Teraz jest 05 wrz 2025, 21:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 939 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 68  Następna strona
"Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dziesiątkowanie urzędników 
Autor Treść postu

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
Post Re: Niech racjonalizują innych. My sobie poradzimy...
inspektor                    

"Racjonalizacja", pomimo tego, że formalnie utknęła w Trybunale - zatacza coraz szersze kręgi i schodzi coraz bliżej uderzając w obiekty docelowe - pracowników. Czasem jednak uczestnicy tego procederu wydają się być zupełnie nieoczekiwani, a już na pewno nieoczekiwane są sytuacje w jakiej się stawiają. Oto przykład: pretensje działacza związkowego, że ujawniamy fakt skrytych działań racjonalizujących w skarbówce...
(nagrane na pocztę głosową mojego telefonu).

To jakaś sytuacja z Mrożka. Ciekawe kim jest ta kobieta i skąd te dziwne pretensje. Bo pan naczelnik sobie nie życzył ??? A kogo to obchodzi czego on sobie życzy, przecież nie był nawet autorem tego pisma.

Co oznacza stwierdzenie - macie swoje urzędy. Pani nie rozumie rzeczy oczywistych ? Nie ma urzędów waszych i naszych, są wyłącznie urzędy państwowe i wszędzie na rzecz państwa pracują ludzie, których trzeba chronić przed szkodliwymi działaniami obecnych decydentów.

Chyba, że poprzemy dążenia do rozkładu systemu finansowania budżetu a za jakiś niedługi czas - jak mawiał klasyk - nie będzie już niczego: szkolnictwa, wojska, policji i znienawidzonych urzędników.

09 cze 2011, 21:38
Site Admin

REJESTRACJA04 paź 2009, 20:33

POSTY        705
Post Re: "Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dzies
Najwyraźniej Pani Wiśniewska weszła głęboko w styl pracy naczelników - jak najmniej jawności - jak najwięcej władzy dla nich. Im mniej ludzie wiedzą - tym bardziej są podatni na manipulacje i łatwiejsi do zwolnienia... Co do Federacji - doświadczeń nie mam, ale znam inne, które idą rączka w rączkę z nus'em - i w d... mają pracowników. Bardzo to nieładnie wygląda...

"Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."

09 cze 2011, 21:45
Zawodowiec

REJESTRACJA25 cze 2009, 12:10

POSTY        3598
avacs

Ciekawe kim jest ta kobieta i skąd te dziwne pretensje.

Zdziwisz się, mocno zresztą. Zajrzyj na poniższą stronę, i zobacz skład zarządu.
http://www.fzzps.pl/index.php?kategoria ... a&pagina=0

09 cze 2011, 21:51
Zaawansowany

REJESTRACJA23 paź 2006, 21:01

POSTY        32
Aleee numer...., chyba niewłaściwy  i coś się pomyliło? może kierunki działania, adresaci życzeń, może to powrót do przeszłości z zakazami, nakazami jedynej słusznej władzy, jednakowych poglądów, ocen, jedynych dobrych organizacji itp..? :unsure:  Ktoś powiedział "Genia, Genia ,  świat się zmienia...." :lol:  Nie bardzo można zrozumieć o co  chodzi ? To jakaś paranoja, że urzędy w demokratycznym państwie lub związki zawodowe mogą być traktowane jako wyłączna własność.. Co to znaczy "swoje" urzędy???   Trzeba mieć "dobrą" zakręconą wyobraźnię aby produkować spory zastępcze, np. o to kto ujawnił, a nie o to dlaczego takie ukryte zdarzenia mają miejsce...  Czyje interesy będzie chroniła taka organizacja związkowa, która zamiata  pod dywan istotne dla wszystkich pracowników w kraju działania w sprawie pozaustawowej redukcji zatrudnienia? boje--==

09 cze 2011, 22:04
Zawodowiec

POSTY        3598

Czyje interesy będzie chroniła taka organizacja związkowa, która zamiata  pod dywan istotne dla wszystkich pracowników w kraju działania w sprawie pozaustawowej redukcji zatrudnienia?

Dobre pytanie R@yan, dobre pytanie  :piwo:
A jaka odpowiedź ?!  palka--==

09 cze 2011, 22:09

REJESTRACJA17 gru 2010, 09:22

POSTY        624
silniczek                    

avacs

Ciekawe kim jest ta kobieta i skąd te dziwne pretensje.

Zdziwisz się, mocno zresztą. Zajrzyj na poniższą stronę, i zobacz skład zarządu.
http://www.fzzps.pl/index.php?kategoria ... a&pagina=0

Nawet tak bardzo się nie zdziwiłem.  :unsure: Przy okazji pozdrowienia.  :piwo:

Wniosek dla pracowników w Łodzi jest jeden.

Niezbyt wierny cytat z serialu Dom                    

- A kim ty jesteś ?
- Ja jestem delegatem regionu.
- Tak ??? A my nie chcemy takiego zasranego delegata.

