jak możecie wsadzić do koperty np dwa listy i nie zarejestrować jako pisma wychodzącego? Po to jest ta opcja "związany z dokum. BA"
20 cze 2013, 07:36
Re: Biblioteka akt - korespondencja wychodząca
Po to jest ta opcja "związany z dokum. BA"
Wydawało mi się, że ta opcja służy do wiązania z pismem, na które odpowiadamy bo po wpisaniu jego numeru od razu wskakują nam dane adresata, do którego piszemy.
20 cze 2013, 09:00
Też do tego służy:)
20 cze 2013, 13:01
lucy7
Ja wprowadzam jednp pismo, potem jak chcę wprowadzić kolejny to klikam w ikonę "ZWIĄZANY Z DOKUMENTEM BA" i wprowadzam dane drugiego pisma. Na kopercie wpisuję nr dokumentu głównego i związanego. Na wydruku do wysyłki pokazuje się jeden list.
Lucy, ta funkcja nie do tego służy, ta funkcja wiąże dokument wychodzący z przychodzącym. Prawidłowy opis podał wcześniej Interesariusz, a potwierdzili mi autorzy BA.
20 cze 2013, 20:02
Byc może:) nie będę polemizowac bo podręcznika nie czytałam.
21 cze 2013, 07:03
U nas rejestruje się każde pismo. Numer pisma zarejestrowanego jako pierwsze widniej na kopercie. W BA reszta pism ma jako sposób wysłania DOL (czyli dołączony). Na dole w uwagach wpisujemy nr pierwszego pisma (do którego wszystkie poprzednie zostały dołączone). Na zwrotce wpisujemy wszystkie numery pism i numery kancelaryjne. Jakoś to funkcjonuje...