Gryfice i Kamień Pom. razem? Łączenie urzędów - tanie Państw
Autor
Treść postu
To o czym tu piszemy ma na razie charakter plotek. Może trzeba byłoby wystąpić z konkretnymi zapytaniami w tych sprawach do "kompetentnych organów"? :mur:
Ostatnio edytowano 07 cze 2007, 13:18 przez Bobi, łącznie edytowano 1 raz
07 cze 2007, 07:48
Zgadzam się z Tobą, powinniśmy wiedzieć, bo dotyczą NAS skarboroboli NIHIL NOVI. :nonono:
Ostatnio edytowano 07 cze 2007, 13:18 przez maximus lex, łącznie edytowano 1 raz
07 cze 2007, 08:40
Może możemy zaśpiewać? "Przyjaciołom elou, elou, elou, elou i każdy dobrze wie, tego co nam zapisane nie da zmienić się... Nic na pewno nie dzieje się przypadkiem, dobrze wiemy, że już tak miało być, elou elou przyjaciołom jak zaciśniętą pięść... elou elou, elou elou Warszawa teraz wie i cała Polska elou, elou, elou, o jo, jo, joj a ja, ja, jaj, Warszawa teraz już wie i cała Polska elou, elou, elou, elou, o, jo,jo, joj, a ja, ja, jaj, tak miało być ło,ło,ło,ło tak miało być, tak być musiało to chyba proste elou, elou, elou, elou".
Ostatnio edytowano 11 cze 2007, 06:46 przez maximus lex, łącznie edytowano 1 raz
09 cze 2007, 20:10
Czy ten artykuł coś WAM przypomina?! Idzie KAS! UWAGA :excl:
Pracownicy supermarketów byli zastraszani.
"Dziennik": Już wiadomo, dlaczego czwartkowy strajk włoski pracowników supermarketów nie wypalił. Pracownikom grożono wyrzuceniem z pracy, demonstracyjnie fotografowano ich i obserwowano, jak pracują. Niektórych "kupiono" obietnicą ekstra premii, jeśli będą uwijać się jak w ukropie. Metody były różne, ale cel jeden: wprowadzenie atmosfery strachu... Presja psychiczna wywierana na ludzi była wręcz nie do zniesienia. W Realu na warszawskim Ursynowie kasjerkom zapowiedziano, że w gotowości czekają wynajęci studenci, aby zastąpić je przy obsłudze klienta.
Ostatnio edytowano 11 cze 2007, 06:47 przez maximus lex, łącznie edytowano 1 raz
10 cze 2007, 22:34
I jednak nas połączą, będzie tylko po jednym koordynatorze w każdym referacie.
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 09:13 przez sliar, łącznie edytowano 1 raz
30 cze 2007, 20:18
To KLOPS dla niektórych osób bo nie będą już potrzebni. Natomiast ludzie do ciężkiej pracy, których jest większość, będą potrzebni.
30 cze 2007, 22:46
(Nie)ciekawie zapowiada się "kuncepcja" łączenia w opolskim... Ile pozostanie z 13-stu dotychczasowych? Poza tym skoro Izba ma liczyć 15 UAS'ów, to...
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 09:14 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
01 lip 2007, 13:45
Myślę, że niektóre obawy zamieszczone na tym forum są przedwczesne. Możliwe, że zlikwidują niektóre us, ale przecież liczby podatników, które te usy obsługiwały nie da się wyeliminować. Wydaje mi się, że łączenie, o którym tu mowa ma przede wszystkim taką zaletę, iż likwiduje komórki, których obowiązki mogą być wykonywane przez komórki us, który je "wchłonie". Chodzi mi m.in. o kadry, księgowość, dział ogólny. A na marginesie: pieniądze na wprowadzenie KAS też skądś trzeba wziąć, a likwidując połowę NUS, ich zastępców i kierownictwa, można sobie wyobrazić jakiego rzędu będą to oszczędności. Wtedy minimalna płaca w sc na poziomie 3-krotności najniższej krajoiwej będzie realna.
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 09:15 przez doal, łącznie edytowano 1 raz
01 lip 2007, 14:28
Przecież nie ma obciążenia pracą w urzędach, to można nas jeszcze stłoczyć i nic się nie stanie. No problem... A tu patrzcie w R. artykuły dot. stażystów i praktykantów. Ilu ich jest w urzędach!? Po co? Skoro jest tak dobrze! A Urząd Skarbowy w Gryficach mieści się w pięknym budynku (można sobie obejrzeć na stronce inter.) i pracują w nim fachowcy i mamy dobre..., to chyba się nad nami ulitują... ?!
Ostatnio edytowano 01 sie 2007, 10:49 przez maximus lex, łącznie edytowano 1 raz