09 cze 2011, 22:19
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
Harakiri                    

Najwyraźniej Pani Wiśniewska weszła głęboko w styl pracy naczelników - jak najmniej jawności - jak najwięcej władzy dla nich. Im mniej ludzie wiedzą - tym bardziej są podatni na manipulacje i łatwiejsi do zwolnienia... Co do Federacji - doświadczeń nie mam, ale znam inne, które idą rączka w rączkę z nus'em - i w d... mają pracowników. Bardzo to nieładnie wygląda...

hi PO krytka  :za2:

09 cze 2011, 22:21
Zawodowiec

POSTY        3598
avacs

A my nie chcemy takiego zasranego delegata.

Dobre  :piwo:, dodamy jeszcze tylko palka--==, i mamy gotowy zestaw "promocyjny" ;)

09 cze 2011, 22:24
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Wiem, że narażam się na kolejny telefon z zarzutami, że nie mam prawa zapytać, ale niech tam. Pismo do DIS w Łodzi poszło:

Dyrektor
Izby Skarbowej w Łodzi
90-436 Łódź
Al. Kościuszki 83

Na podstawie art. 1 ust. 1, art. 2, art. 3 ust. 1 i 2, art. 4 i art. 6 ustawy z dnia 6 września 2001 roku o dostępie do informacji publicznej wnoszę o przekazanie w terminie ustawowym:
1.        Protokołu z narady z naczelnikami urzędów skarbowych woj. łódzkiego odbytej 5-6 maja 2011 roku w Rochnie.
2.        Informacji dotyczącej możliwości obniżenia limitu etatów w urzędach skarbowych województwa łódzkiego, przekazanej w trakcie ww. narady jej uczestnikom.
3.        Informacji o limitach etatów dla poszczególnych urzędów skarbowych województwa łódzkiego określonych przez Dyrektora Izby Skarbowej w Łodzi na 30 czerwca i 31 sierpnia 2011 roku (w związku z planowanym w województwie łódzkim obniżeniem limitu etatów w poszczególnych urzędach skarbowych).

10 cze 2011, 04:53
Zobacz profil WWW
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
inspektor                    

Wiem, że narażam się na kolejny telefon z zarzutami, że nie mam prawa zapytać, ale niech tam. Pismo do DIS w Łodzi poszło:

Dyrektor
Izby Skarbowej w Łodzi
90-436 Łódź
Al. Kościuszki 83

Na podstawie art. 1 ust. 1, art. 2, art. 3 ust. 1 i 2, art. 4 i art. 6 ustawy z dnia 6 września 2001 roku o dostępie do informacji publicznej wnoszę o przekazanie w terminie ustawowym:
1.        Protokołu z narady z naczelnikami urzędów skarbowych woj. łódzkiego odbytej 5-6 maja 2011 roku w Rochnie.
2.        Informacji dotyczącej możliwości obniżenia limitu etatów w urzędach skarbowych województwa łódzkiego, przekazanej w trakcie ww. narady jej uczestnikom.
3.        Informacji o limitach etatów dla poszczególnych urzędów skarbowych województwa łódzkiego określonych przez Dyrektora Izby Skarbowej w Łodzi na 30 czerwca i 31 sierpnia 2011 roku (w związku z planowanym w województwie łódzkim obniżeniem limitu etatów w poszczególnych urzędach skarbowych).

Skoro i tak masz już przesr... to może podobne pisma do innych DIS-ów i DUKS-ów?
Zapewne MF o niczym nie wie  :zly1:

10 cze 2011, 06:58
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
Inspektor gratuluję odwagi, po wrzuceniu przez Ciebie tych pism, zastanawiałam się czy będziesz miał...spokój i dalej się zastanawiam.

10 cze 2011, 08:17
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Spokoju nie mam :)
Ale udało mi się doprowadzić do zajęcia się sprawą "pozaustawowej racjonalizacji zatrudnienia" (której wg MF nie ma) przez Zespół Komisji Trójstronnej (a tak MF mataczyło i  chciało w tajemnicy to utrzymać :) )

Jednocześnie, w związku z zapytaniami o źródło pochodzenia poniższego pisma, oświadczam, że otrzymałem je w poczcie elektronicznej od anonimowego internauty (dziękuję bardzo).

Załącznik:
lodz.JPG

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

10 cze 2011, 08:45
Zobacz profil WWW
Specjalista

REJESTRACJA27 kwi 2010, 11:57

POSTY        481
Wychodzi na to, że traktują nas jak "niespełna rozumu", czyli tak jak kilkulatków i do tego kłamią, kręcą...
Nie twierdzę, absolutnie,że kilkulatki są nienormalne(nie chcę obrażać dzieci), ale z pewnością mają ograniczoną świadomość konsekwencji czynów własnych i cudzych, dlatego tez można nimi łatwo manipulować.

10 cze 2011, 09:17
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Kakaes                    

Wychodzi na to, że traktują nas jak "niespełna rozumu", czyli tak jak kilkulatków i do tego kłamią, kręcą...
Nie twierdzę, absolutnie,że kilkulatki są nienormalne(nie chcę obrażać dzieci), ale z pewnością mają ograniczoną świadomość konsekwencji czynów własnych i cudzych, dlatego tez można nimi łatwo manipulować.

Zapewne sądzą według siebie  ;)

10 cze 2011, 10:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 939 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 68  Następna strona