Teraz jest 04 wrz 2025, 04:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 167 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Ocena okresowa członka korpusu służby cywilnej 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA07 gru 2015, 15:23

POSTY        81
Post Re: Ocena okresowa członka korpusu służby cywilnej
Czy to prawda, że w związku z powstaniem KAS, wszyscy będziemy mieli ocenę okresową do końca br.

08 sie 2016, 14:27
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 mar 2009, 13:26

POSTY        22
Witam,
Chciałem zapytać czy kiedykolwiek, ktokolwiek pokusił się o uzyskanie informacji z poszczególnych IS na temat liczby mianowań otrzymanych przez urzędników sc na kolejne stopnie z podziałem na lata i co najważniejsze z podziałem na IS i poszczególne urzędy. Tajemnicą poliszynela jest, że od kilku lat zalecana jest powściągliwość w ocenach okresowych, żeby nie było konieczności występowania z wnioskami o przyznanie kolejnego stopnia sc. Jednak z moich obserwacji/informacji wynika, że mimo to w ostatnich latach w IS urzędnicy otrzymują kolejne stopnie, zaś w innych urzędach jest to notorycznie blokowane. Zatem może ciekawą lekturą byłaby informacja jak kształtują się "awanse" urzędników zatrudnionych w IS na tle "awansów" urzędników zatrudnionych w innych urzędach. Zaryzykuję twierdzenie, że odpowiadając na takie zapytanie większość dyrektorów dostałaby lekkich wypieków na twarzy.

10 sie 2016, 12:28
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
marcinekmk                    

Chciałem zapytać czy kiedykolwiek, ktokolwiek pokusił się o uzyskanie informacji z poszczególnych IS na temat liczby mianowań otrzymanych przez urzędników sc na kolejne stopnie z podziałem na lata i co najważniejsze z podziałem na IS i poszczególne urzędy.

Wystarczy złożyć wniosek w trybie Informacji Publicznej: :czytaj:

marcinekmk                    

Zaryzykuję twierdzenie, że odpowiadając na takie zapytanie większość dyrektorów dostałaby lekkich wypieków na twarzy.

Powinna, ale czy dostałaby?  :blush:

10 sie 2016, 21:05
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 21:39

POSTY        291
marcinekmk                    

Witam,
Chciałem zapytać czy kiedykolwiek, ktokolwiek pokusił się o uzyskanie informacji z poszczególnych IS na temat liczby mianowań otrzymanych przez urzędników sc na kolejne stopnie z podziałem na lata i co najważniejsze z podziałem na IS i poszczególne urzędy. Tajemnicą poliszynela jest, że od kilku lat zalecana jest powściągliwość w ocenach okresowych, żeby nie było konieczności występowania z wnioskami o przyznanie kolejnego stopnia sc. Jednak z moich obserwacji/informacji wynika, że mimo to w ostatnich latach w IS urzędnicy otrzymują kolejne stopnie, zaś w innych urzędach jest to notorycznie blokowane. Zatem może ciekawą lekturą byłaby informacja jak kształtują się "awanse" urzędników zatrudnionych w IS na tle "awansów" urzędników zatrudnionych w innych urzędach. Zaryzykuję twierdzenie, że odpowiadając na takie zapytanie większość dyrektorów dostałaby lekkich wypieków na twarzy.

Aż się prosi by sprawozdanie szefa służby cywilnej za dany rok rozbudować w jakich organach ocenia się urzędników powyżej oczekiwań a w jakich ocenia się na poziomie. Nawet z tegorocznego sprawozdania można wyczytać, że ogólnie urzędnikom przyznaje się oceny powyżej, tyle że w administracji podatkowej na ocenach się oszczędza o czym wiemy. Jak widać są równi i równiejsi.

11 sie 2016, 20:17
Zaawansowany

REJESTRACJA02 lip 2011, 11:05

POSTY        74
marcinekmk                    

Witam,

Mój DIS powinien dostać wypieków, ale ze wstydu. W mojej IS od lat funkcjonuje zakaz przyznawania ocen powyżej oczekiwań, podczas gdy w urzędach Naczelnicy nie nakładali żadnych ograniczeń. W wyniku tego w IS nikt od lat nie dostał II stopnia (mają je ci, którzy przeszli z US już z II st.), natomiast w podległych US urzędnicy mają przeważnie II albo III stopień.

