Teraz jest 07 wrz 2025, 08:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 183 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona
Dni wolne od pracy w urzędach administracji rządowej 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2009, 17:46

POSTY        119
Post Re: Dni wolne od pracy w urzędach administracji rządowej
mmw                    

W radiu już podali informację w związku z dniami wolnymi: "urzędy skarbowe pracują normalnie".

Ciekawe na jakiej podstawie z rozporządzenia wykluczyła USy?

12 kwi 2017, 10:50
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 wrz 2011, 16:22

POSTY        25
US pracują normalnie -tzn. w normalnych godzinach tj. od 7.00 do 15.00 i tylko sala obsługi, obsada minimalna do przyjmowania zeznań :brawa: Co poniektórzy podatnicy ( którzy czekają na ostatnią chwilę) mogą się bardzo zdziwić jak po 15.00 będą chcieli złożyć zeznanie.
Dobra zmiana bardzo mi się podoba :brawa:, to już srebrny jubileusz mamy w składaniu zeznań PIT, a jeszcze społeczeństwo się nie nauczyło, nie wiedziało, nie zdążyło itp. Pora z tym skończyć   :stop:

12 kwi 2017, 21:31
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 10:22

POSTY        23
robunio73                    

roxette, to ty nie dość że znasz się na podatkach, to jeszcze na medycynie. A nawet jeszcze kwalifikacje do orzekania o stopniu niepełnosprawności. Pewnie nie tylko z okulistyki, ale i neurologii, czy ortopedii.
Weź może wydłub sobie oczy dostaniesz grupę i będziesz mieć dodatkowy urlop i godzinę krócej będziesz pracować.
Zamiast cieszyć się zdrowiem, to plujesz na kogoś i oceniasz nie znając faktów. Wstyd.

Większego chamstwa dawno nie czytałam. Nie wkładaj nikomu do ust tego, czego nie powiedział. Nie znasz sytuacji i nie masz pojęcia czy ROXETTE wie o czym mówi, czy nie (no chyba, że o tobie mowa).
Niski poziom dyskusji kolego...

13 kwi 2017, 06:05
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA07 cze 2016, 09:33

POSTY        8
IAS Kraków:

Dyżury pracowników urzędów skarbowych 2 maja 2017 r.

Szef Kancelarii Prezesa Rady Ministrów Zarządzeniem nr 9 z dnia 29 marca 2017 r. wyznaczył dzień wolny od pracy dla urzędników administracji rządowej w dniu 2 maja 2017 r. Mając jednak na uwadze upływający w dniu 2 maja 2017 r. termin złożenia zeznań PIT za 2016 r. należy umożliwić podatnikom prawidłową realizację obowiązku złożenia rocznego rozliczenia podatku. Wobec powyższego, Naczelnicy Urzędów Skarbowych wyznaczą na ten dzień dyżury pracowników obsługujących „front office” w urzędach skarbowych województwa małopolskiego w zakresie spraw związanych ze składaniem rocznych zeznań PIT.

Jednocześnie, w związku z wytycznymi akcji „Szybki PIT”, informujemy, że w dniu 2 maja 2017 r. zostały wyznaczone wydłużone godziny pracy, dlatego dyżury pracowników powinny odbywać się w jednolitych godzinach od 7:15 do 18:00 w całym województwie. Dyżury nie dotyczą pracowników Małopolskiego Urzędu Skarbowego oraz Małopolskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Krakowie

14 kwi 2017, 07:02
Zaawansowany

REJESTRACJA17 mar 2009, 10:19

POSTY        58
„front office” w urzędach skarbowych województwa podkarpackiego w zakresie spraw związanych z pitoleniem PIT.
Dziwne "ZARZĄDZENIE SZEFA KANCELARII PREZESA RADY MINISTRÓW
w sprawie ustalenia dni wolnych od pracy w 2017 r. dla pracowników urzędów
administracji rządowej " zostało zmienione Zarządzeniem DIAS? strzel===]

14 kwi 2017, 20:54
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA06 sie 2009, 08:36

POSTY        171
Uszło uwadze, że w maju mamy dwa święta w jednym tygodniu jak wynika z art. 130 par.2 kodeksu pracy każde święto obniża wymiar czasu pracy oznacza, że jeżeli w tygodniu są dwa dni świąteczne pracodawca ma obowiązek udzielić dnia wolnego jak na razie o tym cisza.

17 kwi 2017, 10:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 06:51

POSTY        36
justice                    

Uszło uwadze, że w maju mamy dwa święta w jednym tygodniu jak wynika z art. 130 par.2 kodeksu pracy każde święto obniża wymiar czasu pracy oznacza, że jeżeli w tygodniu są dwa dni świąteczne pracodawca ma obowiązek udzielić dnia wolnego jak na razie o tym cisza.

Nie za bardzo rozumem twój post JUSTICE. Chodzi o to, że mamy mieć oprócz 1 i 3 maja jeszcze jeden dzień wolny? Mogłabyś coś więcej na ten temat napisać i wyłożyć "łopatologicznie"  :D

18 kwi 2017, 07:09
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Przepisy Kodeksu pracy określają normy czasu pracy, wynoszące: 8 godzin na dobę i przeciętnie 40 godzin na tydzień w przeciętnie pięciodniowym tygodniu pracy w przyjętym okresie rozliczeniowym. W oparciu o te normy pracodawca ustala liczbę godzin i dni do przepracowania w przyjętym okresie rozliczeniowym czasu pracy.

Liczbę tych godzin oblicza się :
1) mnożąc 40 godzin przez liczbę tygodni przypadających w okresie rozliczeniowym, a następnie
2) dodając do otrzymanej liczby godzin iloczyn 8 godzin i liczby dni pozostałych do końca okresu rozliczeniowego, przypadających od poniedziałku do piątku.

Każde święto występujące w okresie rozliczeniowym i przypadające w innym dniu niż niedziela obniża wymiar czasu pracy o 8 godzin.

Świętami tymi są:
- 1 stycznia – Nowy Rok,
- 6 stycznia - Święto Trzech Króli,
- pierwszy i drugi dzień Wielkiej Nocy,
- 1 maja – Święto Państwowe,
- 3 maja – Święto Narodowe Trzeciego Maja,
- pierwszy dzień Zielonych Świątek,
- dzień Bożego Ciała,
- 15 sierpnia – Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny,
- 1 listopada – Wszystkich Świętych,
- 11 listopada - Narodowe Święto Niepodległości,
- 25 i 26 grudnia – pierwszy i drugi dzień Bożego Narodzenia.

Podstawa prawna: art. 129 § 1, art. 130 Kodeksu pracy, ustawa z dnia 18 stycznia 1951 r. o dniach wolnych od pracy (Dz. U. Nr 4, poz. 28 ze zm.).

Źródło: http://www.mpips.gov.pl/prawo-pracy/ust ... asu-pracy/

18 kwi 2017, 09:23
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
A jak się mają te pracujące soboty do zakazu pracy w godzinach nadliczbowych dla mianowanych? Jak u Was rozwiązano tę kwestię 13 maja?

13 cze 2017, 17:17
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2009, 17:46

POSTY        119
espina                    

A jak się mają te pracujące soboty do zakazu pracy w godzinach nadliczbowych dla mianowanych? Jak u Was rozwiązano tę kwestię 13 maja?

To nie są godziny nadliczbowe - to jest praca w sobotę za dzień wolny ustanowiony przez RM. Nie przychodzisz w piątek, przychodzisz w sobotę. Jeżeli ktoś planował urlop na piątek, to go weźmie w sobotę.

13 cze 2017, 17:54
Znawca

REJESTRACJA30 cze 2009, 07:30

POSTY        169
quryj                    

espina                    

To nie są godziny nadliczbowe - to jest praca w sobotę za dzień wolny ustanowiony przez RM. Nie przychodzisz w piątek, przychodzisz w sobotę. Jeżeli ktoś planował urlop na piątek, to go weźmie w sobotę.

Też mi się tak wydawało, ale... powiedziano mi, że pracować w sobotę nie mogę (bo mianowanie), ale nie przyjść tak po prostu też nie mogę (bo braknie godzin w ogólnym rozliczeniu, bo to za ten piątek przecież, co to nam Pani Beata podarowała), a jak przyjdę to i tak mi ich nie zaliczą, bo to praca nie w tygodniu (czytaj: nadgodziny, których mieć nie mogę ze względu na mianowanie).
Jakie rozwiązanie? Wypisać urlop.
Ja się tylko grzecznie pytam - skoro w pracy nie mogę być, to po co ten urlop ma być?...

13 cze 2017, 20:12
Zawodowiec

REJESTRACJA23 sie 2009, 07:34

POSTY        3657
espina                    

Też mi się tak wydawało, ale... powiedziano mi, że pracować w sobotę nie mogę (bo mianowanie), ale nie przyjść tak po prostu też nie mogę (bo braknie godzin w ogólnym rozliczeniu, bo to za ten piątek przecież, co to nam Pani Beata podarowała), a jak przyjdę to i tak mi ich nie zaliczą, bo to praca nie w tygodniu (czytaj: nadgodziny, których mieć nie mogę ze względu na mianowanie).
Jakie rozwiązanie? Wypisać urlop.
Ja się tylko grzecznie pytam - skoro w pracy nie mogę być, to po co ten urlop ma być?...

Ech z tymi mianowanymi to tylko wieczny trouble  :P

13 cze 2017, 20:41
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
espina                    

Przychodzisz do pracy w sobotę i już.  To nie są nadgodziny. Niech twoje kadry zadzwonią do DSC KPRM lub innej IAS.
Nie myślałem, że jest jeszcze IAS w której tak kiepsko znają uwarunkowania pracy USC.

14 cze 2017, 05:33
Znawca

REJESTRACJA22 maja 2009, 06:15

POSTY        155
O co chodzi z tym zakazem nadgodzin dla mianowanych? W naszym US są mianowani i normalnie pracują w nadgodzinach, których nie mogą sobie odebrać (przepadają im).

14 cze 2017, 06:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 183 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Następna strona