Teraz jest 05 wrz 2025, 18:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Protest? 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
Post Re: Protest?
norrpl                    

Dlaczego my mamy być solidarni z celnikami?
Uwłaszczyli się celnicy kosztem skarbowców - złamanie ustawy o służbie cywilnej: celnicy z korpusu oficerów i generałów zostaną urzędnikami mianowanymi z pominięciem egzaminów usc i limitów ustawowych. A skarbowcy 3 razy podchodzą do egzaminów bez powodzenia :(

uzasadnienie do art. 170 ustawy wprowadzającej:
"W dalszej kolejności normuje się zasady przyznania stopni funkcjonariuszom z korpusu oficerów i generałów Służby Celnej, którzy przyjęli propozycję zatrudnienia w jednostkach KAS i na podstawie mianowania w służbie cywilnej stają się urzędnikami służby cywilnej. W zależności od korpusu w Służbie Celnej będą przyznawane stopnie w służbie cywilnej. Stosunek służbowy funkcjonariusza, który nie wyraził zgody na propozycję zatrudnienia na podstawie mianowania w służbie cywilnej przekształca się w stosunek pracy na podstawie umowy o pracę na czas nieokreślony. Nowi urzędnicy jak i pracownicy służby cywilnej są zwolnieni z odbywania służby przygotowawczej, o której mowa ustawie o służbie cywilnej oraz nie podlegają pierwszej ocenie w służbie cywilnej."

Wiesz co, Norrpl, chyba nie zrozumiałeś, o co chodzi celnikom. Oni nie chcą KAS w ogóle, ten zapis w ustawie o KAS to nie jest ich pomysł lecz decydentów z Ministerstwa Finansów. Oni chcą zachować swoje mundury i robić to samo, co dotychczas, ale w mundurach, a nie jako urzędnicy czyli cywile. :excl:

09 cze 2016, 17:58
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 kwi 2007, 20:48

POSTY        41
Herbatnick                    

Ja mam hasło.
,,Pracując dla skarbówki, stać mnie tylko na parówki" :D

Hasło super ha ha. :zeby:

09 cze 2016, 18:28
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 09:23

POSTY        11
norrpl                    

Dlaczego my mamy być solidarni z celnikami?
Uwłaszczyli się celnicy kosztem skarbowców - złamanie ustawy o służbie cywilnej: celnicy z korpusu oficerów i generałów zostaną urzędnikami mianowanymi z pominięciem egzaminów usc i limitów ustawowych. A skarbowcy 3 razy podchodzą do egzaminów bez powodzenia :(

uzasadnienie do art. 170 ustawy wprowadzającej:
"W dalszej kolejności normuje się zasady przyznania stopni funkcjonariuszom z korpusu oficerów i generałów Służby Celnej, którzy przyjęli propozycję zatrudnienia w jednostkach KAS i na podstawie mianowania w służbie cywilnej stają się urzędnikami służby cywilnej. W zależności od korpusu w Służbie Celnej będą przyznawane stopnie w służbie cywilnej. Stosunek służbowy funkcjonariusza, który nie wyraził zgody na propozycję zatrudnienia na podstawie mianowania w służbie cywilnej przekształca się w stosunek pracy na podstawie umowy o pracę na czas nieokreślony. Nowi urzędnicy jak i pracownicy służby cywilnej są zwolnieni z odbywania służby przygotowawczej, o której mowa ustawie o służbie cywilnej oraz nie podlegają pierwszej ocenie w służbie cywilnej."

Uzasadnienie traktujesz jak prawdę objawioną. A przeczytałeś chociaż ten art. 170 ? Gdzie  tam masz o mianowaniu oficerów na urzędników ?

09 cze 2016, 21:14
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2009, 08:09

POSTY        145
Jagoda2                    

Herbatnick                    

Ja mam hasło.
,,Pracując dla skarbówki, stać mnie tylko na parówki" :D

Hasło super ha ha. :zeby:

Ale nie te "z szynki" - bo za drogie...

09 cze 2016, 21:53
Nowicjusz

REJESTRACJA11 cze 2016, 16:45

POSTY        2
pomysł protestu umarł?

12 cze 2016, 08:36
Specjalista

REJESTRACJA09 gru 2015, 14:56

POSTY        547
Kadina                    

pomysł protestu umarł?

No cóż, związki z Warszafce doszły do porozumienia w sprawie podwyżek to krawaciarzom ciśnienie się unormowało i już spiny nie ma. Kozak w necie, piz***a w świecie  :dupa:.

12 cze 2016, 10:08
Nowicjusz

REJESTRACJA11 cze 2016, 16:45

POSTY        2
Moje ciśnienie to chyba dopiero teraz skoczyło, po podwyżkach zarabiam 30 zł więcej niż ci co dopiero zaczęli pracę... jakby mi ktoś w ryj dał po 10 latach...   :mur:  czas się ewakuować...

12 cze 2016, 10:30
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Kadina                    

Moje ciśnienie to chyba dopiero teraz skoczyło, po podwyżkach zarabiam 30 zł więcej niż ci co dopiero zaczęli pracę... jakby mi ktoś w ryj dał po 10 latach...   :mur:  czas się ewakuować...

proszę jednak zauważyć, że ostatnie podwyżki doprowadzają do absurdu. Na pytanie osoby, która zarabia pow. 3000 (zasadnicze): "a czy ja dostanę za swoją pracę jakąś podwyżkę", pada argument: "ty za dużo zarabiasz". Strasznie to dziwne. W takim razie to nie są podwyżki tylko wyrównania socjalne. Bo podwyżka musi być uwarunkowana przede wszystkim ilością i rodzajem pracy oraz wywiązywaniem się ze swoich obowiązków, natomiast w mojej opinii te obecnie wypłacane świadczenia nie są podwyżkami sensu stricto...

12 cze 2016, 13:45
Znawca

REJESTRACJA16 maja 2016, 15:40

POSTY        187
I temat protestu ucichł ?

20 lip 2016, 09:45
Znawca

REJESTRACJA15 paź 2009, 18:39

POSTY        185
Levy181                    

I temat protestu ucichł ?
A niczego na pewno nie przegapiłeś? :P
Przecież był w maju, w Toruniu.  :dokuczacz:
Jak niezależnie policzyli: warszawski ratusz, TFałszN i GWno - było nas kilkaset tysięcy...  3mmsie--  :wysmiewacz:

20 lip 2016, 10:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 24 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2