Dni wolne od pracy w urzędach administracji rządowej
Autor
Treść postu
Re: Dni wolne od pracy w urzędach administracji rządowej
supersaper
Nie myślałem, że jest jeszcze IAS w której tak kiepsko znają uwarunkowania pracy USC.
Niespodzianka
Ale dzięki za potwierdzenie, że ten tok rozumowania nie jest do d**y.
14 cze 2017, 06:48
Od kiedy to USC nie mogą pracować w godzinach nadliczbowych, tj. ponad standardowe 8h dziennych? Wręcz mają taki obowiązek tylko nie zalicza im się ich jako nadgodziny i nie mogą ich odzyskać. W zamian USC ma dodatkowy urlop którego zwykły urzędas nie ma.
14 cze 2017, 07:02
A inwalidzi nie dość, że mają dodatkowy urlop, to jeszcze mają dodatkowy dzień wolny, bo w sobotę nie mogą pracować.
____________________________________ Akacja
14 cze 2017, 07:45
paoloss
Od kiedy to USC nie mogą pracować w godzinach nadliczbowych, tj. ponad standardowe 8h dziennych? Wręcz mają taki obowiązek tylko nie zalicza im się ich jako nadgodziny i nie mogą ich odzyskać. W zamian USC ma dodatkowy urlop którego zwykły urzędas nie ma.
Pewnie że mogą. I pewnie pracują. W tej sytuacji chodziło mi jednak o inną kwestię.
14 cze 2017, 07:59
koksa3
A inwalidzi nie dość, że mają dodatkowy urlop, to jeszcze mają dodatkowy dzień wolny, bo w sobotę nie mogą pracować.
Zazdrościsz?
14 cze 2017, 08:35
koksa3
Doceń to co Ty masz (bo zakładam, że nie jesteś inwalidą) i odczep się od tych Bogu ducha winnych ludzi. Nie życzę Ci, abyś mógł/mogła kiedykolwiek skorzystać z dodatkowych urlopów i wolnych dni z powodu bycia inwalidą. No chyba, że bardzo chcesz doświadczyć tych luksusów, to sobie coś amputuj i załatwione.
14 cze 2017, 09:07
koksa3
Chcesz się zamienić?
14 cze 2017, 12:56
koksa3
Przeczytaj to uważnie cwaniaczku, oddaje Ci całe 10 dni z tytułu mojej niepełnosprawności, oddaje Ci nawet wolną sobotę, nie zapomnij tylko zabrać mojej choroby. Pozdrawiam
____________________________________ Boże ratuj... bo pomysły góry przewyższają moje siły.
14 cze 2017, 22:27
Nie zazdroszczę, ale zaprawdę powiem wam sprawiedliwe to nie jest.
____________________________________ Akacja
16 cze 2017, 17:03
koksa3
Nie zazdroszczę, ale zaprawdę powiem wam sprawiedliwe to nie jest.
Jak widać dalej żal dupę Ci ściska, dlatego podkręce Cie bardziej... "Niepełnosprytni" mają prawo pracować 7 godzin dziennie (oczywiście bez uszczuplenia w wynagrodzeniu)
____________________________________ Boże ratuj... bo pomysły góry przewyższają moje siły.
16 cze 2017, 22:24
Hehehe to czara goryczy się przelała i teraz KOKSA3 coś sobie utnie i będzie korzystać z tych przywilejów, których tak zazdrości.
17 cze 2017, 07:20
Ja nie zazdroszczę! Niepełnosprawności nie zazdroszczę. Rzecz w tym, że "niepełnosprawność" nie jedno ma imię. Byłby skończonym niedelikutasem, ten kto wyrzucałby dodatkowe przywileje osobom niepełnosprawnym. Faktycznie niepełnosprawnym. Jest jednak zauważalna grupa osób, które dzięki znajomościom w pcpr załatwiają sobie orzeczenia "ortopedyczne", i które tym się różnią od innych latami skrzywiających sobie kręgosłupy przed monitorami pracowników, że są na tyle cwane i umocowane, że załatwiły sobie papier. W ZUS-ie ich dolegliwości wywołałyby u orzecznika rozbawienie przeistaczające się w chichot. Sprytu i układu już można pozazdrościć. Zwłaszcza, że w obecnych realiach to zespół cech istotniejszy jeszcze bardziej, niż w ciągu paru ostatnich lat.
A, i nie zazdroszczę, bo sam jestem opiekunem osoby niepełnosprawnej, dziecka. I całość pomocy państwa wynosi 153PLN/mc. Na waciki.
22 cze 2017, 18:56
Najpierw "zmusili" do przymusowych długich weekendów, a teraz szukają "ofiar" które przyjdą do pracy w sobotę, wygląda jak dosłowna łapanka, tak było w maju, tak było w czerwcu i pewnie tak będzie we wrześniu a wystarczyło dać ludziom wybór
Co do niepełnosprawności nie wiem jak wygląda to u Was u nas na 7 osób, może dwie faktycznie potrzebują tych "przywilejów" reszta ma na zasadzie "załatwiłem/am sobie", z drugiej strony wychodzę z założenia, że ja nie tracę na tym, że ktoś zyskuję, zdecydowanie wolę pracować 5 dni w tygodniu po 8 godzin niż parać się z niepełnosprawnością taką czy inną nawet jeżeli jest ona trochę "naciągana".
26 cze 2017, 09:05
Jak nie było wolnych długich weekendów to było narzekanie, że inne urzędy mają wolne a my nie, teraz jest narzekanie, że zmuszają do wolnych długich weekendów. Tak źle i tak niedobrze. Jak by dali wybór to też byłoby źle bo przecież urząd musiałby pracować normalnie i każda komórka musiałaby mieć obsadę na piątek i na sobotę i też byłyby awantury kto kiedy ma pracować. Ludzie! Ogarnijcie się trochę.