Jak kwalifikujecie w BA w Rejestracji oświadczen majątkowych w pozycji "Fuinkcja/Stanowisko" oświadczenia majatkowe członków zarządu powiatu? Jako "radny powiatu", czy jako "pracownik jednostki samorzadowej", czy też w słowniku trzeba wprowadzic pozycję "członek zarządu powiatu" (jeżeli system pozwoli?)
09 lut 2015, 11:07
Re: Oświadczenia majątkowe członków zarządu powiatu
Radny powiatu to nie to samo co pracownik jednostki samorządowej. Nie zajmuję się oświadczeniami majątkowymi, ale rozróżniłbym wśród radnych powiatu członków zarządu powiatu, bo art. 25c ustawy o samorządzie powiatowym wymienia radnych oraz członków zarządu powiatu, a z art. 27 ust. 2 tej ustawy wynika, że członkiem zarządu może być osoba spoza rady powiatu.
Tak więc nie każdy radny jest członkiem zarządu powiatu i nie każdy członek zarządu powiatu jest jednocześnie radnym powiatowym.
09 lut 2015, 12:41
Czy analizę oświadczen majatkowych radnych, członków zarzadu itp. wprowadzacie do ewidencji czynności sprawdzających w e- orus?
do BA też? (jako wewn czy wychodzące?)
19 lut 2015, 12:41
czy moje pytania sa tak banalne, czy tak debilne:), że nikt nie chce mi odpowiedziedzieć?
20 lut 2015, 10:08
Ja Ci odpowiem. Nie nie wprowadzamy do e-Orusa ponieważ przyjęliśmy zasadę, że tam wprowadzamy tylko czynności sprawdzające z faktycznym udziałem podatnika (wezwanie pisemne, telefoniczne, mailowe, spisany protokół z CS). Do BA- wprowadzamy- w zakładce oświadczenia majątkowe (tam robimy tę analizę). Nie wprowadzamy skończonych już analiz ani jako wewnętrzne, ani jako wychodzące. Jak przychodzi oświadczenie majątkowe to w BA- pracownik ma zakładaną tzw. sprawę- z terminem do załatwienia. To tyle.