Teraz jest 05 wrz 2025, 21:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
CEIDG-szkolenie 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA24 lut 2013, 17:54

POSTY        41
Post Re: CEIDG-szkolenie
rychu                    

No, powiało nowinką.
Teraz przy każdym wpisie trzeba wpisywać NIP w informacji zwrotnej , bo inaczej nie da się zaakceptować. Nie ma znaczenia że przedsiębiorca podaje swój NIP (no i co z tego że go zna jak jest zniesiony i ma udawać, że go nie zna) a gdy wbić NIP w wyszukiwarkę w CEIDG to wychodzi, że klient już dwa razy zaczynał i likwidował dgosa i cały czas z tym samym NIP (o zgrozo - bo chodziły tu i tam, a zwłaszcza w prasie dobrze poinformowanej w kręgach MF, słuchy, że być może niektórym będą nadawane inne NIP).
Idzie ku lepszemu. Jak wiadomo lepsze jest wrogiem dobrego, ale tu nie ma zastosowania ta zasada bo dobrego nie było.

Jeśli zatwierdzam z pierwszej strony nie wymaga NIP, chyba przegapili tę opcję  :wysmiewacz:

17 mar 2013, 14:24
Zaawansowany

REJESTRACJA24 lut 2013, 17:54

POSTY        41
rychu                    

W sumie to dziwne bo raport ewidentnie zrobiony pod monitoring tych aspektów, ale tak jakby komuś trochę zabrakło inwencji.
Po drugie primo bez dodatkowych uprawnień, pismo w tej sprawie pękło dziś z rana.

Raport dobry ale nie jest dla rejestracji, zrobiony ewidentnie pod monitoring us.
Czy wprowadzasz CEIDG bezzwłocznie do SeRCe ?  palka--==
To się zastanówmy... kontrole resortowe w us w pewnym mieście... boje--==

rychu                    

Co dziwne, gdy zleciłem raport od 01-01-2013, część z wnioskami do weryfikacji wyszła mi pusta a informacyjnych kilkaset, a później gdy pojawiły się nowe wpisy w weryfikacjach były wymienione. Wygląda więc na to, że można zrobić historyczny raport ale będą na nim widoczne jedynie aktualizacje, bez wpisów.

zrobiłam raport 11.03 - 15.03 i wyszły tylko aktualizacje, zapewne dlatego że weryfikacje zostały przykryte kolejnymi wnioskami.(bądź uzupełnione o regony)
Czy u Was osoby z ewidencji działalności z Dzielni/Miast/Gmin też odsyłają przedsiębiorców do konkretnego pracownika urzędu, który zatwierdził wniosek, z pytaniami różnej treści?

17 mar 2013, 14:42
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250
I tak dobrze. że w ogóle udało się Wam utworzyć raport. Ja próbowałam kilka razy i ... zonk

04 kwi 2013, 12:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2