Teraz jest 06 wrz 2025, 17:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 183 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona
Dni wolne od pracy w urzędach administracji rządowej 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA28 gru 2006, 20:56

POSTY        90
Post Re: Dni wolne od pracy w urzędach administracji rządowej
Czyli bonus w postaci 3 dodatkowych dni wolnych.

07 kwi 2017, 07:39
Znawca

REJESTRACJA29 paź 2015, 19:14

POSTY        100
roxette                    

26dni + 10dni dodatkowe urlopu + 3 dni extra = 2 miesiące laby.

Ps. Czas pracy - 7 godz. dziennie.

Roxette, rozumiem, że te 2 miesiące laby i siedmiogodzinny czas pracy tak Cię pociąga, że chętnie zostałabyś/zostałbyś niepełnosprawnym? To takie super? Może trochę wczuj się w ich sytuację. Tym ludziom naprawdę jest trudno, czasem marzą o tym, żeby móc przebiec choćby 100 metrów lub pojeździć na rowerze i przez całe życie pozostaje to dla nich w sferze marzeń. Myślę, że większość niepełnosprawnych chętnie oddałaby cały urlop, żeby tylko pozbyć się swojej niepełnosprawności.
Więc może następnym razem oceń sytuację obiektywnie, weź pod uwagę wszystkie okoliczności, zamiast wytykać, że ktoś ma tyle a tyle urlopu i pracuje godzinę dziennie krócej.

07 kwi 2017, 07:45
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
roxette                    

26dni + 10dni dodatkowe urlopu + 3 dni extra = 2 miesiące laby.

Ps. Czas pracy - 7 godz. dziennie.

Zarzut poniżej krytyki.
Może też się kiedyś załapiesz na te luksusy.

07 kwi 2017, 07:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 kwi 2017, 14:59

POSTY        12
Oddałabym ten dodatkowy urlop ale razem z mają niepełnosprawnością.

07 kwi 2017, 08:56
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA06 maja 2016, 06:49

POSTY        28
laleczka11                    

Ludzie  wreszcie mamy wolne, co od lat mogliśmy tylko pomarzyć. Nareszcie spędzę z rodziną majówkę. ZUS ma zawsze wolne od lat oraz Urzędy Miasta, my zawsze byliśmy ci gorsi, a teraz tylko czytam narzekania. Co zwami ?! :mur:

Ano to, że gdybym o tym wiedział przed planowaniem urlopu to inaczej bym go ułożył.
Kalendarz świąt znany był od dawna i nie rozumiem zwłoki.
Ponadto jeśli komuś pracująca sobota wypada w czasie urlopu 10-cio dniowego to musi de facto wykorzystać kolejny dzień?
Ja na przykład 2 maja nie miałem w planie urlopu i podobnie moja druga połówka. Teraz ja będę w domu a ona w pracy - fajne? Od razu uprzedzam komentarz - nie może mieć tego dnia wolnego bo już inni pracownicy w jej zakładzie mają urlop - no chyba że będzie świnią i zagra z pracodawca w statki ( L4 )

07 kwi 2017, 09:45
Zaawansowany

REJESTRACJA30 mar 2016, 07:54

POSTY        61
papryczek                    

Ja na przykład 2 maja nie miałem w planie urlopu i podobnie moja druga połówka. Teraz ja będę w domu a ona w pracy - fajne? Od razu uprzedzam komentarz - nie może mieć tego dnia wolnego bo już inni pracownicy w jej zakładzie mają urlop - no chyba że będzie świnią i zagra z pracodawca w statki ( L4 )

Wstaniesz razem z ze swoją połówką, zrobisz Jej śniadanko, Ona pójdzie do pracy, Ty posprzątasz mieszkanie, przygotujesz pyszny obiadek i ubrany jedynie w fartuszek przywitasz Ją w progu jak wróci z roboty  :P

07 kwi 2017, 10:04
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA13 paź 2009, 11:40

POSTY        1
Wolne dni w zamian za soboty są beznadziejne. Nie rozumie tego ten kto nie ma dzieci. Muszę przyjść w sobotę do pracy, a przedszkole w soboty nieczynne. Ciekawe co z dzieckiem mam zrobić, chyba do urzędu przyprowadzę ze sobą.

07 kwi 2017, 10:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 mar 2010, 17:31

POSTY        59
ewbe                    

Wolne dni w zamian za soboty są beznadziejne. Nie rozumie tego ten kto nie ma dzieci. Muszę przyjść w sobotę do pracy, a przedszkole w soboty nieczynne. Ciekawe co z dzieckiem mam zrobić, chyba do urzędu przyprowadzę ze sobą.

Wypiszesz na sobotę urlop. Ja też tak zrobię i wielu innych. Tak to jest jak się ludzi uszczęśliwia na siłę.

07 kwi 2017, 11:54
Specjalista

REJESTRACJA28 mar 2011, 20:41

POSTY        332
Więc nie uogólniaj, nie uśredniaj, nie mierz wszystkich miarą jednej osoby.  Wszędzie są wyjątki. O pracownikach IAS, też mówią, że siedzą, nic nie robią, ciastka jedzą. A to przecież tylko zestawienie zachowań naczelników i przypisanie do pozostałych pracowników - takie dla Was krzywdzące.  :zeby:

07 kwi 2017, 12:41
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
No i już wiemy - przynajmniej w IAS Katowice - 2 maja Urzędy czynne w minimalnej obsadzie umożliwiającej przyjmowanie zeznań. Osoby, które przyjdą do pracy 2 maja nie będą zobowiązane do pracy w sobotę 13 maja.

11 kwi 2017, 06:32
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 sty 2011, 20:50

POSTY        95
W US  już to inaczej wygląda 2 maja obsada jednak ma być w każdej komórce  :stop:

11 kwi 2017, 14:49
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 07:07

POSTY        323
W naszym US tylko sala przychodzi - 4 osoby.

11 kwi 2017, 15:51
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 wrz 2013, 12:10

POSTY        10
W radiu już podali informację w związku z dniami wolnymi: "urzędy skarbowe pracują normalnie".

12 kwi 2017, 09:14
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:43

POSTY        252
roxette, to ty nie dość że znasz się na podatkach, to jeszcze na medycynie. A nawet jeszcze kwalifikacje do orzekania o stopniu niepełnosprawności. Pewnie nie tylko z okulistyki, ale i neurologii, czy ortopedii.
Weź może wydłub sobie oczy dostaniesz grupę i będziesz mieć dodatkowy urlop i godzinę krócej będziesz pracować.
Zamiast cieszyć się zdrowiem, to plujesz na kogoś i oceniasz nie znając faktów. Wstyd.

12 kwi 2017, 10:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 183 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona