Teraz jest 06 wrz 2025, 17:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 125 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Kiedy mianowanie? 
Autor Treść postu

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

W zeszłym roku wszystkie zdjęcia pojawiły się po jakimś czasie na stronach USC.

Teraz po jakimś czasie zniknie strona usc.

A ten pan z kucykiem robił zdjęcia dla wiadomych służb.

10 lis 2006, 15:18

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Nie bardzo: KPRM Departament Służby Cywilnej == <a href="http://www.usc.gov.pl/" target="_blank">http://www.usc.gov.pl/</a>

No nie wiem czy nie bardzo. To nie jest już strona Urzędu Służby Cywilnej.
Choć oczywiście traktująca merytorycznie o tym samym.

Fakt, iż posługuje się tym samym adresem www i przejęto archiwum starej strony - nie oznacza także, że będzie taka sama, jak poprzednia.

10 lis 2006, 15:51
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:43

POSTY        153

LOKALIZACJAkongo

Podpisywanie aktów mianowania na podstawie wewnętrznego upoważnienia organizacyjnego Kancelarii to dość daleko idąca interpretacja.

Spokojnie, jednak jest to prawidłowe, jednak niesmak pozostaje...

Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 14:29 przez mariopiekario, łącznie edytowano 1 raz

10 lis 2006, 17:00
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 paź 2006, 19:25

POSTY        50
Czy ktoś wie, czy ten numerek w prawym dolnym rogu aktu mianowania XX/2006, to coś oznacza? Miejsce wg punktacji, alfabetycznie czy jednak nic?

Znaczek może i ładny, ale szkoda marynary - robi dziury.

Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 14:30 przez ziko, łącznie edytowano 1 raz

10 lis 2006, 19:06

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Zazdrość przez Ciebie przemawia wjawor. :)

To tak, jak wczoraj 3/4 osób, które mi gratulowało mówiło z nadzieją w głosie: ale wskaźniki dodatków to macie 0,1... bo słyszałem.

A niby czego miałbym Ci zazdrościć. Ty musisz szefowi w d... włazić, by zgodził się na jakąkolwiek próbę podratowania budżetu domowego.
Ja o zgodę szefa na zagranie w LOTTO prosić nie muszę.

Kasy nigdy nikomu nie zazdrościłem. Wiedzy czasami, ale akurat tu (powiem nieskromnie) nie mam kompleksów. Jedynego, czego zazdroszczę urzędnikom sc., to znajomości języków obcych. Z tym faktycznie mam problem.

Czy poruszony właściwie nie przeze mnie podpis "upoważnionego" to tylko akademickie rozważania, pewnie się niebawem przekonamy.
Ja pamiętam z niedawnej przeszłości problem z uprawnieniem do podpisywania upoważnień do kontroli przez Zastępców Naczelnika. Rozwiązany jednak nowelizacją Ordynacji, ponieważ ustawowego upoważnienia wcześniej do tej czynności nie posiadali.
Tak się składa, że to ustawa nadająca jakieś uprawnienia (także Premierowi, choć może Premiera z PiS to nie dotyczy) musi też regulować, czy swoje kompetencje ma prawo przekazać komuś innemu.
Jakie skutki niesie to dla nowomianowanych urzędników - czas pokaże.
Natomiast, w przypadku podpisującego być może mamy do czynienia z przekroczeniem kompetencji. Jako urzędnicy sc., mam nadzieję, że wiecie, co w takim przypadku obowiązani jesteście zrobić.

Ostatnio edytowano 11 lis 2006, 14:46 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

10 lis 2006, 19:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:59

POSTY        63
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Art. 8. 1. Prezes Rady Ministrów sprawuje nadzór nad służbą cywilną w zakresie zawodowego, rzetelnego, bezstronnego i politycznie neutralnego wykonywania zadań państwa.
2. Prezes Rady Ministrów, w drodze zarządzenia, może wydawać wytyczne i polecenia w zakresie przestrzegania zasad służby cywilnej.
3. Zadania z zakresu służby cywilnej realizuje, z upoważnienia Prezesa Rady Ministrów, Szef Kancelarii Prezesa Rady Ministrów, w tym w szczególności:
1)  nadzoruje przestrzeganie zasad służby cywilnej;
2)  upowszechnia informacje na temat służby cywilnej, w tym o wolnych stanowiskach pracy w służbie cywilnej;
3)  kieruje procesem zarządzania kadrami w służbie cywilnej;
4)  gromadzi informacje o korpusie służby cywilnej;
5)  planuje i nadzoruje wykorzystanie środków, o których mowa w art. 6 ust. 1;
6)  planuje, organizuje i nadzoruje szkolenia centralne w służbie cywilnej.

Art. 27. 1. Mianowań dokonuje się w ramach limitu, o którym mowa w art. 6 ust. 1.
2. Prezes Rady Ministrów dokonuje w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej mianowania pracownika służby cywilnej, który ukończył w danym roku postępowanie kwalifikacyjne z liczbami punktów wyższymi od liczb punktów, o których mowa w art. 22 ust. 7, i z miejscem uprawniającym do mianowania lub ukończył Krajową Szkołę Administracji Publicznej.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Wygląda, że faktycznie, możemy sobie wsadzić te świstki do szafy.

<!--coloro:#000000--><span style="color:#000000"><!--/coloro-->Kiedy państwo czyni pracę absurdalnie drogą, obywatele ratują się zdrowym rozsądkiem.<!--colorc--></span><!--/colorc-->

13 lis 2006, 00:36
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:52

POSTY        65
1800 urzędników z całej Polski otrzymało akty mianowania i złożyło ślubowanie, a na stronie ministerialnej ani jednej fotki, chociaż biegał pan z obiektywem. Szkoda.

Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 23:45 przez Raptus, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 21:55
Znawca

REJESTRACJA29 paź 2006, 18:12

POSTY        118
Zdjęć nie ma... nie szkodzi. Najgorsze, że, jak się okazuje, nasze mianowania są tyle warte, co zeszłoroczny śnieg. Wypłacą nam dodatki a potem każą zwracać z odsetkami... Ręce opadają jak zwykle.

Ostatnio edytowano 16 lis 2006, 23:45 przez Nipani, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2006, 23:00
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:43

POSTY        153

LOKALIZACJAkongo
W końcu opublikowano tegoroczne pytania z postępowania kwalifikacyjnego.
Można sobie przypomniec pytania ze sprawdzianu wiedzy oraz pracę pisemną.
Klucz oceny jest tak pokrętny, że aż dziwię się, że mi się udało :blink:
Natomiast pierwsza część nadal nie została opublikowana.
Pewnie znów się gdzieś powtórzy... :rotfl:
Może w KSAP-ie. ;)

Ostatnio edytowano 22 lis 2006, 00:13 przez mariopiekario, łącznie edytowano 1 raz

21 lis 2006, 23:19
Początkujący

REJESTRACJA07 lis 2006, 14:53

POSTY        9
Zdjęcia z tegorocznego mianowania są już umieszczone na stronie Służby Cywilnej. Ale tylko ci z pierwszych rzędów są na nich.

Ostatnio edytowano 22 lis 2006, 09:53 przez Goha, łącznie edytowano 1 raz

22 lis 2006, 09:32
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 12:58

POSTY        1
Czy tegoroczni urzędnicy mianowani powinni również wypełniać kwestionariusz zgłoszenia do państwowego zasobu kadrowego i wysłać go Warszawy?
Czy wpisani zostaną automatem?
Z ustawy jasno to nie wynika.

Ostatnio edytowano 04 gru 2006, 13:57 przez alora, łącznie edytowano 1 raz

04 gru 2006, 11:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 125 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona