Teraz jest 05 wrz 2025, 23:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Pisma pomiędzy urzędami 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 wrz 2010, 07:21

POSTY        194
Post Re: Pisma pomiędzy urzędami
renia                    

A u mnie KP nie robi krzyżówek. Twierdzi że od tego jest komórka Czynności Sprawdzających. Statut swoje a to inny robi

Przeciętnie w co trzeciej kontroli, no może co czwartej  wysyłam wnioski do innych US  o kontrolę lub czynności  i nie jest to moje widzimisię  ale naprawdę uzasadnione. Sama też robię  czynności lub krzyżówki z innych US.  Dogadujemy się z OB  bo też czasem mają trudna sytuację z różnych powodów .
Jednak kontakty międzyludzkie są niezastąpione i bezcenne  :D

24 mar 2014, 19:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA18 kwi 2014, 00:34

POSTY        10

LOKALIZACJAWawa
rick                    

Nie uważacie, że totalnym absurdem jest przesyłanie informacji pomiędzy US'ami za pomocą e-puapu?! Po co mamy resortową pocztę?!

Przepraszam, że się wtrącam, ale jako programista (nie US ale UM) nie mogę nie zapytać: a nie macie jakiegoś elektronicznego obiegu dokumentów czy czegoś podobnego?

22 kwi 2014, 23:17
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lis 2013, 20:03

POSTY        34
rychu                    

Tja, właśnie dostałem wykaz kilkuset imei......... A może ktoś z koleżeństwa podpowie mi jak to u Was gromadzone są informacje na podstawie których udaje się sensownie odpowiedzieć na tego rodzaju zapytania.

Jak gromadzone te przesyłane e-mailami zapytania o podmioty ? No bo informacji o nich szukamy w aplikacjach Poltax i CZM.
U nas to działa na zasadzie "przekładania zwrotnicy": sekretariat -> kierownik PP  -> ja  
W ogóle to uważam za nieporozumienie kierowanie tych zapytań o podmioty do PP. Wrzucam te e-zapytania do utworzonego na te "śmieci" folderu. Negatywnych nie rejestruję, pozytywne rejestruję z automatu w BA na 412.

15 maja 2014, 21:36
Zaawansowany

REJESTRACJA28 lis 2013, 20:03

POSTY        34
elrafal                    

rick                    

Nie uważacie, że totalnym absurdem jest przesyłanie informacji pomiędzy US'ami za pomocą e-puapu?! Po co mamy resortową pocztę?!

Przepraszam, że się wtrącam, ale jako programista (nie US ale UM) nie mogę nie zapytać: a nie macie jakiegoś elektronicznego obiegu dokumentów czy czegoś podobnego?

Ależ owszem, ależ tak. Mamy Intranet, Quasystent i tzw. Bibliotekę Akt, w której rejestruje się pocztę przychodzącą, wychodzącą, zakłada sprawy, wiąże z dokumentami z BA i z Poltax-u. W BA można sprawdzić kto kogo w jakim celu wezwał, do kogo została skierowana sprawa, na jakim jest etapie i czy w ogóle jest jakaś sprawa wobec kogoś kogo akurat sprawdzamy. Jak na razie BA działa lokalnie

15 maja 2014, 21:49
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2