęło. Było, minęło...
Wszak "wszystko przemija, nawet najdłuższa żmija" - jak pisał Stanisław Jerzy Lec.
Ja wychodzę z założenia: nie życz drugiego, co Tobie niemiłe - czy to właściwe podejście? Nie wiem. Ale kiedyś się to zemści. Kiedyś. W najmniej oczekiwanym momencie.

10 gru 2018, 17:11
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2018, 19:30

POSTY        429
Poniżej stanowiska niektórych dyrektorów IAS w sprawie skróconego czasu obsługi interesantów.
IAS Bydgoszcz poszedł najdalej: proponuje pracę zmianową przez cały tydzień (od poniedziałku do piątku).  
Pozostali dyrektorzy mogą bez wstydu spojrzeć w oczy podwładnym (przynajmniej w tej sprawie).

No i perełka - Bydgoszcz
Innym rozwiązaniem dotyczącym zmiany godzin pracy na stanowiskach bezpośredniej obsługi podatników jest wprowadzenie pracy dwuzmianowej, w taki sposób, aby od poniedziałku do piątku praca wykonywana była, np. od godziny 7:00 do 15:00 oraz 10:00 do 18:00, natomiast obsługa podatników odbywałaby się w godzinach od 8:00 do 17:00. Rozwiązanie takie uwzględniłoby zarówno potrzeby podatników polegające na dostępie do instytucji każdego dnia do godziny np. 17:00 oraz potrzeby pracowników polegające na możliwości przygotowania się do pracy.

http://www.skarbowcy.pl/blaster/extarti ... e_id=27033

Izba Administracji Skarbowej w Bydgoszczu
Organizacja
Kierownictwo
Dyrektor Izby Administracji Skarbowej w Bydgoszczy - Andrzej Pasek
https://www.kujawsko-pomorskie.kas.gov. ... erownictwo

Obrazek
Obrazek

Ostatnio edytowano 17 gru 2019, 17:19 przez kasowski, łącznie edytowano 2 razy

17 gru 2019, 17:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 222 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16