No kiedy, po prostu witki opadają, zero informacji, czy jak nas zaprzysięgną w listopadzie to dostaniemy dodatek od grudnia ? Wrr zeźliłbym się.
Ostatnio edytowano 26 paź 2006, 21:00 przez Raptus, łącznie edytowano 1 raz
22 paź 2006, 17:54
Raptus
... czy jak nas zaprzysięgną w listopadzie to dostaniemy dodatek od grudnia ? Wrr zeźliłbym się.
Czyż w całej tej zabawie w S.C. chodziło o kasę?
22 paź 2006, 18:24
No przecież nie o nobilitację. :rotfl:
____________________________________ <!--coloro:#000000--><span style="color:#000000"><!--/coloro-->Kiedy państwo czyni pracę absurdalnie drogą, obywatele ratują się zdrowym rozsądkiem.<!--colorc--></span><!--/colorc-->
Ostatnio edytowano 23 paź 2006, 11:56 przez Andrzej, łącznie edytowano 1 raz
22 paź 2006, 19:28
Spokojnie, drodzy, już niedługo będziecie w ekstazie.
22 paź 2006, 19:45
Nie tylko o kasę, ale nie ma co ukrywać, że parę złotych się przyda.
22 paź 2006, 19:55
Witam Skarbowców! Wydawało mi się, że dodatek służby cywilnej przysługuje od listopada... Mam rację, czy nie Może czegoś nie wiem. Chciałabym wiedzieć o terminie mianowania przynajmniej tydzień wcześniej.
Ostatnio edytowano 23 paź 2006, 12:03 przez Ola, łącznie edytowano 1 raz
22 paź 2006, 20:40
Raptus
No kiedy, po prostu witki opadają, zero informacji, czy jak nas zaprzysięgną w listopadzie to dostaniemy dodatek od grudnia ? Wrr zeźliłbym się.
Zakładając tematy zajrzyjcie jednak do archiwum i dodajcie link jeśli temat był już poruszany i sporo już zostało tam napisane. <a href="http://www.skarbowcy.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=702&start=540&postdays=0&postorder=asc&highlight=" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/index.php?name=PNp...&highlight=</a>
Co do meritum, w pełni się z Tobą zgadzam. Nóż w kieszeni się otwiera i, co gorsze, co roku jest to samo.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 23 paź 2006, 19:08 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
22 paź 2006, 20:54
Nie jest tak źle, gdyż rok temu mianowanie było z dniem 1 grudnia - i kasa też!!! Więc byliśmy miesiąc w plecy! Za to urlop - dodatkowe 6 dni - cyknęły w pełnym wymiarze! Na święta jak znalazł!!!
22 paź 2006, 21:07
Parę dni temu zadaliśmy pytanie. <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Urząd Służby Cywilnej Wydział Legislacyjno-Prawny wlp@usc.gov.pl <!--sizec--></span><!--/sizec--> Uprzejmie proszę o wyczerpującą odpowiedź na następujące pytania: Sprawa dotyczy pracownika urzędu skarbowego z 10-letnim stażem pracy w administracji publicznej. W roku 2006 roku przystąpił on do egzaminu na urzędnika służby cywilnej i uzyskał ilość punktów gwarantujących mianowanie w 2006 roku. Z posiadanej przez pracownika informacji wynika, że zostanie on mianowany na urzędnika służby cywilnej z dniem 1 listopada 2006 roku. Zgodnie z art. 88 tracącej moc z dniem 27 października br. ustawy z dnia 18 grudnia 1998 roku o służbie cywilnej (Dz. U. z 1999 r. Nr 49, poz. 483 ze zm.) urzędnikowi służby cywilnej zatrudnionemu w służbie cywilnej przez okres nie krótszy niż 10 lat przysługuje corocznie dodatkowy urlop wypoczynkowy w wymiarze 6 dni roboczych, a po 20 latach pracy w służbie cywilnej - w wymiarze 12 dni roboczych. Art. 113 ustawy z dnia 24 sierpnia 2006 roku o służbie cywilnej (Dz. U. Nr 170, poz. 1218) mający wejść w życie z dniem 27 października 2006 roku stanowi, iż w 2006 roku mianowań urzędników służby cywilnej dokonuje się na dotychczasowych zasadach, z tym że mianowań dokonuje Prezes Rady Ministrów. Art. 116 stanowi zaś, iż osoby, które nabyły uprawnienia do dodatkowego urlopu wypoczynkowego, o którym mowa w art. 88 ustawy z dnia 18 grudnia 1998 roku o służbie cywilnej, zachowują swoje uprawnienia do dnia 31 grudnia 2006. 1. CZY ŚWIETLE POWOŁANYCH WYŻEJ PRZEPISÓW OSOBA Z 10-LETNIM STAŻEM PRACY W ADMINISTRACJI PUBLICZNEJ MAJĄCA BYĆ MIANOWANA NA URZĘDNIKA SŁUŻBY CYWILNEJ Z DNIEM 1 LISTOPADA 2006 ROKU NABĘDZIE W 2006 ROKU PRAWO DO DODATKOWEGO URLOPU WYPOCZYNKOWEGO? 2. DLACZEGO URZĄD SŁUŻBY CYWILNEJ WYZNACZYŁ TERMIN MIANOWANIA CZŁONKA KORPUSU SŁUŻBY CYWILNEJ , KTÓRY PRZESZEDŁ Z POMYŚLNYM SKUTKIEM POSTĘPOWANIE KWALIFIKACYJNE NA URZĘDNIKA SŁUŻBY CYWILNEJ POD RZĄDAMI USTAWY KORZYSTNIEJSZEJ, WYZNACZA TERMIN MIANOWANIA POD RZĄDAMI USTAWY MNIEJ KORZYSTNEJ DLA PRACOWNIKA I CZY JEST MOŻLIWOŚĆ PRZYSPIESZENIA TEGO MIANOWANIA ?
<!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->z up. Rady Sekcji Krajowej PRZEWODNICZĄCY Tomasz Ludwiński<!--sizec--></span><!--/sizec--> <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Jak na razie cisza...
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
Ostatnio edytowano 22 paź 2006, 21:40 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz
22 paź 2006, 21:39
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Ufo: No właśnie, a ja do końca tygodnia będę odcięty od wszelkich informacji na ten temat :wsciekly: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Bez przesady... a kawiarnie internetowe?
Btw. zastanawiające jest podejście (a raczej jego brak) do tematu Urzędu SC/KPRM. Chyba świadczy to poniekąd o nieco lekceważącym nastawieniu do nowych "zasobów kadrowych". Ale cóż, jak nie doorn'a afera językowa rok wcześniej, to trzymanie w tajemnicy teraz...
Szkoda słów...
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 23 paź 2006, 13:27 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
23 paź 2006, 13:11
Ja w dniu dzisiejszym dzwoniłem do dep.prawno-organizacyjnego kprm i miła pani poinformowała mnie, że wstępnie mianowanie jest planowane 8 listopada. Pytałem również, czy będziemy informowani, ale pani nie umiała mi odpowiedzieć. Pozdrawiam i do zobaczenia na mianowaniu.
Ostatnio edytowano 23 paź 2006, 14:00 przez Auvi, łącznie edytowano 1 raz
23 paź 2006, 13:57
Potwierdzam, mnie z kolei odpowiedzieli, że mianowania na początku listopada.
23 paź 2006, 14:55
A co będzie jak endrju warhol będzie nam Nowym Urzędasom gratulował z powodu mianowania :blink: