Teraz jest 05 wrz 2025, 13:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Pierwszy Urząd Skarbowy w Radomiu 
Autor Treść postu
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:38

POSTY        1181
Post Pierwszy Urząd Skarbowy w Radomiu

Radom, dnia 30 lipca 2015 r.

NACZELNIK
PIERWSZEGO URZĘDU
SKARBOWEGO
W RADOMIU
1424/SN/061-1/15

SEKCJA KRAJOWA PRACOWNIKÓW SKARBOWYCH NSZZ „S”
ul.Traugutta 52
26-600 Radom
inspektor@hot.pl
rsk@skarbowcy.pl

Zawiadomienie o bezprawnym charakterze postów oraz wezwanie do usunięcia naruszeń.

Niniejszym wskazuję, iż na administrowanym przez Państwa dyskusyjnym forum internetowym o nazwie http://www.skarbowcy.pl znajdują się wpisy, które – poprzez zawarte w nich treści nieprawdziwe lub obraźliwe – naruszają moje dobra osobiste.
Do   tych   wpisów   należą   zawarte   w   dziale   forum   „służba   cywilna”/„etyka   w służbie cywilnej” w wątku „Pierwszy Urząd Skarbowy w Radomiu”. Link: viewtopic.php?f=59&t=3512
Obraźliwe wpisy na forum jednoznacznie stanowią naruszenie dóbr osobistych, a także przestępstwo – pomówienia i zniesławienia.
Osoba korzystająca z forum jako „kobietka111” oraz „hetman” zniesławiła mnie (art.212 §2 k.k.), to znaczy podała nieprawdziwe informacje narażające na poniżenie w opinii publicznej oraz naraziła na utratę zaufania potrzebnego do obejmowania danego stanowiska i wykonywania zawodu.
Przedmiotowe wpisy naruszają moje dobra osobiste. Zawierają treści obraźliwe i nieprawdziwe, naruszające dobre imię i reputację oraz podważają moje kompetencje.
W jednym z wyroków z dnia 19.05.2004r (I CK 636/03) sąd wskazał, że „W orzecznictwie sądów przeważa pogląd, zgodnie z którym, przy ocenie, czy doszło do naruszenia dobra osobistego, decydujące znaczenie ma nie tyle subiektywne odczucie osoby żądającej ochrony prawnej, lecz to – jaka reakcję wywołuje w społeczeństwie zdarzenie, stanowiące podstawie tego żądania. Zdaniem Sądu Najwyższego, przy ocenie, czy doszło do naruszenia dobra osobistego, nie można jednak zupełnie wykluczyć subiektywnego odczucia osoby żądającej ochrony prawnej. Zależy to m.in. od istoty zdarzenia, na które powołuje się osoba uważająca, że nastąpiło naruszenie jej dóbr osobistych”.
Jednocześnie pragnę zwrócić uwagę na fakt, iż w pewnych przypadkach administrator forum internetowego może ponieść odpowiedzialność za treści umieszczane przez użytkowników. Są to przypadki, gdy administrator wie o bezprawnym charakterze zamieszczonej informacji na forum i mimo to jej nie usuwa oraz gdy pomimo zawiadomienia go o znajdujących się na forum informacjach o bezprawnym charakterze, nie usuwa ich.
Jak uznał Sąd Apelacyjny w jednym z orzeczeń, „jeśli właściciel strony internetowej jest świadomy bezprawności wpisów, to ma obowiązek natychmiast je usunąć; jeśli tego nie zrobi – ponosi odpowiedzialność.”
Mając powyższe na uwadze, wzywam do usunięcia wskazanego wątku z forum internetowego w terminie 3 dni od dnia otrzymania niniejszego wezwania. W przypadku bezskutecznego upływu zakreślonego terminu podejmę przewidziane prawem kroki w celu ochrony dóbr osobistych.
Jednocześnie nadmieniam, że Prokuratura Rejonowa w Radomiu wszczęła dochodzenie pod sygnaturą 1Ds 402/15 w sprawie zniesławienia i znieważenia mojej osoby za pośrednictwem internetu na forum portalu http://www.skarbowcy.pl poprzez zamieszczenie szeregu nieprawdziwych i obrażających wpisów, tj. art.212 §2 k.k. w zb. z art.216 §2k.k. w zw. z art.11 §2 k.k.

Otrzymują:
1.        Adresat
2.        A/a

30 lip 2015, 19:08
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:38

POSTY        1181
Post Re: Pierwszy Urząd Skarbowy w Radomiu

SK/143/2015                                                 Radom, 2015-07-30

Pan
Piotr Stysiek
Naczelnik
Pierwszego Urzędu Skarbowego
w Radomiu

W odpowiedzi na pismo 1424/SN/061-1/15 z 30 lipca 2015 roku uprzejmie dziękuję za przekazaną informację.

Informuję jednocześnie, co następuje.