21 sie 2016, 19:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 wrz 2013, 21:59

POSTY        41
Kto otrzymał kolejny stopień  w Podkarpackim Urzędzie Skarbowym w Rzeszowie  z okresie panowania Pani Naczelnik Joanny Chwostek -  na pewno pochodzący z Łańcuta lub okolic, koleżanki i koledzy, znajomi z uczelni prywatnej. A kto nie był w układzie to tkwi i ma nadzieję - rozliczyć ten folwark i wyciągnąć konsekwencje w stosunku do kierowników również. Odchodzący z administracji skarbowej W. Kuśnierz - dyr. IS w Rzeszowie co zrobił przed odejściem  - swoim zaufanym urzędnikom  przyznał kolejny stopień - a komu to można sprawdzić w IS Rzeszów - a komu to wiadomo - na pewno nie przypadkowym  i ambitnym lecz - z poszlakowana opinią US - Stalowa Wola - Pani Naczelnik  itp.

22 sie 2016, 07:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2014, 11:47

POSTY        61
@Kostek1 myślisz, że będzie to łatwe? Uda się "ruszyć" ludzi byłego DIS'a (obecnie sędziego)? Zaskoczeniem ogromnym dla wszystkim było odwołanie Naczelnika z PUS. To obudziło nadzieję - oby się tylko na niej nie skończyło.

23 sie 2016, 08:26
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 wrz 2013, 21:59

POSTY        41
Czy na Podkarpaciu  uda się rozbić układ  - mamy nadzieje  - wystarczy  przeanalizować oceny okresowe  - 2010 - 2015 i wyciągnąć wnioski - kto był w układzie byłego Pana Dyrektora Izby Skarbowej w Rzeszowie, komu i kiedy przyznawano kolejne  stopnie urzędnika służby.

23 sie 2016, 12:41
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2014, 11:47

POSTY        61
@Kostek1 ale w podkarpackiej IS doskonale ludzie wiedzą kto był w gronie ulubieńców. Tylko czy teraz oni coś stracą? Chyba nie. Może trochę wpływy, ale wywindowane płace im zostaną. A co z resztą? A co z tymi co ulubieńcami nie byli? Doczekają sprawiedliwości?

24 sie 2016, 06:02
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Wkrótce czeka mnie kolejny raz ocena okresowa. Ciekawe czy dzięki "dobrej zmianie" skończono z permanentnym zaniżaniem ocen dla USC?

05 gru 2016, 19:48
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 kwi 2011, 19:43

POSTY        41
hmmm a mnie zżera ciekawość, czy powstanie KAS jest przesłanką do przeprowadzenia oceny okresowej?

05 gru 2016, 22:36
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 cze 2010, 17:11

POSTY        12
Prosiłbym o wyjaśnienie następującej sprawy:
w związku z wejsciem KAS od 1 III 2016 zgodnie z art. 181 przepisów wprowadających ... mają być przeprowadzone oceny okresowe. Jak to ma się w odniesieni do ustawy o służbie Cywilnej.
Ostatnią ocenę miałem 14 miesięcy temu. Kolejną mam wyznaczoną na IX. Nie wim kiedy będą mi ją robić, całkiem się w tym pogubiłem może ktoś mi pomoże to wyjaśnić.
Z góry dziękuję za pomoc.

26 sty 2017, 20:53
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 paź 2016, 10:48

POSTY        133
Wszyscy (nie tylko usc) będą ocenieni przed 28.02 jeżeli do tego dnia minęło 12 m-cy od ostatniej oceny.

27 sty 2017, 07:06
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
supersaper                    

Wkrótce czeka mnie kolejny raz ocena okresowa.
Ciekawe czy dzięki "dobrej zmianie" skończono z permanentnym zaniżaniem ocen dla USC?

Hahaha! Mnie również wkrótce czeka kolejna ocena okresowa. I też jestem ciekaw czy będzie kolejna ocena "na poziomie" - uznana jako "bardzo dobra", bo przecież "na poziomie", a nie "poniżej poziomu". Ale to będzie już moja ostatnia ocena, więc nawet "znacznie powyżej poziomu" nie "grozi" podwyższeniem mnie na II stopień usc, bo kolejnej po prostu już nie będzie...

28 sty 2017, 22:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 167 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona