Teraz jest 05 wrz 2025, 19:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 147, 148, 149, 150, 151
Czystki,czystki (PiS), zmiany,zmiany (PO) 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 18:46

POSTY        26
A tak na marginesie...nie zazdroszczę Ci ratatuj2, że pracujesz w US Węgrów. Ludzie z tego urzędu mają w mazowieckim fatalną opinię na temat jakości ich pracy i umiejętności. No może trochę przesadziłem - świetnie wam idzie pisanie...paszkwili :)
Ale to tak "w didaskaliach" - żeby się trochę forumowiczom oczka otworzyły co do poziomu osób zabierających tu głos.

18 sty 2009, 14:25

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

A tak na marginesie...
Ale to tak "w didaskaliach" -...

Podejrzewam, iż ta "marginalno - didaskalna" uwaga może jednak urosnąć do tematu głównego. Chyba wkładasz "kij w mrowisko" i to niebezpiecznie blisko paragrafów regulaminowych forum. :nonono:

18 sty 2009, 18:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2007, 07:18

POSTY        61

A tak na marginesie...nie zazdroszczę Ci ratatuj2, że pracujesz w US Węgrów. Ludzie z tego urzędu mają w mazowieckim fatalną opinię na temat jakości ich pracy i umiejętności. No może trochę przesadziłem - świetnie wam idzie pisanie...paszkwili :)
Ale to tak "w didaskaliach" - żeby się trochę forumowiczom oczka otworzyły co do poziomu osób zabierających tu głos.

Uuuuuuuuuuuuuuu, tu NAS ubodłeś.  :angry2:
Nie porównuj wszystkich do kilku, być może nawet byłych pracowników.
Umiejętności w naszym US pracownicy mają wcale nie gorsze niż w innych US. Trzeba je tylko umieć wykorzystać.

Tak Ci odpowiem:
Takie Urzędu postrzeganie jak szefostwa naczelnikowanie.
Ale mi zrymowało :D

Niektórzy p.o. naczelnicy powołani przed blisko trzema laty, oprócz cech pozytywnych, których nikt nie neguje i które są cenione zarówno przez podwładnych jak i zwierzchników, niestety mają też kilka negatywnych które, podkreślam to z ubolewaniem, wzięły górę.

Życzę Ci Fiskal, aby Twoi szefowie postępowali tak jak Nasi przez ostatni rok. Gdyby wobec Ciebie stosowano dziwne zabiegi typu jakieś niestworzone oświadczenia lub dwudniowe zebrania na temat wypowiedzi na TYM FORUM (zaprotokołowane), zapewne czasu i siły na rzetelną pracę by Ci zabrakło. Nie wspomnę o wartościowaniu, bo to nie ten topic, ale rozrzut od 20 do 320 zł to jest normalne? Czyli 1 pkt na jednym stanowisku wart jest 1 zł a na drugim 1 gr? Nie wierzysz - przyjedź i zobacz.

Jeżeli po konkursie NUS nie doprowadzi szybko tego US do porządku, to pisz wniosek do Vincenta o likwidację US.
I jeszcze jedno: wara Ci Fiskas od mojego poziomu, bo następnym razem znajdę Cię na drugim końcu kabla i :zly1:
To już była obelga osobista, która dowodzi Twojego niziutkiego poziomu.

19 sty 2009, 21:27
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307

Za sposób postępowania byłej już p.o NUS oraz jeszcze kilku innych osób ( w tym byłych ) - " BB oraz PCH i s-ka ", nie można pozostałym pracownikom przypisywać tylko " umiejętności pisania paszkwili ". Czarne owieczki wszędzie się znajdą, kwestią jest tylko czas i miejsce ich uaktywnienia się - przy sprzyjających warunkach , w tym głównie tolerowaniu przez NUS - ów. Czy ty myślisz, że wszystkich pracowników  to kręci ?!. Zapewniam cię , że wcale nie. Przytłaczająca większość ma tego już po dziurki w nosie !!! .

Ostatnio edytowano 31 sty 2009, 12:51 przez Madagaskar, łącznie edytowano 1 raz

20 sty 2009, 16:28
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 cze 2008, 21:11

POSTY        10

<!--quoteo(post=40641:date=17. 01. 2009 g. 23:46:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 17. 01. 2009 g. 23:46) [snapback]40641[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=40637:date=17. 01. 2009 g. 21:08:name=ratatuj2)--><div class='quotetop'>(ratatuj2 @ 17. 01. 2009 g. 21:08) [snapback]40637[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...
Tak się składa, że generalną zasadą na forach jest prawo do zabierania głosu przez każdego chętnego. Również Tobie możnaby zadać to samo pytanie:
Znasz fakty ? To Ty jesteś odesłaną p.o. w niebyt, czy może jej spowiednikiem ?
Bo tak mi się wydaje, że tylko te osoby mają 100% pewność co do wszystkich okoliczności tej decyzji.

Na marginesie, jeśli masz rację   - gratuluję samozaparcia nowej osobie na tym stanowisku. Posada na niecały miesiąc. I albo "złoty strzał" albo za miesiąc... :za2:

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Znam pewne fakty i okoliczności ich zaistnienia.
Już tu, na tym forum przestrzegano: Nie idźcie tą drogą.

Nie nie jestem odesłaną w niebyt p.o. ani jej spowiednikiem. Co do nowej osoby na tym stanowisku, to nie jest jedną z 608. A złoty strzał owszem będzie....
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
to nie będzie "złoty strzał" to był po prostu niewypał!!!!nie dorabiaj sobie ideologii do podsłuchanych plotek...bo są jak kryształki lodu...szybko topnieją!!!

06 lut 2009, 20:22
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA07 lip 2014, 20:24

POSTY        1
Post Re: Czystki,czystki (PiS), zmiany,zmiany (PO)
Krótka historia o tym jak w lubelskiej Skarbowości można zniszczyć komuś kilka lat życia (dokładnie 7 lat), reputację oraz karierę. O tym jak krótkowzroczna polityka, zawiść ludzi niedouczonych i małostkowych do dziś piastujących funkcje w urzędach i izbach skarbowych pozostaje zupełnie bezkarna.
O tym jak obecne władze, w tym Ministerstwo Finansów, nie potrafią wyciągnąć konsekwencji wobec ludzi rzucających fałszywe i bezpodstawne oskarżenia wobec zasłużonych pracowników, o tym jak polityczne układy oraz lokalna sitwa do dziś wspiera się, aby "wykosić" merytoryczną konkurencję, aby zachować swoje wpływy i "stołki" wykorzystując w tym niemal "układzie zamkniętym" swojego prokuratura.

Kiedy Minister Finansów oraz Dyrektor Lubelskiej Izby Skarbowej przeproszą za całą sytuację?
Sądy już orzekły, miażdżąc w uzasadnieniu uniewinniającego wyroku osoby do niedawna rzucające oskarżenia oraz tych wszystkich którzy za nimi stali.

Wywiad z Panem Robertem Sienkielem byłym Naczelnikiem Trzeciego Urzędu Skarbowego w Lublinie oraz Sławomirem Borzęckim pracownikiem tegoż urzędu, opowiada o skandalicznej sprawie, która kładzie się cieniem na lubelską skarbowość, która znalazła zakończenie po 80 posiedzeniach sądu. Link poniżej:
https://www.youtube.com/watch?v=_H4BKD_vW0s
Inne artykuły o tej sprawie
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/3302958,byly-naczelnik-iii-us-w-lublinie-ofiara-generacyjnej-zmiany-w-skarbowce-wygrywa-w-sadzie,id,t.html
http://www.nowytydzien.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=16594:szukano-hak%C3%83%C2%B3w-na-o%C3%85%E2%80%BAlep&Itemid=43

Ku przestrodze nas wszystkich Skarbowców.

08 lip 2014, 17:24
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Re: Czystki,czystki (PiS), zmiany,zmiany (PO)
Odświeżam. Wątek dawno zapomniany, a jakoby ciągle aktualny...  

Post sprzed 9 lat:

Nadir                    

Marian 786                    

A jeszcze to straszenie, że rozwiążą i nie nawiążą to coś niebywałego - tak zakręcić tysiące inteligentnych ludzi, że myślą że bez pracy w US nie poradzą sobie.
Trzeba sobie w tym wszystkim uzmysłowić jedno: poza uesami też jest normalne życie. Ludzie, którzy tu nie pracują, też żyją i to niejednokrotnie spokojniej od nas (na więcej ich stać) i nawet nie rozumieją tej naszej skomplikowanej struktury, stanowisk, wytycznych, planów itp. ;-)

PS. Pozdrawiam wszystkich, którzy nie zapomnieli o swoim JA. Też jesteśmy coś warci. Dajmy sobie szansę. Na uesach świat naprawdę się nie kończy. Nie zapominajmy o tym i nie dajmy się. :)

:brawa:
Marian786 - masz 100% racji.
A dla rozluźnienia atmosfery proponuję wierszyk.

Nie jestem przecież ja stary jeszcze!
Choć w spodniach od ślubu już się nie mieszczę...
I na kobietach robię wrażenie...
W ciągu tygodnia rzucę palenie!

Przeczytam Ecco i Ulissesa,
zacznę obracać się w interesach,
zrobię kurs haftu i pilotażu,
i się nauczę śpiewać od razu.

I choć znalazłem sens pracy w biurze,
to drzemią we mnie zdolności duże,
które nie mogą się we mnie ujawnić.
Gdyby nie życie - byłbym dziś sławny!

Jeszcze przeżyję prawdziwą miłość,
PO być może kiedyś będzie rządziło,
Polacy w piłkę Niemców ograją,
nadejdzie czas by sobą się zająć.

I gdy się w końcu z tym już uporam
to nie będę włączał telewizora.
A jeśli się wkurzę, to przed obiadem
na dobre z Polski se gdzie wyjadę.

I KAS mnie nic już nie będzie obchodził!
Takie mi myśli chodzą po głowie.
Bo każdy przecież odczuwa potrzebę,
aby czasami pomarzyć sobie... :rolleyes:

To było tak dawno aż nawet zapomniałem, że sam to napisałem, ale dla pewności przeszukałem google i link prowadzi do viewtopic.php?p=6572#p6572

17 kwi 2016, 10:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 147, 148, 149, 150, 151