"Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dziesiątkowanie urzędników
Autor
Treść postu
Re: Niech racjonalizują innych. My sobie poradzimy...
inspektor
"Racjonalizacja", pomimo tego, że formalnie utknęła w Trybunale - zatacza coraz szersze kręgi i schodzi coraz bliżej uderzając w obiekty docelowe - pracowników. Czasem jednak uczestnicy tego procederu wydają się być zupełnie nieoczekiwani, a już na pewno nieoczekiwane są sytuacje w jakiej się stawiają. Oto przykład: pretensje działacza związkowego, że ujawniamy fakt skrytych działań racjonalizujących w skarbówce... (nagrane na pocztę głosową mojego telefonu).
To jakaś sytuacja z Mrożka. Ciekawe kim jest ta kobieta i skąd te dziwne pretensje. Bo pan naczelnik sobie nie życzył ??? A kogo to obchodzi czego on sobie życzy, przecież nie był nawet autorem tego pisma.
Co oznacza stwierdzenie - macie swoje urzędy. Pani nie rozumie rzeczy oczywistych ? Nie ma urzędów waszych i naszych, są wyłącznie urzędy państwowe i wszędzie na rzecz państwa pracują ludzie, których trzeba chronić przed szkodliwymi działaniami obecnych decydentów.
Chyba, że poprzemy dążenia do rozkładu systemu finansowania budżetu a za jakiś niedługi czas - jak mawiał klasyk - nie będzie już niczego: szkolnictwa, wojska, policji i znienawidzonych urzędników.
____________________________________ "Wszelkie poglądy, opinie czy wnioski wyciągnięte zostały wyłącznie na podstawie obserwacji poczynionych na własnym podwórku, o ile w treści postu nie zostało wskazane wprost, że jest inaczej"
09 cze 2011, 21:38
Re: "Racjonalizacja" zatrudnienia - drugie podejście...dzies
Najwyraźniej Pani Wiśniewska weszła głęboko w styl pracy naczelników - jak najmniej jawności - jak najwięcej władzy dla nich. Im mniej ludzie wiedzą - tym bardziej są podatni na manipulacje i łatwiejsi do zwolnienia... Co do Federacji - doświadczeń nie mam, ale znam inne, które idą rączka w rączkę z nus'em - i w d... mają pracowników. Bardzo to nieładnie wygląda...
____________________________________ "Ludzie cały czas żyją w strachu. Boimy się pogody, boimy się władzy, boimy się nocy i potworów, które czają się w mroku. Boimy się starości i śmierci. Niektórzy boją się nawet życia. Ludzie czują strach w prawie każdej minucie swego istnienia."
09 cze 2011, 21:45
avacs
Ciekawe kim jest ta kobieta i skąd te dziwne pretensje.
Aleee numer...., chyba niewłaściwy i coś się pomyliło? może kierunki działania, adresaci życzeń, może to powrót do przeszłości z zakazami, nakazami jedynej słusznej władzy, jednakowych poglądów, ocen, jedynych dobrych organizacji itp..? Ktoś powiedział "Genia, Genia , świat się zmienia...." Nie bardzo można zrozumieć o co chodzi ? To jakaś paranoja, że urzędy w demokratycznym państwie lub związki zawodowe mogą być traktowane jako wyłączna własność.. Co to znaczy "swoje" urzędy??? Trzeba mieć "dobrą" zakręconą wyobraźnię aby produkować spory zastępcze, np. o to kto ujawnił, a nie o to dlaczego takie ukryte zdarzenia mają miejsce... Czyje interesy będzie chroniła taka organizacja związkowa, która zamiata pod dywan istotne dla wszystkich pracowników w kraju działania w sprawie pozaustawowej redukcji zatrudnienia?
09 cze 2011, 22:04
Czyje interesy będzie chroniła taka organizacja związkowa, która zamiata pod dywan istotne dla wszystkich pracowników w kraju działania w sprawie pozaustawowej redukcji zatrudnienia?
Dobre pytanie R@yan, dobre pytanie A jaka odpowiedź ?!
09 cze 2011, 22:09
silniczek
avacs
Ciekawe kim jest ta kobieta i skąd te dziwne pretensje.
Nawet tak bardzo się nie zdziwiłem. Przy okazji pozdrowienia.
Wniosek dla pracowników w Łodzi jest jeden.
Niezbyt wierny cytat z serialu Dom
- A kim ty jesteś ? - Ja jestem delegatem regionu. - Tak ??? A my nie chcemy takiego zasranego delegata.
____________________________________ "Wszelkie poglądy, opinie czy wnioski wyciągnięte zostały wyłącznie na podstawie obserwacji poczynionych na własnym podwórku, o ile w treści postu nie zostało wskazane wprost, że jest inaczej"
09 cze 2011, 22:19
Harakiri
Najwyraźniej Pani Wiśniewska weszła głęboko w styl pracy naczelników - jak najmniej jawności - jak najwięcej władzy dla nich. Im mniej ludzie wiedzą - tym bardziej są podatni na manipulacje i łatwiejsi do zwolnienia... Co do Federacji - doświadczeń nie mam, ale znam inne, które idą rączka w rączkę z nus'em - i w d... mają pracowników. Bardzo to nieładnie wygląda...
hi POkrytka
____________________________________ Videtur et hoc mihi Platforninem non debere esse Poza tym uważam że Platformę należy zniszczyć /Katon starszy/
09 cze 2011, 22:21
avacs
A my nie chcemy takiego zasranego delegata.
Dobre , dodamy jeszcze tylko , i mamy gotowy zestaw "promocyjny"
09 cze 2011, 22:24
Wiem, że narażam się na kolejny telefon z zarzutami, że nie mam prawa zapytać, ale niech tam. Pismo do DIS w Łodzi poszło:
Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi 90-436 Łódź Al. Kościuszki 83
Na podstawie art. 1 ust. 1, art. 2, art. 3 ust. 1 i 2, art. 4 i art. 6 ustawy z dnia 6 września 2001 roku o dostępie do informacji publicznej wnoszę o przekazanie w terminie ustawowym: 1. Protokołu z narady z naczelnikami urzędów skarbowych woj. łódzkiego odbytej 5-6 maja 2011 roku w Rochnie. 2. Informacji dotyczącej możliwości obniżenia limitu etatów w urzędach skarbowych województwa łódzkiego, przekazanej w trakcie ww. narady jej uczestnikom. 3. Informacji o limitach etatów dla poszczególnych urzędów skarbowych województwa łódzkiego określonych przez Dyrektora Izby Skarbowej w Łodzi na 30 czerwca i 31 sierpnia 2011 roku (w związku z planowanym w województwie łódzkim obniżeniem limitu etatów w poszczególnych urzędach skarbowych).
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
10 cze 2011, 04:53
inspektor
Wiem, że narażam się na kolejny telefon z zarzutami, że nie mam prawa zapytać, ale niech tam. Pismo do DIS w Łodzi poszło:
Dyrektor Izby Skarbowej w Łodzi 90-436 Łódź Al. Kościuszki 83
Na podstawie art. 1 ust. 1, art. 2, art. 3 ust. 1 i 2, art. 4 i art. 6 ustawy z dnia 6 września 2001 roku o dostępie do informacji publicznej wnoszę o przekazanie w terminie ustawowym: 1. Protokołu z narady z naczelnikami urzędów skarbowych woj. łódzkiego odbytej 5-6 maja 2011 roku w Rochnie. 2. Informacji dotyczącej możliwości obniżenia limitu etatów w urzędach skarbowych województwa łódzkiego, przekazanej w trakcie ww. narady jej uczestnikom. 3. Informacji o limitach etatów dla poszczególnych urzędów skarbowych województwa łódzkiego określonych przez Dyrektora Izby Skarbowej w Łodzi na 30 czerwca i 31 sierpnia 2011 roku (w związku z planowanym w województwie łódzkim obniżeniem limitu etatów w poszczególnych urzędach skarbowych).
Skoro i tak masz już przesr... to może podobne pisma do innych DIS-ów i DUKS-ów? Zapewne MF o niczym nie wie
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
10 cze 2011, 06:58
Inspektor gratuluję odwagi, po wrzuceniu przez Ciebie tych pism, zastanawiałam się czy będziesz miał...spokój i dalej się zastanawiam.
10 cze 2011, 08:17
Spokoju nie mam Ale udało mi się doprowadzić do zajęcia się sprawą "pozaustawowej racjonalizacji zatrudnienia" (której wg MF nie ma) przez Zespół Komisji Trójstronnej (a tak MF mataczyło i chciało w tajemnicy to utrzymać )
Jednocześnie, w związku z zapytaniami o źródło pochodzenia poniższego pisma, oświadczam, że otrzymałem je w poczcie elektronicznej od anonimowego internauty (dziękuję bardzo).
Załącznik:
lodz.JPG
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
10 cze 2011, 08:45
Wychodzi na to, że traktują nas jak "niespełna rozumu", czyli tak jak kilkulatków i do tego kłamią, kręcą... Nie twierdzę, absolutnie,że kilkulatki są nienormalne(nie chcę obrażać dzieci), ale z pewnością mają ograniczoną świadomość konsekwencji czynów własnych i cudzych, dlatego tez można nimi łatwo manipulować.
10 cze 2011, 09:17
Kakaes
Wychodzi na to, że traktują nas jak "niespełna rozumu", czyli tak jak kilkulatków i do tego kłamią, kręcą... Nie twierdzę, absolutnie,że kilkulatki są nienormalne(nie chcę obrażać dzieci), ale z pewnością mają ograniczoną świadomość konsekwencji czynów własnych i cudzych, dlatego tez można nimi łatwo manipulować.
Zapewne sądzą według siebie
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.