Wątek wskazany w ww. piśmie („Pierwszy Urząd Skarbowy w Radomiu”) został niezwłocznie zarchiwizowany i jest niedostępny dla użytkowników na forum skarbowcy.pl.
       Zagadnienia poruszone w tym wątku, a w szczególności zarzuty postawione przez anonimowych autorów Panu Naczelnikowi, zostaną sprawdzone poprzez ustalenie faktów (zebranie materiałów dotyczących nagradzania, wykorzystywania samochodu służbowego oraz organizacji pracy w nieistniejącym już wydziale zamiejscowym IS Warszawa w Radomiu) – stosowne pisma zostały już do odpowiednich organów wysłane, prowadzone są także inne czynności w sprawie.
Materiały uzyskane w trakcie czynności wyjaśniających zostaną opublikowane na portalu skarbowcy.pl, co umożliwi Panu – jeżeli stawiane przez piszących posty autorów zarzuty nie potwierdzą się - podjęcie odpowiednich kroków prawnych w stosunku do osób, które szkalowały Pana Naczelnika.
       W przypadku potwierdzenia zarzutów, materiały, wraz z odpowiednimi wnioskami i sugestiami, zostaną skierowane do właściwych organów, w celu podjęcia odpowiednich kroków, a wątek („Pierwszy Urząd Skarbowy w Radomiu”) - zostanie przywrócony do wglądu użytkownikom forum (w całości lub w tej części, w której zarzuty potwierdzą się).

Wyrażam jednocześnie mniemanie, że zarówno szybkość działania w sprawie, jak i podjęte kroki satysfakcjonują Pana Naczelnika w pełni.

Do wiadomości:
-użytkownicy http://www.skarbowcy.pl

30 lip 2015, 19:11
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 wrz 2013, 15:24

POSTY        61
jeżeli moja wypowiedź była obraźliwa to przepraszam, emocje biorą górę
ale fakty przedstawione w moich wypowiedziach są w pełni prawdziwe
zatem spotkamy się w sądzie
i to nie pierwszy raz

zastanawiające, że nie wskazano w jakiej części, czy może w całości wpisy są nieprawdziwe lub poniżające ?
i tak kończą się negatywne wypowiedzi przeciwko swojemu NUS'owi
ciekawa forma obrony, poinformuję o wynikach sprawy
zobaczymy co na to sąd  :wysmiewacz:

30 lip 2015, 19:40
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 wrz 2013, 15:24

POSTY        61
ręczę, że  moje wypowiedzi miały w zamiarze propagowanie prawdy
czemu zatem całą wypowiedź zanegowano - to chyba nielegalne, aby całą wypowiedź kwestionować - prawo wypowiedzi

30 lip 2015, 22:15

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Współczuję Ci. Wiem jak trudno przebić się z żądaniem żeby respektowano nie tylko prawa ważniaków na stołkach ale również prawa szeregowych pracowników. Wiem też jak trudno pogodzić się z bezsensownymi żądaniami i decyzjami przełożonych. Ja pożegnałem się z aparatem głównie dlatego, że kompletnie przestano mnie słuchać, a też zaczęto wyłącznie wydawać polecenia. Za często słyszałem - wykonać, bez dyskusji. Komuś się widocznie administracja z wojskiem popier... Dotyczyło to zarówno pracy merytorycznej jak i upominania się o sprawiedliwe traktowanie moich podwładnych. Jestem już za stary by jakaś wypindrzona pinda traktowała mnie jak gówniarza. Teraz te niezwykłe persony, przekonane o swojej ważności, mogą co najwyżej cmoknąć mnie w ...

Mam tylko nadzieję, że wiesz o czym piszesz. Nie poddawaj się, to że pojechałeś ostro będzie usprawiedliwione o ile masz słuszne powody do tego typu zachowania. Widzę, że związki postanowiły Ci pomóc. To poparcie jest bezcenne. Bez niego byłbyś przegrany już teraz, niezależnie od swoich racji. Cytując klasyka - sorry, ale taki mamy klimat.

31 lip 2015, 21:48
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465
avacs                    

Wiem też jak trudno pogodzić się z bezsensownymi żądaniami i decyzjami przełożonych. Ja pożegnałem się z aparatem głównie dlatego, że kompletnie przestano mnie słuchać, a też zaczęto wyłącznie wydawać polecenia. Za często słyszałem - wykonać, bez dyskusji. Komuś się widocznie administracja z wojskiem popier... Dotyczyło to zarówno pracy merytorycznej jak i upominania się o sprawiedliwe traktowanie moich podwładnych.

Ja też z podobnych powodów odszedłem. Dodatkowo jeszcze i z finansowych.
Ty pracowałeś w UKSie, ja w USie...

Hetman trzymaj się. W razie czego podąż naszym śladem ;)  
A Prawda jest najważniejsza. Ona, wbrew przysłowiom, zawsze jest tylko jedna. :piwo:

PS. Ta ranga "skarbowiec" jest już dawno nieaktualna :D

Ostatnio edytowano 02 sie 2015, 21:30 przez kominiarz, łącznie edytowano 2 razy

02 sie 2015, 21:28
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA08 cze 2015, 21:20

POSTY        5
witam serdecznie
ciekawa jestem co w sprawie ?
nic nie słychać
miała być afera i jakoś nic się nie dzieje, jeszcze wolna jestem i nic nie wiem o jakimś zagrożeniu tego stanu

27 wrz 2015, 22:56

REJESTRACJA01 lip 2015, 07:55

POSTY        8
To istotą czytania skarbowców jest dla Ciebie szukanie afer palka--==

27 wrz 2015, 23:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 8 ]