Re: E-deklaracje w 2019 roku za 2018 rok
"Kretyński system. Wystarczy że się człowiek pomyli w 1 groszu i już się nie zaloguje"Jak podatnicy walczą z e-PIT'em.
NIE MOGŁEM SIĘ ZALOGOWAĆ POMIMO WPISYWANIA POPRAWNYCH KWOT ZA 2017 I 2018 - TOTALNA KLAPA.
Teraz muszę pofatygować się do US bo nawet e-Deklaracji nie mogę wysłać bo już w systemie istnieje moje rozliczenie.
Najpierw muszę z e-pITA ZREZYGNOWAĆ BY WYSŁAĆ NP E-dEKLARACJĘ.- Czy na pewno wpisujesz dobre kwoty? Ja rozliczyłam już z 50 osób i z żadną nie było problemów z logowaniem.
- Zalogowałam się bez problemu, niecały tydzień i już zwrot z podatku na koncie.
- Niektórym nikt nigdy nie dogodzi. NIE MUSISZ fatygować się do US bo j systemie już istnieje Twoje rozliczenie - możesz złożyć KOREKTĘ. Trzeba tylko myśleć...
Mam to samo. Właśnie złożyłem deklaracje w urzędzie, po staremu. A miało być lepiej i szybciej. Nie wiem tylko, dlaczego baranki minusują Twojego posta- baranki to są te, co nie myślą i potrafią korzystać z udogodnień. Albo przynajmniej nie potrafią czytać tekstu pisanego ze zrozumieniem.
- Ogarnij się i nie będzie problemu
- To się nie myl, wpisz poprawnie
- Dokumentację z Urzędu Skarbowego należy przechowywać 5 lat miła Pani.
- Psychiatra jest Ci koniecznie potrzebny. Te "superdokładne wielu danych" są niezbędne w 1 celu: identyfikacji podatnika, bo TYLKO ON zna te dane. Miałbyś wpisywać np. sam PESEL? To 100 innych osób mogłoby się zalogować za Ciebie i wypełnić Twojego PITa dowolnie. Nie musisz korzystać z ePITa! PITa można nadal rozliczyć TAK SAMO JAK w poprzednich latach! Twój e-PIT NIE jest jedyną możliwością, a tylko dodatkową. LUDZIE, MYŚLCIE!
- Taka nowoczesna i co jednak głąb. Wystarczy pomyśleć i zalogować się przez profil zaufany jest to dużo prostsze i można się rozliczyć przed otrzymaniem Pit-a od pracodawcy.
- Dokładnie co druga/drugi magister (lub licencjat) a tekstu pisanego nie potrafi przeczytać ze zrozumieniem. I później wini wszystkich i wszystko, tylko nie siebie.
- Bo ten system potrzebuje trochę inteligencji a tu widać pojawia się problem. Masakra.
- No cóż, urzędy są oblegane przez takie osoby jak ty. Czytaj ze zrozumieniem wskazówki na stronie, a nie będziesz miał problemu.
- Zatwierdziłem eP-37 bez problemu. Zajęło mi to może 4 minuty. 40latek Warszawa
- Dla mnie rewelacja.
- Zalogowałam się bez problemu. Zmieniłam w rubryce 1% też bez problemu. W moim wypadku działa.
- ALE NIC NIE STOI NA PRZESZKODZIE olać ePITa i rozliczyć się TAK JAK w poprzednich latach: elektronicznie przez e-deklaracje lub inny program albo papierowo i wysłać pocztą (poleconym). Twój e-PI jest tylko dodatkowa możliwością, a nie jedyną! LUDZIE, MYŚLCIE! PO troszczyła się o suwerena? Miała 8 lat nie potrafiła tego zrobić. O wielomilardowej luce VAT nie wspomnę...
No mi naliczyli dopłatę a nie mieli wszystkich dokumentów-masakra to jeden wielki syf- Rozliczyli Cię na podstawie danych, które otrzymali od płatników; nie są duchami świętymi żeby wiedzieli o wszystkich Twoich dochodach
księgowa
Kretynizm e pislami- Ten system nie jest dla wykształciuchów po gimnazjum czy z licencjatem nie potrafiących czytać tekstu pisanego ze zrozumieniem, tylko dla ludzi myślących
Pis-iory niczego nie zrobili dobrze do tej pory, trzy zmarnowane lata !- Cóż, trzeba mieć mózg ale niePOrą...y.
- Pit rozliczony bez problemu, już po tygodniu zwrot na koncie
- Znakomity system. Bezproblemowe rozliczenie. Brawo PIS!!! Jak zwykle, do czego się biorą wychodzi w 100%.
- Po niektórych komentarzach można stwierdzić że ludzie to jednak gamonie ;-)
Źródło:
https://money.wp.pl/podatki/twoj-e-pit- ... 2001v.htmlZacytowałem niektóre negatywne komentarze. I reakcje na nie.
Kilka reakcji jest moich